Stavíme na zahradě

6650
25.10.18 12:02

@coudy17 Nejdřív si zajděte na stavební úřad a ten vám podle územního plánu řekne jestli je tam stavba možná a za jakých podmínek. Pokud je zahrada v územním plánu vedená jinak než k možnosti výstavby (nevím teď přesný pojem) tak tam postavíte leda tak dřevník. Je samozřejmě možné územní plán změnit, ale to je na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
25.10.18 12:03

@Heivka děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
25.10.18 12:05

Parcela bude zapsaná jako stavební až po zapsání stavby na katastru ( podle geometrickeho planu) ale take doporucuji nejdriv zjistit ten uzemni plan..je to asi prvni nejdulezitejsi krok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
25.10.18 12:13

@MaRou no tím si moc jistá nejsem , nejdřív musí na katastru zjistit jestli je parcela v intraiánu obce, zda na ní můžou stavět, pak musí požádat o vyjmutí a převedení na stavební parcelu,může se stát že je to orná půda a pak to povolit nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.10.18 12:14

@ka2ka děkujeme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
25.10.18 12:15

@ka2ka tohle není otázka katastru ale příslusneho stavebniho uradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
25.10.18 12:16

Ahoj, letos jsme dostavěli. Všechno jsem zařizovala sama, tak to mám ještě v živé paměti. Pozemek byl prvně zahrada. Je nutné zajistit geodeta, který pozemek zaměří, udělá katastrální mapu a s tím jít na katastrální úřad a žádat o přepsání na stavební parcelu. Platili jsem kolek 1000 Kč, čekací lhůta 1měsíc. Pak záleží jestli budete mít hypo, to jsou další papíry a vklady na katastru. Poté zajít na místní stavební úřad, tam Vám dají veškeré informace co budou k povolení u vás chtít. My stavěli ještě podle starého zákona, měli jsem klasiku, vodárny, elektrárny, plynárny, musíš kontaktovat všechny společnosti, které by tam měli nějaké sítě, aby se vyjádřili ke stavbě. To samé všichni okolní sousedé, včetně obce, ohledně příjezdu. Mezitím si můžeš vyřizovat projekt. Musíš mít projekt na elektřinu venkovní připojení do domu, vodu, plyn, kanalizace (my máme ČOV, projekt na příjezdovou cestu - to řeší dopravní policie. Musíš mít taky požárně-bezpečností stanovisko, energetický štítek…možná udělá projektant v jednom. My museli mít ještě i koordinované stanovisko magistrátu, že se stavbou souhlasí, a že je tam povoleno stavět - více méně, dáváš stejné doklady jako k povolení na stavební úřad. Dále jsme řešili vyjmutí z půdního pozemkového fondu…to platíš za to, že místo zahrady a hlíny tam bude dům a chodníky. Až budeš mít všechny papíry, podáš to na stavební úřad a ten tě buď osloví, že chce něco dodat a nebo ti vydá povolení…pak hurá na stavbu…a pak ke konci více méně stejné vyřizování ke kolaudaci :-) :pocitac:

Když budeš mít ještě nějaké dotazy, ptej se, ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
25.10.18 12:18
@MaRou píše:
@ka2ka tohle není otázka katastru ale příslusneho stavebniho uradu

otázka obce která bude mít plány kde je a není intravián , ale to že nejdřív postaví a pak to řeší jak píšeš je nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.10.18 12:19

@admenL Uf začínám dostávat strach :D děkuju moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
25.10.18 12:19
@ka2ka píše:
otázka obce která bude mít plány kde je a není intravián , ale to že nejdřív postaví a pak to řeší jak píšeš je nesmysl

Katastr to řeší až jako poslední…hádat se nebudu… v tomhle je důležitější stavebni urad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
25.10.18 12:21

@admenL u nás se k tomu vyjmutí vyjadřoval i životní odbor dokonce se tu byli podívat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.10.18 12:22

Tak určitě zajít na stavební úřad a podívat se do územního plánu. Pokud bude pozemek určený k zastavění, tak zjistit přesně co se dá na pozemku stavět. Z územního plánu zjistit i zastavitelnost pozemku, podlažnost. Dále zjistit jestli by nebylo příliš složité připojení na elektriku (spíš z pohledu vlastnictví pozemku přes které by připojení bylo). Jako zdroj vody lze vyvrtat studnu, odkanalizovat lze do jímky, příp. čistírna odpadních vod (pokud to územní plán umožňuje). V případě, že je vodovod a kanalizace blízko, je to samozřejmě jednodušší. K pozemku by měla být přístupová komunikace. Klidně se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.10.18 12:23

Stejně si myslím, že bude nejlepší zaběhnout na katastr a optat se jich co a jak buď mě odkážou na stavební úřad nebo snad poradí. Jde mi jen o to vědět co mě alespoň přibližně čeká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.10.18 12:55

Vše teď vyřizuji, jestli chcete info napište do sz, rovnou napíšu, že úřady katastrofa. Pevné nervy. Hlavně všude mají 90dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.10.18 13:08

@cookies321 ty jo no už se moc těším … děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie