Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, rada bych se přestěhovala za přítelem do Anglie. Moje mamka a já nemáme nejlepší vztah, chce mě co nejdříve z bytu. S přítelem už jsem nějakou dobu (přes rok). Samozřejmě jsme se už několikrát viděli, znám jeho rodinu a všechno prostě klape. Angličtina mi problém nedělá.
Chci se zeptat, jak to všechno funguje. Vízum bych si určitě zařídila, ale musela bych mít dopředu vyřízenou práci, abych se mohla přestěhovat? Nevím, jak přesně to všechno funguje a na internetu toho moc nejde najít, vše je to samé…
Jsem pochopila, že přítel je z Anglie. Chce za ním do Anglie. Ne s ním jinam.
Ještě si uvědom jednu věc. Pokud do takového vztahu porodíš dítě a neklapne to, dítě zůstává v zemi, kde se narodilo a žilo. Bez jeho souhlasu dítě do ČR nedostaneš. Nemůžeš se s ním vrátit. Jen sama. Možná je to předčasné, ale hodně žen, kterým nestačil český chlap, na toto doplatilo.
Ja bych tedy přestala řešit víza a spíš bych se zamyslela nad tím, jestli je dobry nápad stěhovat se za někým, koho jsem „párkrát videla“. Jak můžeš znát jeho rodinu (jakože opravdu znát, ne že jste se jednou viděli, představili a povecereli spolu…)? Jak můžeš napsat, ze vám všechno klape? Co konkrétně? Psaní přes internet? Kde pracuješ teď, co umíš? Proč ti všechny tyto věci nezaridi on? Počkala bych a nikam se zatím nehrnula. Pokud ti není dobře doma u rodičů, bez do nájmu tady v ČR.
Bydlela by jsi u pritele? S praci to budes mit hodne tezky kvuli pracovnimu povoleni. Musis mit oraci predem, vydelek nad £35 000 rocne.
Uz je to docela nemozny bez settled status neco najit. V bance ti neotevrou ani konto, pojistku na auto atd.
Budes tady jenom s pritelem. Svoje kamarady mas v CR. Kolik ti vlastne je? Aby jsi se tu necitila sama.
Děkuji @smile_xxx za odpověď na otázku, kterou jsem položila. Nepotřebovala jsem tu „rady/poučení“ co se týče vztahů. Přijde mi vcelku neslušné psát „Jak můžeš napsat, ze vám všechno klape? Co konkrétně? Psaní přes internet?“. Detaily jako „viděli jsme se“ atp. jsem napsala jen proto, abych se vyhnula případným otázkám na toto téma, ne aby se to tu rozvádělo více. Děkuji ![]()
@smile_xxx K tomu mám ještě docela jakoby odpověď takovou, že i přátelé mám v Anglii. Doslova v Česku nemám nic okrem sestřenice a její dcery. V Anglii mám přítele, přátelé a všechno.