Stěhování do Anglie

Anonymní
29.6.12 07:40

Stěhování do Anglie

Ahoj holky :mavam:
Mám takový dotaz - omlouvám se za anonym ale pochopíte mě :-) (snad)

S manželem máme 2 děti (6m a 3 a půl roku) Bohužel 1.1. jsem přišla o dědečka - asi jediný kdo mě měl z rodiny rád - otec se mě zřekl (ne v tom pravém slova smyslu - nezajímá se o nás, je mu vše jedno, našel si milenku a mamka mu to vše trpí a taky s náma přestala komunikovat) Kamarádek tady moc nemám (dají se spočítat na prstech jedné ruky-ty skutečné - na internetu jich mám hodně - a jsem za ně ráda :) ) a teď má otázka. Chtěla bych se s manželem přestěhovat do Anglie a žít tam - manžel si práci najde hned - je hodně manuálně zručný.

Přemýšlela jsem nad tím už dříve ale manželovi se nelíbilo, že bych tady nechala svou rodinu - ale teď nás tu nic nedrží. Manžel má rodiče - jsou rozvedení (otec žije na Slovensku a matka s přítelem tady - nenavštěvuje nás - jo teda jen když něco potřebujou :-D)

Myslíte, že by to mohlo být reálné, aby manžel třeba na 2-3m odletěl do Anglie to tam vše zařídit (práci, bydlení atd.) a my pak jen přiletěli za ním? Jako, je jesný, že bych tam přiletěla třeba na víkend sama a pomohla mu tam?

Omlouvám se ještě jednou za anonym ale i těch pár kamarádek co mám tak sem chodí a nevědějí o našem plánu a nechci, aby hned jedna z nich běžela za našima a vše jim řekla :oops: A hlavně jde i o tchýni která je hoodně na peníze :?
Moc děkuji za odpovědi :-) a přeji hezký zbytek dne a celý víkend potažmo prázdniny :-))

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
29.6.12 07:46

Je to realny, pokud si manzel najde jako prvni praci a bydleni a dokazete si spocitat, jestli vas to vsechny uzivi - proc ne? nejaka tchyne nebo drby cloveka prece nezastavi ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 07:53

@LouLou
Ahoj, díky :-)
Je mi to jasný - chceme prostě začít znova - od začátku!
Manžel by si našel nějakou práci na stavbě nebo říkal, že by mu nevadilo dělat se zvířaty na statku a tak (to by ho i bavilo)

Teda abych řekla pravdu - už to zkoušel se tam dostat přes agentury ale pokaždé naletěl a jen dal peníze předem nebo po něm chtěli, aby takhle lákal lidi a to nám bylo proti srsti a hlavně na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
29.6.12 08:00

Ono hodne zalezi na tom, co umi, cim se zivi… Rikala mi kamaradka (mam pritele instalatera), ze treba instalateri tam maji v podstate zlaty dul… ;)

Takze opravdu zalezi na profesi… ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 08:07

@Ema N.
Ahojky, tak manžel teď momentálně dělá fasády, zateplování na baráky (teď dělají školu) před tím dělal u Othermu (měnil okna), jinak umí dělat koupelny, podlahy prostě všechno co se manuální práce týče mu není cizí :-) jediný co jako ne je nějakej elektrikář a vodař - na to nemá vzdělání.
Je vyučenej zedník :-)

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
29.6.12 08:11
@Anonymní píše:
@Ema N.
Ahojky, tak manžel teď momentálně dělá fasády, zateplování na baráky (teď dělají školu) před tím dělal u Othermu (měnil okna), jinak umí dělat koupelny, podlahy prostě všechno co se manuální práce týče mu není cizí :-) jediný co jako ne je nějakej elektrikář a vodař - na to nemá vzdělání.
Je vyučenej zedník :-)

Napis mi soukr, neco Ti poradim, ale nechci verejne… ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
29.6.12 08:13
@Ema N. píše:
Napis mi soukr, neco Ti poradim, ale nechci verejne… ;)

My chceme taky radu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
29.6.12 08:24
@IvkaH píše:
My chceme taky radu :P

tahle je bohuzel soukroma, protoze je to odkaz na jednu moji kamaradku, ktera tam je, prave proto nechci verejne, vis? Protoze nevim, jestli by mela radost z toho, ze ji takhle verejne prezentuji… :) Ale soukrome ji to snad vadit az tak nebude…

;)
  • Citovat
  • Upravit
857
29.6.12 08:36

Já když takhle jela někam do zahraničí na vlastní pěst tak jsem koukla po práci na netu a pak jela :) stejně to udělala i moje kamarádka, sehnala s práci, přijela a po 3-měsících za ní dojel přítel..no jsou tam už rok a půl a mají miminko :D taky jsem říkala, že bych vzala manžela, děti a jela hned..jenže on tu svojí rodinu neopustí, takže tvrdnu v ČR s ním :mrgreen: hodně je to o známostech..fakt je nejlepší, když tam někoho znáš kdo by počkal manžela na letišti a vzal ho k sobě domů než si najde práci. Takhle to funguje nejlépe!!! :palec: pak dojedeš ty s dětmi a máš jistotu :dance: jela bych hned, nemít tu rodinu.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.6.12 09:16

Ja bych do toho sla, teda je fakt lepsi mit tu praci nejak predzarizenou, neni to moc sranda, ale co se tyce rodiny, tak bych si vubec hlavu nelamala, i kdyz mate dobre vztahy, v dnesni dobe zijou rodiny od sebe i mnohem dal a nejak to zvladaji. Jen bych nikdy na delsi dobu nedelila zakladni rodinu.

jestli mate prilezitost, jdete do toho, na nikoho nekoukejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.6.12 09:17

Ted ctu, ze na to si se asi neprala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
29.6.12 09:24

Tak dulezite je mit do zacatku trochu penez, kdyby tu praci nenasel hned, idealne ale tam jit uz s jistou praci. Pocitej s tim, ze relokace rodiny neni zrovna levna zalezitost, navic litat nekam na vikend nevidim moc realne, zacatky nebudou lehke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
trombolinka
29.6.12 10:50

Ahoj tak jestly muzu poradit.. ja ziju v anglii 2 rokem jako prvni si musi pritel zaridit insurant to je karticka o prechodnem pobytu. bez toho nemuzete pak zadat o zadne prispevky a do prace ho take nevemou pak je dulezite jak jste na tom z anglictinou? Minimalne pritel musi umnet anglicky aby ho do te prace vzaly kdys budes chtit vedet vice rada ti to zjistim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 11:45
@trombolinka píše:
Ahoj tak jestly muzu poradit.. ja ziju v anglii 2 rokem jako prvni si musi pritel zaridit insurant to je karticka o prechodnem pobytu. bez toho nemuzete pak zadat o zadne prispevky a do prace ho take nevemou pak je dulezite jak jste na tom z anglictinou? Minimalne pritel musi umnet anglicky aby ho do te prace vzaly kdys budes chtit vedet vice rada ti to zjistim

Ahojky, určitě bych byla ráda :-) ale jen chci fakt jako anonym - chtěla jsem ti napsat SZ a nějak mi to nejde :roll:

• Citovat
  • Upravit
1902
29.6.12 12:28

Určitě to reálné je a hlavně i rozumné, že by jel napřed a pak až ty s dětmi za ním. Předpokládám, že umí aspoň trochu anglicky, aby zařídil i věci ohledně legálního pobytu… jinak v tom právě pomáhají ty agentury, ale je pravda, že dneska člověk musí být opatrný. Já tam byla na 4 měsíce přes agenturu a všechno v pohodě, i našli práci. Ale byla jsem tam ještě jako studentka, to je taky o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová