Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to realny, pokud si manzel najde jako prvni praci a bydleni a dokazete si spocitat, jestli vas to vsechny uzivi - proc ne? nejaka tchyne nebo drby cloveka prece nezastavi ![]()
@LouLou
Ahoj, díky ![]()
Je mi to jasný - chceme prostě začít znova - od začátku!
Manžel by si našel nějakou práci na stavbě nebo říkal, že by mu nevadilo dělat se zvířaty na statku a tak (to by ho i bavilo)
Teda abych řekla pravdu - už to zkoušel se tam dostat přes agentury ale pokaždé naletěl a jen dal peníze předem nebo po něm chtěli, aby takhle lákal lidi a to nám bylo proti srsti a hlavně na ![]()
Ono hodne zalezi na tom, co umi, cim se zivi… Rikala mi kamaradka (mam pritele instalatera), ze treba instalateri tam maji v podstate zlaty dul… ![]()
Takze opravdu zalezi na profesi… ![]()
@Ema N.
Ahojky, tak manžel teď momentálně dělá fasády, zateplování na baráky (teď dělají školu) před tím dělal u Othermu (měnil okna), jinak umí dělat koupelny, podlahy prostě všechno co se manuální práce týče mu není cizí
jediný co jako ne je nějakej elektrikář a vodař - na to nemá vzdělání.
Je vyučenej zedník ![]()
@Anonymní píše:
@Ema N.
Ahojky, tak manžel teď momentálně dělá fasády, zateplování na baráky (teď dělají školu) před tím dělal u Othermu (měnil okna), jinak umí dělat koupelny, podlahy prostě všechno co se manuální práce týče mu není cizíjediný co jako ne je nějakej elektrikář a vodař - na to nemá vzdělání.
Je vyučenej zedník
Napis mi soukr, neco Ti poradim, ale nechci verejne… ![]()
@Ema N. píše:
Napis mi soukr, neco Ti poradim, ale nechci verejne…
My chceme taky radu ![]()
@IvkaH píše:
My chceme taky radu
tahle je bohuzel soukroma, protoze je to odkaz na jednu moji kamaradku, ktera tam je, prave proto nechci verejne, vis? Protoze nevim, jestli by mela radost z toho, ze ji takhle verejne prezentuji…
Ale soukrome ji to snad vadit az tak nebude…
Já když takhle jela někam do zahraničí na vlastní pěst tak jsem koukla po práci na netu a pak jela
stejně to udělala i moje kamarádka, sehnala s práci, přijela a po 3-měsících za ní dojel přítel..no jsou tam už rok a půl a mají miminko
taky jsem říkala, že bych vzala manžela, děti a jela hned..jenže on tu svojí rodinu neopustí, takže tvrdnu v ČR s ním
hodně je to o známostech..fakt je nejlepší, když tam někoho znáš kdo by počkal manžela na letišti a vzal ho k sobě domů než si najde práci. Takhle to funguje nejlépe!!!
pak dojedeš ty s dětmi a máš jistotu
jela bych hned, nemít tu rodinu.. ![]()
Ja bych do toho sla, teda je fakt lepsi mit tu praci nejak predzarizenou, neni to moc sranda, ale co se tyce rodiny, tak bych si vubec hlavu nelamala, i kdyz mate dobre vztahy, v dnesni dobe zijou rodiny od sebe i mnohem dal a nejak to zvladaji. Jen bych nikdy na delsi dobu nedelila zakladni rodinu.
jestli mate prilezitost, jdete do toho, na nikoho nekoukejte.
Tak dulezite je mit do zacatku trochu penez, kdyby tu praci nenasel hned, idealne ale tam jit uz s jistou praci. Pocitej s tim, ze relokace rodiny neni zrovna levna zalezitost, navic litat nekam na vikend nevidim moc realne, zacatky nebudou lehke.
Ahoj tak jestly muzu poradit.. ja ziju v anglii 2 rokem jako prvni si musi pritel zaridit insurant to je karticka o prechodnem pobytu. bez toho nemuzete pak zadat o zadne prispevky a do prace ho take nevemou pak je dulezite jak jste na tom z anglictinou? Minimalne pritel musi umnet anglicky aby ho do te prace vzaly kdys budes chtit vedet vice rada ti to zjistim
@trombolinka píše:
Ahoj tak jestly muzu poradit.. ja ziju v anglii 2 rokem jako prvni si musi pritel zaridit insurant to je karticka o prechodnem pobytu. bez toho nemuzete pak zadat o zadne prispevky a do prace ho take nevemou pak je dulezite jak jste na tom z anglictinou? Minimalne pritel musi umnet anglicky aby ho do te prace vzaly kdys budes chtit vedet vice rada ti to zjistim
Ahojky, určitě bych byla ráda
ale jen chci fakt jako anonym - chtěla jsem ti napsat SZ a nějak mi to nejde ![]()
Určitě to reálné je a hlavně i rozumné, že by jel napřed a pak až ty s dětmi za ním. Předpokládám, že umí aspoň trochu anglicky, aby zařídil i věci ohledně legálního pobytu… jinak v tom právě pomáhají ty agentury, ale je pravda, že dneska člověk musí být opatrný. Já tam byla na 4 měsíce přes agenturu a všechno v pohodě, i našli práci. Ale byla jsem tam ještě jako studentka, to je taky o něčem jiném…
Ahoj holky
(snad)
Mám takový dotaz - omlouvám se za anonym ale pochopíte mě
S manželem máme 2 děti (6m a 3 a půl roku) Bohužel 1.1. jsem přišla o dědečka - asi jediný kdo mě měl z rodiny rád - otec se mě zřekl (ne v tom pravém slova smyslu - nezajímá se o nás, je mu vše jedno, našel si milenku a mamka mu to vše trpí a taky s náma přestala komunikovat) Kamarádek tady moc nemám (dají se spočítat na prstech jedné ruky-ty skutečné - na internetu jich mám hodně - a jsem za ně ráda
) a teď má otázka. Chtěla bych se s manželem přestěhovat do Anglie a žít tam - manžel si práci najde hned - je hodně manuálně zručný.
Přemýšlela jsem nad tím už dříve ale manželovi se nelíbilo, že bych tady nechala svou rodinu - ale teď nás tu nic nedrží. Manžel má rodiče - jsou rozvedení (otec žije na Slovensku a matka s přítelem tady - nenavštěvuje nás - jo teda jen když něco potřebujou
)
Myslíte, že by to mohlo být reálné, aby manžel třeba na 2-3m odletěl do Anglie to tam vše zařídit (práci, bydlení atd.) a my pak jen přiletěli za ním? Jako, je jesný, že bych tam přiletěla třeba na víkend sama a pomohla mu tam?
Omlouvám se ještě jednou za anonym ale i těch pár kamarádek co mám tak sem chodí a nevědějí o našem plánu a nechci, aby hned jedna z nich běžela za našima a vše jim řekla
A hlavně jde i o tchýni která je hoodně na peníze 
a přeji hezký zbytek dne a celý víkend potažmo prázdniny 
Moc děkuji za odpovědi