staví se na špičky-problém?

86
14.8.06 07:59

staví se na špičky-problém?

Ahojky maminky,
chtěla bych se Vás na něco zeptat a poprosit o Vaše zkušenosti.Naše Janinka (čerstvě 7 m) se začíná stavět u nábytku. Když se jí to podaří, což je čímdál častěji, stojí ale na špičkách. Když s ní dělám „hopy hopy“-poskakování na mých nohou, taky poskakuje na špičkách. Bojím se, aby si nepřivodila nějaký špatný návyk a pak neměla problém s chozením. Mám jí dát pevné boty, ketré by jí znemožnily stoupání na špičky? Nebo je to normální a samo se to srovná? Nebo je na to jiné řešení?
Moc prosím o radu,
díky Suzetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2107
14.8.06 09:10

Suzetko, a co na to tvoj pediater?
Ja osobne si myslim, ze by to tak byt nemalo, usudzujem podla toho, ze na kazdej kontrole v poradni nasa Dr. chytila malu pod pazuskami a skusala ju postavit na podlozku, ci dava nozky normalne alebo natahuje spicky ako baletka. Na moj dotaz na co je to dobre mi povedala, ze do 4m je to caste a normalne, ale po 4m keby sa stavala na spicky, niekde v telicku nieco nie je tak, ako by malo byt a poslala by nas na neurologiu.

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
14.8.06 09:25

Ahoj,

na rehabce nam rikali, ze ve spickach je problem pouze pokud se na ne stavi dlouhodobe, tzn. mesic a vice. Pokud je to kratkodobe, tak muze jit klidne o poznavani zpusobu chozeni. A taky se ma kontrolovat, jestli nevtaci nebo nevytaci dlouhodobe nozicky. Kdyby to trvalo dele, tak by ti pediatr mel poradit, co dal. Zrejme by ti dal doporuceni na rehabilitace.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.8.06 09:53

Holky, díky:)
Před chvílí jsem se dovolala pediatričce a říkala, že v tomto věku to nevadí, že mám koupit botičky nad kotníky a nedělat si starosti…no nevím, botičky koupím a uvidíme:)
Suzetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
14.8.06 10:46

Suzetko,
chodila jsem s malým cvičit Vojtovku, takže je dlohodobě pod kontrolou rehabky a reh.doktorky. Ve čtvrtek jsem se konkrétně na to ptala, protože Vojta už stojí a pokouší se o první krůčky a dostalo se mi stejně odpovědi jako ti psala Terik.
Takže už neplaším, že to zkouší po špičkách a hlídám jen vtáčení nožiček.
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky