Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer mám dotaz s přítelem bydlíme v České lípě ale přítel pochazi z Havířova a chce se tam vrátit ale me se tam nechce tady mám slušnou práci přátelé i rodinu a hlavně jsem v insolvenci takže o práci přijít nemůžu jak to mám vyresit? On už v cechach bydlet nechce
děkuji za rady
A práci tady má? Já utekla z Karviné do Ostravy a moc jsem si nepomohla.
Na Ostravsko bych se teda rozhodně nehrnula
![]()
Nebo spíš by mě tam nikdo nedostal ani párem volů. ![]()
Pokud ty máš slušnou práci tam, kde jsi, tak bych asi radši zůstala. Ale vše je o kompromisu. Záleží na tom, jak moc jste schopni se domluvit… ![]()
Pokud se nedomluvíte, tak nejspíš půjdete od sebe ![]()
@andilek89 dej na @Šmoulice fakt na Ostravsku není nic dobrého, krom teda Stodolní. Práce mizerně placené, v zimě si každoročně prakticky nevyvětráš, věčně smog, Havířov i Karviná jsou na tom stejně. Fakt zůstaň v Lípě.
@andilek89 videla bych to na kompromisu, dokud se nesplati insolvence tak se nestehovat
na tenhle rozumny logicky duvod by přítel mohl slyšet ![]()
Souhlas na Ostravsku není nic dobrého, ale část věty krom „Stodolní“ to je trochu přehnané. Ani ta Stodolní není nic dobrého, ale pokud je Ti 19 let tak potom chápu ![]()
Havířov není Morava ale Slezko ne
Na Moravu jo ale k Ostravě ani náhodou, nedostatek práce, smog, kriminalita - to fakt jenom kdyby to bylo nutné.
Já nevím insolvence není sranda ale trvá 5 let, tak snad přítel vydrží ne? A pokud ho to táhne hodně tak odejde a půjdete od sebe no
Jako v insolvenci riskovat nezaměstnanost, zrušení insolvence a všech dluhů znovu na krku bych teda neriskovala ani náhodou.
Praci tu nemá ale nezivim ho to spíš on mě, z výplaty mi zbyde sotva na nájem tak zbytek platí on
@darkgreen píše:
Souhlas na Ostravsku není nic dobrého, ale část věty krom „Stodolní“ to je trochu přehnané. Ani ta Stodolní není nic dobrého, ale pokud je Ti 19 let tak potom chápu
Jsem to chtěla trochu rozveselit ![]()
@andilek89 jsem kousek od Lípy ![]()
nešla bych…určitě dokud se všechno nesplatí…¨
a proč on nemá práci??
@andilek89 Tak necítím, že bychom tady neměli práci, spíš lidi co se jim nechce nebo si myslí, že za humny je lépe
Ovšem přímo v Havířově to bude problém, ale Mošnov, Nový jičín, Kopřivnice, Frýdek Místek…je plná fabrik, kde je slušná průměrná mzda. Záleží co kdo umí, kolik má snahy a kolik se lidem chce. Potom si práci najde v pohodě přítel i vy.Taky záleží kde by chtěl bydlet, zda přímo v Havířově či v okolí.
@andilek89 rozhodně bych nesouhlasila s tím smogem, kriminalitou a dalšími výroky co se tradují o Osravsku.Je to je mediální masáž a někdy se to přehání. Jsem od Ostravy cca 35km. V Ostravě bych bydlet taky nechtěla, je to pro mě dost zmatené město, od dětství se tam nevyznám, jen pár tras
S prací není problém(ale jak jsem psala, záleží co kdo očekává a jak se mu chce)kousek do Beskyd, Hodně se změnil Frýdek Místek, má perfektní síť cyklo tras přes město a okolí, na okraji Olešnou-přehradu, ze které udělali parádní rekreační centru a Aquparkem, trasou na brusle, kolo, běh, velká dětská hřiště…v okolí další dvě přehrady, pro rybáře rybníky…Ceny bydlení se razantně liší v různých městech, ale to je všude stejné po republice. V Havířově jsme byli jednou a byli jsme unešeni, krásné město, okolo příroda, blízko do Ostravy.Jen s tou prací je to horší, musí se někde dojíždět.
@axlpol smog, velká kriminalita a Havířov bohužel patří do jedné věty. Stejně tak jako sídliště plná nepřizpůsobivých.