Stavba pergoly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1762
11.4.11 12:41

Stavba pergoly

Ahoj vespolek,
začíná to vypadat nadějně a snad se letos dočkám pergoly. Tak začínám zjišťovat, co je všechno potřeba. Musí být nějaké povolení, ohlášení nebo souhlas sousedů? Předpokládám, že minimálně souhlas spolumajitelů asi potřebovat budu, co?
Díky moc za rady,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
11.4.11 12:56

Nechápu přesně dotaz, jak souhlas spolumajitelů? Stavíte si snad svojí pergolu, na svém pozemku, tak jaké souhlasy. Povolení nepotřebuješ. Jediný, co potřebuješ, je materiál a šikovnýho dělníka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.4.11 13:00

Záleží jak velká ta pergola je a jestli budete betonovat a dělat menší základy. My bydlíme na vsi a stavbu pergoly budeme muset ohlásit na obecním úřadě,už jsme se byli informovat.

• Citovat
  • Upravit
8935
11.4.11 13:13

Postavili jsme si na zahrádce altán-a nikde jsme nic nehlásili.
Také nechápu,jaký souhlas spolumajitelů-to není pozemek jen ve vašem vlastnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
11.4.11 13:26

no, pokud budete kopat do zeme nejake zaklady, tak byste to meli ohlasit na stavebnim urade
a pokud neni pozemek jenom vas, tak zrejme budete potrebovat souhlas spolumajitelu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.4.11 13:57

http://ekonom.ihned.cz/…ez-kolaudace

http://www.stavebni-povoleni.info/ohlaseni

co se týče souhlasu okolních majitelů, já to moc nepochopila, nejsem si zcela jistá, ale neni to tak, že pokud je to na nějakou kratší vzdálenost od okolního pozemku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
11.4.11 14:00

normálně povolení nepotřebuješ , poku´d to nebude mít pevný základ a nepřesáhne to požadovaný xx metr2 nejsem si jistá okolo 20- 25 m2 . Pak by si musela mít i plánky a stavební povolení .

Jinak stačí obyčejné ohlášení a požadují i ručně jen nějaký nákres ,

ted se nejvíce dělají pergoly, altánky bez základu , jen ty stojny jsou zabetonované a ve vnitř nějaká zámkovka to by mělo stačit na to ohlášení a nakonec metry na ohlášení můžeš na oko zmenšit , nikdo ti to nezkontroluje .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
11.4.11 14:26

Náš dům je rozdělený na byty, ale jsme vlastníky ideálních dvou pětin, i zahrada je rozdělena, kdo co bude užívat je ošetřeno jen ústní dohodou (takže to budeme stavět na naší zahradě), ale v katastru jsou opět ideální dvě pětiny.
Někde jsem četla něco o územním rozhodnutí, ale netuším co to je.
Pergola bude využívat jako zadní stěnu náš plot z KB bloku, tj. bude přímo sousedit se sousední zahradou.
Proto ten souhlas sousedů????
Díky,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
11.4.11 15:08
Halka píše:
Náš dům je rozdělený na byty, ale jsme vlastníky ideálních dvou pětin, i zahrada je rozdělena, kdo co bude užívat je ošetřeno jen ústní dohodou (takže to budeme stavět na naší zahradě), ale v katastru jsou opět ideální dvě pětiny.
Někde jsem četla něco o územním rozhodnutí, ale netuším co to je.
Pergola bude využívat jako zadní stěnu náš plot z KB bloku, tj. bude přímo sousedit se sousední zahradou.
Proto ten souhlas sousedů????
Díky,
Halka

tak to ti nejlépe vysvětlí na stavebním odboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 15:28

Ahoj, nejde mi o stavbu pergoly, ale o stavbu plotu. Nechci ale zakladat nove tema - nebude to diskuze na dlouho, je to jen dotaz… Jde o to, ze spoluvlastnime pozemek na kterem jsou zahrady - vlastniku je nas 12. Na zaklade ustni domluvy pred mnoha lety je rozdeleno, ci kousek je koho, jinak je to idealni 1/12 pro kazdeho. To je v pohode, s tim problem nemam. 1 cast (tedy 1/12) vlastni 1 clovek, ale uziva ji nekdo jiny (dite majitele). Coz to by taky nevadilo, ale ted dotycny je arogantni, na nas (sousedime s nim nasim kouskem zahrady) vulgarni, kdyz jsme meli drobnou pripominku, tak nas misto domluvy poslal do p***le atd. Ted se stalo to, ze u „sve“ casti zahrady si vystavel betonovy plot - puvodne tam byly zelezne sloupky a drateny plot a meli jsme spolecnou branku. Se clovekem, ktery s nim sousedi z druhe strany mluvil, s nama nic neprobiral-spolecnou branku zrusil a vstup na spolecny chodnik nam vlastne znemoznil (chodime ted spolecnym vchodem, ktery je pro vsechny)… Ze bych se s nim sla domluvit - to je bez sanci - vysmeje se mi do obliceje a na dohady nejsem stavena, nesnasim konflikty a cele mi to prijde smutne a zbytecne, vzdyt jde jen o trochu sousedskeho respektu. To, co me stve je, ze on neni majitelem/spolumajitelem a bez problemu si postavi betonovy plot se zaklady a ja - podilovym majitelem pozemku jsem a mam byt zticha… Domluvit se s nim neda a za ty jeho nadavky se s nim ani bavit nechci… Uvazuji, ze bych dosla na stavebni urad a poptala se, zda je stavba plotu povolena - jak jsem psala - delal betonovy misto pletiva a tak si myslim, ze minimalne by to mel ohlasit - teda ne on, ktery stavi, ale majitel. A nevim, zda nahodou (ne)potrebuje souhlas ostatnich spolumajitelu pozemku?… Fakt nechci delat zle, ale aby se na me povysoval nekdo, kdo nema spoluvlastnicke pravo, to se mi fakt nelibi… Co byste delali vy? Je mi v teto situaci fakt hodne neprijemne… :? :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.25 07:12

Ahoj! Nemáte prosím někdo kontakt na vyzkoušeno firmu na stavbu zastřešené pergoly? Chceme malou (to je překvapivě trochu problém :mrgreen: ) 2-4 dřevěné sloupky, průhledná střecha. Nechci si sama (dle videí na youtube) lít beton na kotvící patky :roll: (hlavní problém 2) nejlépe jižní Plzeňsko :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Kalovka
13.3.25 10:41

Dobrý den, já se už delší dobu dívám po dřevěném altánu na zahradu. Máte někdo zkušenosti a dokážete mi i případně poradit po čem se tak prosím dívat?

• Citovat
  • Upravit
23
17.3.25 13:22

-

Příspěvek upraven 27.03.25 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
17.3.25 13:23

@Hrubacek nedoporučuj, reklama je tady zakázaná