Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak asi toto zamrzí, ale pokud by matka nesvolila tak bych si nádobí asi určitě nevzala… byť je to třeba zvykem tak ona není povinna ti nějakým způsobem vybavovat domácnost i když pro bratra to udělala… Asi si můžeš připadat ukřivděná to ti nikdo nevezme… Žij svůj život, začátky jsou těžké pro většinu mladých párů co si zřizují domácnost bez pomoci rodiny…
Nejsi jediná kdo má něco podobného doma, já doma musela platit i nájem, včetně vody a topení a elektriky no a přežila jsem ![]()
Proč to řešíš? Přítel tě nebude snad považovat za méněcennou, když přijdeš bez nádobí, ne? Nádobí a postel se dají ostatně sehnat za pár kaček. Vykašli se na mámu a žij si svůj život se svými náklady.
Nevzala bych nic pokud by mi to nedala. Na to jsem moc hrdá!
Jako holka..chceš se odstěhovat snad ty ne? mi taky odešli od rodičů s holou prdelí a vše si museli nakoupit sami..no tak jsme si jeden měsíc koupili dva talíře, dva příbory, jeden hrnec, jednu pánvi..a první měsíc jsme jedli polívky z pytlíka…a postupně se přikupovalo..jako promin, ty sice na té posteli spíš, ale tvoje snad není ne? Třeba tam chtějí tu postel pro nějaké návštěvy, nebo až jednou dorazíte třeba vy na noc..
@Anonymní píše:
Nejsi jediná kdo má něco podobného doma, já doma musela platit i nájem, včetně vody a topení a elektriky no a přežila jsem
Taky jsem musela platit nájem a energie.To je něco špatného? Ale já mám narozdíl od vás s rodiči super vztah.
@Dajdula píše:tak pokud člověk vydělává je to spíš normální ne?
Taky jsem musela platit nájem a energie.To je něco špatného? Ale já mám narozdíl od vás s rodiči super vztah.
@Dajdula píše:
taky jsem platila..vyděláváš tak plat..rodiče tě mají podporovat když studuješ..jakmile vydělávám ( tím je myšlen i pracák ), tak prostě platím, a můžu být ještě ráda že tak málo, ve svém platí člověk o hodně více
Teda nezlob se, ale přijde mi, že jste s matinkou jedna za 18 a druhá bez dvou za 20. Materiálně založené obě.
@Anonymní píše:
Nejsi jediná kdo má něco podobného doma, já doma musela platit i nájem, včetně vody a topení a elektriky no a přežila jsem
Co je na tom divného? Já to platila taky a přítelův dospělý syn teď taky přispívá. Toto považuji za úplně normální, nic dneska není zdarma.
A s tím povlečením na jednolůžko?
a co jako..mi máme manželskou postel, ale máme každý matraci zvlášt a i povlečení každý jiné…to jako musíte mít stejné jako dvojčata? bud ráda aspon za jedno..
![]()
Já když se stěhovala tak jsem si taky nic nebrala. Vše jsme si pořídili sami a pořizujeme dodnes postupně
a to mám s rodičema moc hezký vztah a nenapadlo by mě po nich něco chtít
Jako handrkovat se s matkou o hrnec?
když ti ho nedá, tak bych si to nebrala. ono na začátek ti stačí 2 talířky a hrnec koupíš za pár kaček ![]()
rozhodla ses postavit na vlastní nohy a čekáš, že pojedeš s nákladákem?
Ahojte, stěhuji se od rodičů do bytu. Konečně…už mám vše zabaleno…problém je v tom že mě moje vlastní máma vůbec nemusí. Bratrovi dala myčku, pračku, skříně,30 000,–..mě žádné peníze nedala o to ale nejde…pořád jen si stěžovala..vlastně mi jasně dala najevo na co můžu sáhnout. Já to minule nevydržela a rozbrečela se
víte, bratříček je takový…no a o mě nemluví raději vůbec. Vlastně po celé mé rodině roznáší jaká jsem a co sem udělala…už od mala. Rodinu už přes rok odmítám navštěvovat…tohle pro mě není rodina, faleš a pomluvy takové lidi kolem sebe nepotřebuji. Vůbec, nemyslím si že si při stěhování si můžu vzít talíře a hrnce a taky postel. Což je pro mě nezbytně nutné.
TO NEMYSLÍ VÁÁÁŽNĚ!??
Ona ani toho mého přítele nemusí.
Když v tom novém bytě není pračka, lednička…to dá docela zabrat začínajícím mladým párům…nájem+kauce+jídlo+pračka atd.. Jak jsem řekla mamce že z bazaru vemem nějakou…ona hned že mi žádnou nebrala z bazaru že pračky jsou dnes levné za 8 000 Kč.!!! To je levné jo? Víte, já si myslím že je moje matka dost těžce na prachy a na svůj majetek i když má tisíce hrnců na co jí to bude když bude žít už jen s otcem? Je moc materiální.
Proto ani mého přítele nemusí, protože nemá auto a není tolik úspěšný. Nechápu co by chtěla po nás v tak mladém věku? Myslí si že můj přítel má snad na účtě 100 000 Kč? A když nemá je out..aha.
Víte, u nás v rodině slovo láska nic neexistuje. Lásku jsem našla až u přítele a u jeho rodiny. U nás je místo lásky materialismus.
No, dneska vydala ze sebe tak trapnou hlášku…víte já se stěhuji s přítelem a ona mi řekla jestli nechci povlečení na jednolůžko…
Já ho miluju, v začátku se spokojím s málem…klidně sním budu spát i na zemi na nějaký čas.
Přítel zatáhl kauci, nájem atd. já chci alespoň přispět nádobím a postelí co mám zatím doma…ale moc se bojím. Můj otec říkal že si můžu odvést co chci, ale už vidím matku jak bude štěkat. Mám poslechnout otce a odvézt si postel, nějaké nádobí a další blbosti? Víte vůbec se mi nelíbí, mému bratrovi nadržuje. Rodiče mu dali o dost více než mě, i myčku na nádobí a já beztak nedostanu ani talíř