Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ostravsko neznám.
Ale přestěhovala jsem se z Liberecka na Vysočinu. A můžu Ti říct, že ani po 9 letech jsem si tu nezvykla, naprosto všechno je strašně jiný. To co jsem považovala za naprosto obyčejný až banální, tak tady najednou není vůbec. Mluvím o přírodě, lidech, krajině, zvycích, architektuře, dopravě atd atd atd
@andilek89 píše:
Dobrý večer mám dotaz s přítelem bydlíme v České lípě ale přítel pochazi z Havířova a chce se tam vrátit ale me se tam nechce tady mám slušnou práci přátelé i rodinu a hlavně jsem v insolvenci takže o práci přijít nemůžu jak to mám vyresit? On už v cechach bydlet nechceděkuji za rady
Tak tam bych se nikdy už nejela, natož se tam stěhovat. Přesvědč ho, že tady máte oba dobrou stálou práci a že se ti tady líbí..
@novomamča toho nepřesvědčim má v Havířově dceru kvůli ní se tam chce prestehovat
@vokishka o sídlišti nepřispůsobivých v Havířově nevím, asi víte více. Přímo v Ostravě bych taky nechtěla bydlet, podle mě je tam „černo“ a bordel, ale spousta ostravských umělců nedá na ní dopstit, asi je to o zvyku. Manželova bývalá tam dělá na magistrátu a měli byt v nejlepší čtvrti, kterou já považuju za hnusnou a bála bych se i do obchodu.Ale ať mi nikdo netvrdí, že v Praze, Brně…to je lepší. Havířov je menší město a je hezké, žádný problém v něm nevidím.
Chápu některé názory, mě by asi na Vysočinu, Severní čechy nebo Západní taky nikdo nedostal, myslím si o těch lokalitách to samé.
Takže ať si tazatelka udělá několik víkendů s přítelem na Moravě a uvidí.
Tak padla důležitá zmínka, a to dcera přítele. V tom případě je jasné, že ho nic neudrží…
@axlpol při jednom projetí opravdu není žádný problém vidět ![]()
@axlpol píše:
@vokishka o sídlišti nepřispůsobivých v Havířově nevím, asi víte více. Přímo v Ostravě bych taky nechtěla bydlet, podle mě je tam „černo“ a bordel, ale spousta ostravských umělců nedá na ní dopstit, asi je to o zvyku. Manželova bývalá tam dělá na magistrátu a měli byt v nejlepší čtvrti, kterou já považuju za hnusnou a bála bych se i do obchodu.Ale ať mi nikdo netvrdí, že v Praze, Brně…to je lepší. Havířov je menší město a je hezké, žádný problém v něm nevidím.
Chápu některé názory, mě by asi na Vysočinu, Severní čechy nebo Západní taky nikdo nedostal, myslím si o těch lokalitách to samé.
Takže ať si tazatelka udělá několik víkendů s přítelem na Moravě a uvidí.
Tak v Havířově je to Šumbark - u Trati, pak v Karviné - Karviná 6 -nové město, Bakalovy byty od Policajtů směrem k nemocnici či úřadu práce. Vše cigoši.
Ostrava - Přívoz, u hlavního nádraží, jakože Dubina je zabitá - koukáš z okna do dalšího baráku. Ale i Zábřeh - jak je DK Akord, kerýsi chytrý člověk tak skoupil celý panelák a nachrstal tam cigoše.
Ale jinak na okraji Ostravy typu Výškovice, Zábřeh u Běláku či menší osady jako Radvanice, tam se bydlet dá v pohodě.
…no ty bakalovy byty a co tam nastěhoval je hrůza. Ten člověk tomu kraji opravdu zavařil. Ovšem takové lokality má snad každé větší město, i moje oblíbené Budějice a Krumlov to mají. Ovšem když náš kraj srovnám s brněnskem, olomouckem…atd.tak bych neměnila, je tady sposuta měst kousek od Beskyd, panoramata, kopcovitá krajina.Zase záleží kde přesně a kterým směrem by se usadili, jak velké město by vybrali.