Jakou sedačku Romer

103
11.3.13 11:00

Steeve - prosím jakou sedačku Romer

Ahoj Steeve, prosím o radu s autosedačkou 9-18 kg. V autě máme isofix i oka na pás TT a tady bude sedačka z 99%. Ale chtěla bych, aby se dala upoutat i do aut prarodičů - tzn. pouze na 3 bodový pás. Váhám mezi sedačkami Romer SAFEFIX plus - je mi nesympatická noha :oops: nebo SAFEFIX plus TT - jde upoutat na pásy? Nebo DUO plus a VERSAFIX - ale ty nemají to polstrování kolem hlavy (a nejsou menší než SAFEFIX?) Tak nevím, kterou vybrat :nevim: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
11.3.13 11:21

@paja86 pokud byste chtěli sedačku na isofix a TT tak nejlépe model Trifix, ale ta nejde do auta jen na pásy.
model Duo plus a Versafix jsou menší, resp. ony jsou klasické velikosti, jen ty safefix a trifix jsou zvětšené, a Duo a Versafix nemají integrovanou opěrku hlavy, ale dá se dokoupit nasazovací, a tyto sedačky by šly do obou aut.
Safefix TT se již nevyrábí, byla nahrazena modelem Trifix, ale stejně nešla připoutat pásem, takže byste ji u rodičů také nepoužila, takže ideální by bylo pořídit Safefix plus, dá se použít v obou autech, má integrovanou opěrku hlavy, a je zvětšená, ta noha ničemu nevadí, kopíruje sedadlo, a nikde nepřekáží, a manipulace s nohou- upoutání je daleko rychlejší než přidělání pásu TT, kdy musíte lézt do kufru a montovat ho, takže já jsem pro Safefix plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.3.13 11:38

Děkuji moc a s nohou se tedy smířím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
11.3.13 11:53

JEstli Ti nevadí, že do diskuze zasahuju… Taky jsem zaboha nechtěla nohu!! Přišla mi nemoderní, překážející a kdoví co ještě… Nakonec jsem ji koupili :) a jsme spokojení na 100%. Sedačka v autě drží jak přikovaná!!! a noha absolutně nezavazí! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.3.13 11:58

@Efsheny Bezva, díky za zkušenost! Hlavně, že je ta sedačka bezpečná a kvalitní, věřím, že si na tu nohu zvyknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
11.3.13 12:09

Já mám vždycky obavu, když k té noze dávám nějakou tašku, že to není zrovna moc dobře :nevim: Jenže když my se tam nevejdeme, další auto bude náklaďák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
11.3.13 12:25
@ixule píše:
Já mám vždycky obavu, když k té noze dávám nějakou tašku, že to není zrovna moc dobře :nevim: Jenže když my se tam nevejdeme, další auto bude náklaďák :mrgreen:

mnoo myslím že by se tam nic dávat nemělo… (zabte mě, ale taky občas dám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.3.13 12:38

@ixule no právě že by se mezi sedačky nic dávat nemělo, a už vůbec, když to je pod nohy dítěte, představte si co by dokázala udělat taška pod nohama dítěte, pokud by se auto při nárazu převrátilo- v těch rychlostech, by to přinejmenším zlomilo dítěti nohy,
takže mezi sedadla nic nedávat opd toho je kufr, kde jsou zavazadla oddělena od cestujících a nemůžou jim způsobit při nárazu žádná zranění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.3.13 12:46

Jestli neva taky se vetřu s dotazem…chtěla bych sedačku römer 9-18kg. isofix. mojí podmínkou je aby se dala trochu sklopit do lehu… samozřejmě bezpečnost na prvím místě. děkuji nějak to sklápění nikde nepíšou. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.3.13 13:56

@zrzule23 všechny sedačky 9-18 od Römeru jdou naklápět do lehu, modely Duo plus a Versafix mají 3 polohy, ostatní modely- tedy Safefix, Trifix, mají 4 polohy, zde v popiskách to máme napsáno všude:http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
11.3.13 14:16

@Efsheny taky jsem si to myslela, steeve to potvrzuje, malý je zatím ve vajíčku, tak jsem tam párkrát něco dala, ale ve chvíli kdy dám do kufru kočárek, tak je půlka kufru plná, druhou půlku zabere pes v kleci, před to se vejde pár tašek a i když naložím věcma střešní box, tak prostě něco ještě musím do auta uložit :nevim: a že máme jedno z největších kombi :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.3.13 19:52

@steeve moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.3.13 13:00
@steeve píše:
@paja86 pokud byste chtěli sedačku na isofix a TT tak nejlépe model Trifix, ale ta nejde do auta jen na pásy.

Ahoj - není pravda. Já trifix mám - používám ho ve 2 autech. Máme ISOFIX v Octavia a u me v pezotkovi neni nic. Takze bud ISO a TT, nebo jenom ISo, nebo jenom pasy. Podle meho nazoru nejlepsi kombinace!

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.3.13 13:50

@78_Maja tak to nemáte Trifix, ten nejde pásem připoutat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
13.3.13 08:31

@steeve

Ježíši, no jo - všem zúčastněným se omlouvám… nějak se mi to popletlo - chtěla jsem totiž Trifix, ale je to novinka a před vánocema ještě nebyla, tak jsme koupili Versafix. Když ony všechny ty sedačky vypadají úplně stejně!

:oops:
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí