Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kaczenka píše:
My jsme také od nikoho výbavu nedostali, ale nemusíme být nikomu vděční… Mému muži dokonce jeho rodiče před plnoletostí utratili peníze, které mu naspořili děda s babičkou.
to snad ne ![]()
ach jo…
Tak je možné, že se tvé mámě zdá unáhlené, že se stěhuješ, pokud jste oba tak mladí a máte holé pozadí. Pokud ho máš ráda a chceš s ním tak strašně žít i na holé zemi, tak nevím, proč řešíš hrnce a postele.
Jinak pračka z bazaru je fakt riziko - bez záruky, neznáš skutečný stav, takže zaplatíš třeba dva litry, ale za chvíli můžeš kupovat novou nebo i vozit po opravách. Na takovém uzpozrnění mi nic trapného nepřijde.
Blbé je, že nemáš do začátku nic našetřeno (aspoň na tu pračku a ledničku, to mi přijde jako základ). Pokud si nedokážeš vydělat na základní vybavení bytu, tak halt setrvávej tam, kde ho máš zadarmo.
Nějak jsem nepochopila, odkud se vlastně stěhuješ, když píšeš, že rodinu už přes rok nenavštěvuješ. Nepokládá tě maminka náhodou už za odstěhovanou? ![]()
@Kassy píše:
A tys něco z těch věcí platila, že si na ně děláš nároky? Asi ne, co? Tak buď ráda, že ti máma nabízí povlečení, ber, co dývá a na zbytek si vydělej sama. Kdyby moje dítě přišlo s tím, že si z MÉ domácnosti odnese hrnce a postel a ještě by se tvářilo ukřivděně, že se mi to nelíbí, poslala bych ho do háje a nenabídla už nic, i kdybych třeba původně měla v plánu nějakou částkou do začáfku přispět.
tady jde spis o to, ze bratr dostal vse…myslim, ze si to nepochopila.
Tak to je hustý!!?? Co jako zakladatelka čeká? Že ji tady politujem?? Chudinko malá, ona ti maminka nic nedá?? Celkem ráda bych si přečetla příspěvek který by o tobě psala maminka. Podle mě si akorát fracek, paaa ![]()
@zizalkaaa píše:
Je možné, že bratr má k rodičům jiný přístup. Kdo ví. Od určitého věku dokonce i někteří rodiče zohledňují to, jak se k nim děti chovají, ne jen fakt, že to jsou jejich děti.
@Nellca11 píše:
Tak to je hustý!!?? Co jako zakladatelka čeká? Že ji tady politujem?? Chudinko malá, ona ti maminka nic nedá?? Celkem ráda bych si přečetla příspěvek který by o tobě psala maminka. Podle mě si akorát fracek, paaa
ach jo…ona ale spis myslela ze bracha dostal a ona ne…neni to fer…ale radeji nic ![]()
Posledni dobou tu radeji nic nepsat fakt ![]()
@Knihomyš píše:
Je možné, že bratr má k rodičům jiný přístup. Kdo ví. Od určitého věku dokonce i někteří rodiče zohledňují to, jak se k nim děti chovají, ne jen fakt, že to jsou jejich děti.
chapu jak to myslis… ale ja mam 3 sestry a mamka nam vsem davala stejne. i TED.
@zizalkaaa píše:
Ale to je věc zakladatelčiných rodičů, jak naloží se svým majetkem a komu ho dají. O bratrovi nic nevíme, zato víme, že zakladatelka si se svojí rodinou nerozumí a o máměi bratrovi se vyjadřuje dost negativně. Vůbec nevíme, co mámu k takovým rozdílům vede, třeba má důvod. Třeba zakladatelce dala něco dřív (já nevím, třeba ji živili na škole, zatímco bratr už pracoval?) a bere to že jsou si fifty fifty. Nebo třeba opravdu nemají dobré vztahy a mámě se prostě nechce dávat něco holce, která si to vynucuje a chová se ublíženě. Chápu, že rozdíly zamrzí, ale být uražená, že mi máma nechce dát SVOJE hrnce a uvažovat o tom, ye si je vezmu i přes nesouhlas? Vlastní mámu v podstatě okrást… To je trochu příliš.
@Knihomyš píše:
@zizalkaaa Tak jste na ni asi všechny tři stejně hodné (předpokládám).
Já teda už hodně dlouho nevím, kolik a co dává máma bráchovi ve srovnání se mnou a je mi to fuk. Je fakt, že jsme věkově dál od sebe, takže ani v těch osamostatňovacích letech jsem to nesrovnávala, nenapadalo mě to řešit.
Upřímně, člověku, který „přes rok odmítá rodinu navštěvovat… není to pro něj rodina a takové lidi kolem sebe nepotřebuje“ a na druhou stranu automaticky čeká, že si odveze z mé domácnosti vybavení za x tisíc, bych asi nenabídla ani to povlečení na jednolůžko.
Když našla tu pravou lásku až u rodiny přítele, tak ji jistě taky vybavěj.
@Kassy Jo, a mimochodem, ke SVÝM hrncům mám citový vztah a pokud je má dcera bude chtít, asi mi je bude muset vyrvat na smrtelné posteli z mých tuhnoucích prstů (pokud budou tedy ještě použitelné). ![]()
Tak normální by bylo mít s mamkou takový vztah, aby ona se snažila pomoct a dcera aby si řekla co by chtěla a mohla si to případně vzít, když na nové teď nemá a máma to nepotřebuje (např. vlastní postel). Já odcházela s přítelem do zařízeného pronajatého bytu, takže jsem si nic brát nemusela, ale kdybych chtěla, tak bych si mohla určitě vzít co chci, nebo by mi máma drobnosti ráda koupila kdybych na ně neměla. Případně bych ji to pak zaplatila. Pokud bych si řekla a řekla že ne, nic bych si nevzala a spala raději na zemi.
A co cekas ze dostanes? My se do prvniho podnajmu stehovali 2× s nalozenym osobakem v kterym sme si vezli obleceni, os veci a par kousku vybavy co nam nastradali babicky ktery nam to davali k vanocum. Moje mamka nam dala rucniky a tchynka povlaky ale meli sme s obema dobry vztah a dali nam to samy od sebe bez toho abychom neco chteli…byt sme shaneli zarizenej a to co sme nemeli dokupovali postupne jak na to bylo…a opravdu nas nenapadlo rabovat v bytech rodicu a krast jim veci…ono chcete se sice osamoststnit ale vyzadujete sponzory a to neni nikdy dobry. Myslim si ze k takovymu rozhodnuti nema Tvuj mozek dostatecnou kapacitu…jo a Tvuj,,usmevny`` prispevek o povlacich mi zavani extra nevdecnosti taky bych se na Tebe bejt mamkou po tomhle vyprdla…
@Lucinatko píše:
A kde máme zakladatelku?
asi už nepřijde, když jí nikdo nepolitoval.. ![]()