Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, jaké stavebnice mají vaše děti oblíbené? Kromě Lega a Magformers.
Mám děti 7 a 5 leté. Máme Lego, hrají si s ním hodně. Na Magformers už letos finance nevyjdou… ale nějakou kreativní stavebnici bych ráda pořídila… nebo je Lego tak super, že už se neyplatí kupovat další stavebnice?
Děkuji
@3HE prostě lego.. starší už jede v techniku, a to je mazec.. drahé jak pes, ale co z toho vše uděláš je neskutečné..
Sevo je stavebnice mých dětských let. Merkur neni o moc levnejsi, nez magformers
ted maji v lidlu nejake noname stavebnice. Jinak urcite to lego…
U nás je taky dost oblíbená Seva. Tu základní velkou krabici č. 1 jsem teď kupovala synovci v Pompu za cca 300, takže rozumná cena.
A jinak dřevěná vláčkodráha je pořád v kurzu u tříletého i dvanáctiletého
Tu měli za dobrou cenu v Lidlu.
@Gina u nás máme aktuálně vláčkodráhu přes celý obývák, oba - 3 a 12 v tom jedou ve velkém ![]()
seva je dobrá, ale né tak variabilní. Máme doma ještě tu, co jsem já kdysi dostala ![]()
U dětí je taky velmi oblíbená seva a na Vánoce dostanou dřevěnou stavebnici walachia, ze které jdou stavět různé domečky ![]()
Tak u nás tedy seva moc nejede (mám 2 krabice ještě po mě), ale dřevěná vláčkodráha furt ![]()
Jednoznačně lego, u nás se do jiný stavebnice neinvestuje. A ke každé sadě povinně košťátko a lopatku ![]()
@3HE
Seva, Vista block, cobi (levnější lego), Quercetti, brio stavebnice a vláčkodráha, Woody construktor,… Syn toho má opravdu hodně - co příbuzný, to nějaký nápad, jak rozvíjet jeho představivost. Ještě nám chybí klasický merkur. Jo a se všemi stavebnicemi si opravdu hraje… ![]()
U nás vede jako u ostatních asi nejvíc Lego, jak Duplo, tak i klasické + dřevěná vláčkodráha. Mladší holky milují Playmobil - vílí a princeznovské sady, ale to teda není vysloveně stavebnice, obměňovat se to dá málo. Pak si občas vytáhnou Brumbino, to je podobné jako Blok, jen zvětšené. Pak máme Sevu, ale ta je oblíbená o dost méně. Jednu dobu si holky hodně vyhrály s kuličkovou dráhou od Leny. U babičky mají stavebnici Variant (plastová verze Merkuru), ta je taky fajn, ale spíš pro starší (tak 8+). Letos budou mít pod stromkem jako novinku dvě sady Walachia Vario a Bumchems, tak jsem zvědavá, jaký to bude mít ohlas. ![]()
@katsha
Jo Bumchems máme taky - ty svítící dinosaury. Jsou opravdu super, ale furt z toho tahám vlasy ![]()