Stěhování do vlastního bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12171
28.9.16 12:58

Stěhování do vlastního bytu..

Zdravím :kytka:
Chci se zeptat, za zhruba 2 měsíce se oficiálně stěhuju od rodičů. S přítelem máme vlastní byt a čekáme miminko. Já mám našetřených nějakých 150 tisíc. a to vše je určeno na vybavení bytu. Proto bych byla ráda, kdybyste mi tak konkrétně napsaly, co je základ v domácnosti mít a zhruba kolik to vyšlo Vás, když jste si zařizovali s přítelem nebo manželem byt. Nemám vůbec žádný přehled, proto bych byla ráda za každou informaci. Jinak novou postel, lednici, pračku, hotovou linku, televizi - to už máme… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4192
28.9.16 13:13

A jinak je byt hotový? Tzn. výmalba, podlahy (ty nejsou zrovna levná záležitost).

Lednice, pračka, to už máte, ještě bych přikoupila vysavač…A jinak je to asi dost individuální. Já bych se po svých zkušenostech zaměřila třeba na kvalitní skříně a úložné prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
28.9.16 13:14

To ti těžko někdo specifikuje. Předpokládám, že víš, jak vypadá zařízený byt, ale těžko radit, když ani nenapíšeš, kolik pokojů chceš zařizovat. Potřebujete asi postel, skříně, sedačku a na něco a za něco sednout k jídlu. A to všechno se dá pořídit v hodně rozdílných cenách jenom třeba matrace do postele od 1 000 do 10 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 13:15

To poznáš, až v tom bytě začnete bydlet, co ti tam chybí. Každému připadají důležité jiné věci v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.16 13:15

Takže jsi poloviční majitelka?
Tak základní věci jako lednice, pračka, šporák, nějaké to nádobí (třeba i po mamči, babičce) se hodilo, základní věci mě vyšly na cca 30 tisíc a to jsem lítala už 2 měsíce předem po slevách, akcích, atd.
A pak záleží, za koberce jsem dávala všude 7 tisíc, nějaké levné věšáky do předsíně jsem pořídila za 2 tisíce včetně skříně a zrcadla, pak vybavit koupelnu - záleží, v jaké je stavu.
Těch 150 je jen určeno na bydlení nebo i na dítě - oblečky atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
28.9.16 14:09

Ja koupila vse hned bay to tam bylo uz zabydlene, predsin, regaly do koupelny, doplnky, nadobi do kuchyne, barove zidle, par komod v obyvaku, gauc, police, 1velka skrin do loznice - neresila jsem penize a cca 90to bylo… pak na dite kocar, oblecky, lahvicky asi 20…proste se podivej na web Ikea Asko a tam uz zjistis co ches a kolik to stoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.16 15:50

150 je v pohodě :) pokud nejsi nějak náročná, mě mamka dělala výbavu dopředu, povlečení atd. tak jsem měla hodně od ní, postupně jsem hodně věcí nakoupila i v Ikei a jsem moc spokojená :) jinak samozřejmě je hezké že máš 150 tis, ale neměl by se podílet i přítel? Jen otázka, nerejpu :) a to jsou i peníze na výbavičku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12171
28.9.16 16:00

Tak jsem omrkla Ikea, Jysk, Ask, Sconto a další takové a už mám vše zapsané a udělala jsem i konečnou částku, kolik to tak bude stát a jsem spokojená :jazyk: S přítelem jsme si rozdělali, kdo co má na starost.. Nene, těch 150 je jen na vybavení, pro miminko máme jiné peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný