Stěhování do horšího - názor dětí

Ariadne
16.9.24 21:31

Stěhování do "horšího" - názor dětí

Dobrý večer,

karty už jsou rozdány, ale stále mi vrtá hlavou jedno téma a říkala jsem si, že třeba tu padnou nějaké nosné myšlenky, které by mi pomohly :)

Bydlíme 12 let v domě u tchánovcu, kteří nás tu chtěli. Dům postavili, manžel jediný syn, velká očekávání a sny o tří generačními bydlení. Máme tři děti a obyváme první patro, kuchyň a obývák dole společný. Ve druhé části domu bydlí prababi 92 let. Do té její části by se měli časem přestěhovat manželovi rodiče a my zůstat v té větší. Zahrada a suterén by byly navždy společné. Že to byla chyba, teď už vím. Začala jsem to zjišťovat po pár letech a tlačila na stěhování. Do toho moje operace zad a děti, až to došlo do chvíle, kdy jsem byla fakt zoufalá a říkala si, že začnu pít nebo se zblázním.

Před měsícem jsem našla prima byt v paneláku 4+1 velký, slušný vchod, čtvrť, hřiště, na půli cesty k babickam a do školy, práce, kroužky… značka ideál. Ale pořád je to panelák. Mně to vyhovuje, ale obávám se reakce dětí, hlavně těch dvou mladších. Jsou zvyklí na zahradu, na každodenní přítomnost babi a prababi. Zatím to ví jen dcera, ta s tím nemá problém, ale synové :nevim:

Máme podepsanou rezervaci, v listopadu budeme mít klíče a stěhování je reálné po novém roce. Pořád se to ve mně mele, že jim možná kazím život. Manželovi rodiče to neví a nebudou mít pochopení. Že vlastně jdeme z většího do menšího, ale vlastního. Nejsem si jistá, že tohle děti budou chápat jako důvod stěhování z domova, který znají od mala.

Nějaké rady, nápady, jak to těm dětem vysvětlit? Kdy ji to říct? Říkala jsem si, že až budou dosavadní majitelé vystěhováni a my budeme mít klíče, že je tam vezmeme na prohlídku a pak to řekneme i doma.

Díky všem za přečtení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
16.9.24 21:33

Jinak vycházím i z dřívějších reakcí, když jsme se zmínili o stěhování, tak mladší syn úplný zásek, slzy, že nikam nechce.

• Citovat
  • Upravit
10138
16.9.24 21:38

Nebudou brečet…věčně…zvyknou si…řekla bych jim pravdu…a pokud máš za sebou manžela…jděte…a buďte konečně sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10138
16.9.24 21:39

@Ariadne mimochodem…jak se ti podařilo přesvědčit nebo donutit manžela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.9.24 21:41
@1010 píše: Více

Už to bylo ve fázi, kdy šlo o udržení našeho manželství a také se už dostal do stavu mysli, že nemusí plnit očekávají svých rodičů, jak se domníval před 12 lety a také přibyly hádky s rodiči kvůli výchově dětí, ohledně domu. Tchán vždy chce podle svého a nesmí se tu nic udělat podle nás.

• Citovat
  • Upravit
10138
16.9.24 21:42

@Ariadne :palec: :potlesk: :potlesk: tak výborně…12 let bych tam nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.9.24 21:44

No syndrom uvařené žáby jak z učebnice. Sama to nechápu

• Citovat
  • Upravit
10138
16.9.24 21:48
@Ariadne píše: Více

Máme to stejné…ale jen s tchýní…a nikdy nepochopím tu neochotu a neempatii…se domluvit a přizpůsobit…když se přispívá vzájemně finančně a určitě i pomocí.

Příspěvek upraven 16.09.24 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.9.24 21:48

Asi jo, řeknu jim důvody ze svého dospelackeho pohledu a nastinim výhody. Třeba že si budeme moct pořídit kočku, kterou děti chtěly, ale děda nedovolil.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.9.24 21:50

Asi povaha :nevim: my se samozřejmě taky podíleli na některých investicích a ještě by byly třeba, ale nemáme vlastně do toho co mluvit, tak se nic nedělá.

• Citovat
  • Upravit
10138
16.9.24 21:52
@Ariadne píše: Více

Přesně…děti vychází z toho…že rodina to s námi myslí dobře…ale ono to tak často není 😃 😃. A už vůbec nechápu…proč si ve svém patře…které si platíte nemůžete pořídit kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
16.9.24 21:55

A je to fakt horší? Kde je ten dům? Já jsem vyrostla na vesnici, ale kdyby se naši tak v mých 10 přestěhovali do města, byla bych přeštastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.9.24 21:59
@Kolicek95 píše: Více

Je to v rámci města akorát panelák, ale ve slušné části. V podstatě na kopci, než jsme teď a dvě děti ze tří by to měly blíže do školy a na kroužky. Hřiště i na fotbal před panelakem, ale není to holt dům se zahradou.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.9.24 22:00

Patra nelze úplně oddělit, je to spíše podkroví. Máme tu 3 místnosti a koupelnu s WC a kočka by i tak mohla dolů a škrabala nábytek, smrdela a tak. Horko těžko jsme přinesli morče a křečka

• Citovat
  • Upravit
21836
16.9.24 22:03

Kuchyň a obývák společný, to bych nedala ani rok, natož 12 let.
Nešlio udělat dvě plnohodnotné bytové jednotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí