Stěhování s přítelem a přístup rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1210
15.4.14 21:13

Zakladatelko, být tebou, mám svou hrdost a nic si bez dovolení neberu. Začátky budou těžké, ale o to víc si vašich věcí budete vážit. Já taky odešla s holým zadkem, naši by mi i dali, ale neměli co. A přežili jsme to. Neboj, zvládnete to a pak na to budete s hrdostí vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.4.14 21:14

Jsou to věci a peníze tvých rodičů, ne tvoje, takže je jen na nich, komu je dají :nevim: a upřímně řečeno by mě ani nenapadlo to sourozenci závidět 8o pokud do bytu potřebuješ nádobí, tak si ho kup a neremcej :nevim: já s manželem sme si taky při stěhování museli koupit pračku, ledničku, postel… prostě všechno, ale to je snad normální ne? Proč by ti to měli kupovat rodiče? A taky jsme byli hodně mladí, když jsme se stěhovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
15.4.14 21:14
@Xverunka píše:
Zakladatelko, být tebou, mám svou hrdost a nic si bez dovolení neberu. Začátky budou těžké, ale o to víc si vašich věcí budete vážit. Já taky odešla s holým zadkem, naši by mi i dali, ale neměli co. A přežili jsme to. Neboj, zvládnete to a pak na to budete s hrdostí vzpomínat.

souhlas, taky z toho mám lepší pocit, že si to budujeme sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
15.4.14 21:15

@Mirka Dušínová tak ale zas mezi dětmi by se neměli dělat rozdíli.
Chápu že to zamrzí!
Jinak z příspěvku je znát že to u zakladatelky doma asi trochu skřípe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.4.14 21:20

Hele a ty vydelavas a domu jsi neco kupovala? pokud ona, tak to co jsi koupila ze sveho, tak si samozrejme odnes. ale jinak by me nejak ani nenapadlo si sbalit veci, co koupili rodice, pokud by mi to sami oni nesbalili.

ja si v podstate odnesla jenom svoje osobni veci a obleceni. mi teda rodice vzdycky pomahali (a pomahaji) i kdyz treba ne financne. a plne chapu, ze te mrzi, kdyz bratr neoc dostal a ty ne. ale stezovat si, ze si pri odchodu z domu nemuzu vzit hrnce mi prijde proste na hlavu :nevim:

samostatne bydleni je o samostatnosti ve vsech smerech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.4.14 21:26

To já odjížděla narvaným osobákem na 2× :lol:. Ale taky jsem si brala jen oblečení a věci, které jsem si koupila ze svého. Upřímně řečeno, mě ani nenapadlo, že bych si měla brát postel a hrnce nebo chtít po našich, aby mi něco koupili do začátku. Na druhou stranu, kdybych je o něco takového požádala, jsem si jistá, že by mi vyhověli. Je to vztahu rodič-dítě.

Příspěvek upraven 15.04.14 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 21:27
@Dajdula píše:
Taky jsem musela platit nájem a energie.To je něco špatného? Ale já mám narozdíl od vás s rodiči super vztah.

na tom by nebylo nic špatného pokud by to platila i sestra, špatné bylo to, že jsem platila pouze já ona nemusela i když si taky vydělávala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15404
15.4.14 22:04

Ja kdyz se stehovala, nemela jsem taky nic. Popravde me ani nenapadlo neco chtit. Takze hledim. Materialni rodina asi fakt jste. Hlavne ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
15.4.14 22:04

Teda myslím že z domů jsem se stěhovala jen s oblečením :think: aspoň jsem nemusela být někomu za něco "vděčná ". A pračka i lednice sly na splátky ale aspoň byly pak jen naše. Když se člověk stěhuje z lásky mladý tak bydlet se dá fakt jakkoliv do začátku, pro mě za mě i na zemi, za vlastní klid to stojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.4.14 22:05

Ja jsem asi z jineho sveta, ale u nekterych diskuzi se fakt nestacim divit :lol: nebo spis 8o:think:. V zivote by me nenapadlo mame z domu brat hrnce a talire, stehovala jsem se kdyz jsem na to mela, bydleli jsme garsonce male jako dlan, meli varic, jeden hrnec dve misky a dva hrnky. Nikdy me nenapadlo vkrast se k rodicum a počorovat jim aspon talire a povleceni na postel :lol:. Jo a prala jsem v ruce. Coz je pro dnesni rozmazlenecky, asi neco nepredstavitelneho a mysli si, ze je povinnosti rodicu jim do zacatku dat aspon pracku a mycku :lol:. Kupovali jsme vse postupne, jak jsme na to meli… Ty nepracujes, aby sis mohla koupit hrnec a dve misky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.4.14 22:11

A ta radoby vtipna hlaska tvy mamy mi tak trapna neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
15.4.14 22:15

Já teda z úplně jiného soudku zakladatelko, oni ty začátky kdy nemáte nic, dokupujete např. to nádobí po talířku jsou dle mého docela fajn, místo koukání večer na televizi tě přítel aspoň chvíli vnímá a máte radost z každé blbinky kterou si pořídíte… A k tomu druhému, že máte s maminkou špatné vztahy mě mrzí, jenže to jsi asi věděla už dřív a jistě že to nejspíš mrzí… každopádně ráda bys něco dostala, ale povlečení na jednolůžko je ti málo (ono i to povlečení stojí okolo 500,– +-) a myslím, že v začátku je to úplně jedno jestli máte s přítelem stejné povlečení… Já to prostě vidím jako sice pro tebe možná malou ale i tak nabídnutou a odmítnutou pomoc… Ještě by mě zajímalo ty vyděláváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.4.14 22:26

My jsme také od nikoho výbavu nedostali, ale nemusíme být nikomu vděční… Mému muži dokonce jeho rodiče před plnoletostí utratili peníze, které mu naspořili děda s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
15.4.14 22:27

Mrzelo by me to :|
Ale netrap se tim.Kdyz jsem se poprve stehovala za pritelem tak jsem rok spala jen na matraci, on taky, na postel nebylo…a jak se nam krasne zilo ;)
zbytek dokoupite postupne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
15.4.14 22:27

A tys něco z těch věcí platila, že si na ně děláš nároky? Asi ne, co? Tak buď ráda, že ti máma nabízí povlečení, ber, co dývá a na zbytek si vydělej sama. Kdyby moje dítě přišlo s tím, že si z MÉ domácnosti odnese hrnce a postel a ještě by se tvářilo ukřivděně, že se mi to nelíbí, poslala bych ho do háje a nenabídla už nic, i kdybych třeba původně měla v plánu nějakou částkou do začáfku přispět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný