Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni ![]()
v současné době je pro nás s přítelem aktuální stavba domu, nejradši bychom postavili dům na klíč. Měli jsme vybraný dům od Ekonomických staveb, ale nějak jsem po těch diskusích co jsem tu četla ztratila zájem. Ale všechny diskuse co jsem viděla byli rok 2012 a tak, tak jsem se chtěla zeptat, s kým stavíte vy popřípadě nějaké názory a zkušenosti s firmami a stavbou domu na klíč.
Předem děkuju za všechny reakce ![]()
@MartinkaaSe
Sehnat projektanta, nechat si udělat komplet projekt dle vašich představ a poté shánět v okolí šikovné lidi a živnostníky
anebo co zvládnete tak sami…
Pokud ale nevíte ani jak si spočítat množství betonu podle plánů tak si sežeňte kvalitní stavební dozor.
Myslíte že takhle to bude lepší?
Na té firmě se mi líbí, že nemusíte shánět nikoho na tohle a tamto, že vám to udělají všechno hned..
@MartinkaaSe nemusíš nikoho shánět, ale firma si to nechá bohatě zaplatit
. Pokud chcete ušetřit, shánějte si všechno sami a hledejte, porovnávejte.
@MartinkaaSe
Koukala jsem že jste z Plzně, jeďte se podívat do.. sakra, teďka si nezvpomenu, jedna vesnice u Rokycan, tam je vidět práce ekonomických staveb, stavitelé zadlužení v exekuci a na pozemku je velice kvalitní základová deska která se drolí ![]()
Já nevim ale já mam prostě pocit že pokud to zadáte jedné firmě tak vás oškube na materiálu atd. My jsme si spoustu věcí dělali sami na baráku a ušetřili hodně peněz. Ale hodně lidí tuto možnost nemá, já vim.
A nejvíce mě dokáže vytočit neznalost lidí a hurá akce. Na jaře začne firma stavět, do Vánoc bydlíme, hurá akce.
Ani jedna verze neni uplne jednoducha - firma na klic si necha poradne zaplatit, jednotlivi remeslnici se budou furt vymlouvat na ty pred nimi, ze neco neni spravne. Zkusenost mam jen se stavbou prevazne svepomoci, v kazdem pripade si sezente kvalitni stavebni dozor, ktery tomu poradne rozumi, bude ochotny tam casto jezdit a buzerovat…kamaradka ma dum na klic a asi 2× jej odmitli prevzat, protoze tam meli veci osizene az tak, ze nesplnovaly technicke normy. Jo a vlastne znamym ruplo potrubi nejak tesne po nastehovani, taky stavba na klic, spatne udelane, cele patro vyplavene…
Příspěvek upraven 24.03.15 v 07:49
Právě.. Ptala jsem se známých a tak, ale pořád se nedokážu rozhodnout co a jak, a jít do toho po hlavě, s tím že si pujčím 3 miliony a budu čekat, to bych asi nedala..
Takže myslíte, že nejlepší bude sehnat řemeslníky a co půjde udělat sami..:)
Rádi bychom někde u hlavního tahu
Příspěvek upraven 19.05.20 v 11:25
@MartinkaaSe píše:
Právě.. Ptala jsem se známých a tak, ale pořád se nedokážu rozhodnout co a jak, a jít do toho po hlavě, s tím že si pujčím 3 miliony a budu čekat, to bych asi nedala..
Takže myslíte, že nejlepší bude sehnat řemeslníky a co půjde udělat sami..:)
Nejspis levnejsi, ale zalezi, jak moc tomu rozumite, jestli vam bude mit kdo pomoct atd…v kazdem pripade se priprav, ze tato verze vas bude stat hodne casu a sil. Ja mam nastesti sikovneho muze, tatu architekta a par znamych, kteri jsou „od fachu“ nebo aspon prispeli svaly, takze to slo… ale 3 roky makacka jak blazen
Tak to je dobrý ![]()
právě že mám strach se do toho pouštět, protože tomu moc nerozumíme ani jeden..:D
ale na druhou stranu se bojím toho, že si objednáme firmu a budem na tom ještě hůř než kdybychom se do toho pustili sami ![]()
@MartinkaaSe
JoJo, znam. My bydlíme cca. 15km od Plzně na jihu ![]()
@beruska9
My od prvního kopnutí do první noci na baráku 16 měsíců, kolikrát jsme večer lehli KO do postele, chuť na sex byla ale síla nééééé
Když se stavělo tak natu dobu ráda vzpomínám ale teďka už bych do toho zase nešla
![]()
@beruska9 my stavěli pomocí námi vybraných firem na odborné práce ( střešní konstrukce a pokrytí kvůli atestům, topný systém, vylití podlah a tak ) s kombinací svépomoci a máme zděný dům, kdy se začalo v červenci se základovou deskou a v květnu jsme se stěhovali. To je zděná i dvojgaráž. Nestrašila bych 3 roky práce, jde to i rychleji. Manžel dělal elektriku, stropy a tak. Hodně času bylo stráveného u pc a vybíral se materiál a solidní firmy.
@beruska9 3 roky? My chceme začít stavět v létě a rádi bychom do příštích Vánoc bydleli v novém. ![]()
K tématu - stavbu na klíč fakt nedoporučuji. Vlastní zkušenost naštěstí nemám, ale kamarádi ano. ![]()
My si budeme řemeslníky shánět sami. Ale přítel je projektant a pracoval i jako stavební dozor a stavbyvedoucí, takže ví, co si ohlídat a jakým firmám se vyhnout.
No jo, projektanta znám, takže ten by mi udělal tohle, ale nemáme ten správný stavební dozor a nikdo z nás tomu zas až tak nerozumí..:-/
Alespoň na tu hrubou stavbu, zbytek už bychom snad dohromady dali
![]()
Příspěvek upraven 19.05.20 v 11:26