Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No nevim, jak moc je jista prace trenera ve vyssich ligach. Abyste se neprestehovali a oni nerekli, ze ma tym spatne vysledky a cau.
@vokishka vidim to podobne, takove je to hodne na vode, same slibychyby; navic tedy ja ani nevidim jako zadnou vyhru bydlet v dire 20min od vetsiho mesta
- to budete taxikarit na ty krouzky trebas, az se vam bude od pneu kourit.
No většinou když se podepíše smlouva tak pokud neudělá trenér nějaký pruser vyloženě tak ho nevyhodi. Pouze si po zásluze šlape cestu vejs a nebo zůstane kde je. Jako to je vpodstatě v každé práci.
Já bych rada šla přímo do toho města. Partner sám vybral ze pokud by měl byt v tom klubu tak budeme bydlet mimo to město. Jako jezdit nám nevadí těch 20 minut je nic oproti tomu ze teď jezdíme nakoupit napr oblečení, kutilsky věci. Nebo za zábavou cca 45- 50 minut protože u nas proste nic není. Potraviny, nějaká restaurace zimak a kulturák. To je vše. Takze to je prašť jak uhoď.
Výhoda by byla ze k bytu si můžeme pronajmout za nějaký směšný roční poplatek i zahrádku, což tady nemáme. A pořad to bude levnější než nájem co platíme teď.
Víte co holky. Mít chlapa co vlastně doma s vámi ani není, peněz to nese stejně jak od chlapa co pracuje v lidlu. No. Tam by měl méně práce. Možnost se vypracovat na lepší mzdu. A víc času na rodinu. Aspoň takto to vidím. Ale možná sem proste jen hloupá. ![]()
Ch.
Asi by bylo dobré předem nějak zjistit, jestli tu novu práci bude mít jistou, že by tam třeba nejdřívě nějak odjel sám, nebo tak něco.
Ve městě bydlet nechce. Podle těch šalin to bude venkov Brna. Pokud jsou to vesnice mimo dojezd šalin, tak si nepolepšíš. Není to zase taková výhra, jak si myslíš. Tam, kde je, ho znají a mají ho rádi. Z toho nového klubu ho můžou vykopnout, že nemá výsledky.
Ty si dost dobře rozmysli, jestli chceš začínat novou práci s půlročním miminkem.
Nevidím důvod proč s jeho pracovní dobou by nemohl mít druhé zaměstnání, brigádu. ![]()
Já bych do toho risku šla. Vidím tam spoustu pozitiv a příležitosti pro růst. Vadila by mi pouze ta vesnice. A s takto nízkým zatížením si klidně může přibrat ještě nějaké další aktivity.
Já bych to viděla jako ty. Ale jestli je chlap zabejčenej tak nevím co by s ním tak pohlo aby si to uvědomil když na tebe ani na rodinu nedá.
Těch 20 minut od města. To je kolem 10 km. Nejde o žádnou hrůzu. Vyrostla jsem v obci u krajského města. Ta se stala oblibou pro různé známé hokejisty atd. Stahují se právě tam, že nechtějí být ve městě. Postavili si tam domy. Šla bych na vesnici. Ale já jsem známý odpůrce města. Stačilo pět let žít ve městě a to v baráku. Do bytu bych absolutně nešla. A ani tak nikdy v životě bych tam znovu nešla.
Ja hlasuju pro stehovani. Pokud stavajici zamestnavatel slibuje, ze prida penize, a zatim slo jenom o sliby, tak bych uhodil na slibovace : chci novy platovy vymer a to do 2 pracovnich dni. Podle tohoto se rozhodnete.
Vůbec nechápu, proč máš s někým takovým dite
co domácí práce? Jak se podílí? Jako, je otec. Neexistuje, aby byl takhle v práci. A už vůbec, pokud to nedostane zaplaceno. Proč se stavíš do pozice, že bude vše komplet na tobě? Co si myslíš, že se stane, až půjdeš do práce? On bude mít pohodičku a ty budeš lítat jak hadr na holi.
Děkuju za názory.
Já jsem partnerovi řekla ať tedy donese pracovní smlouvu novou kde bude mít stanovené to co oni nabízí a od data které odpovídá začátku nové sezóny. Nedonesl nic.
Kdyby ano tak je jasný ze se nad tím zamyslim, ale pořad mi vychází lépe nová kariéra s možností osobního růstu než dělání ze sebe vola pro někoho kdo toho těžce využívá.
Partner se momentálně doma moc nezapojuje. Málo kdy. Večer teda poklidi hracky po malým když já uspavam a sklidí koupání. Jinak je většinou vše na mě. Vaření, úklid. Malej. Chod domácnosti. Hlídání financí. No v podstatě fakt všechno. Ale za zlé mu to nemam on opravdu je celej den v háji, víkendy, svátky. Jen nechápu proc ho to tu tak drží když pak tady “brečí” jak je vyřízeny a nemá na nas čas. Co se týče toho ze bych chodila i ja do práce. Pro mě to není žádná změna. Chodím prakticky od konce sestinedeli na hodinku dopoledne 3× týdně. Malej to prospi v kočárku nebo si užije hodinku s babičkou nebo tetou. V novým městě by to bylo obdobné, ale byla by tam moje mamka ne partnerova a v podstatě celá moje rodina. Mamka navíc bude bydlet v obci přes kopec. Takže úplně pohoda.
Nechapejte mě některé špatně. Já chápu že to tu partner má rád. Je tu znamy. Pan trenér. Ale k čemu to? Jestliže to nedává peníze a nemá ani čas na nás. Tak je někde chyba.
Má možnost začít novou kariéru, mně dali tu možnost taky, muze se vypracovat a zároveň mít aspoň čas na nás. Ano první rok nebude zadara. Ale co v dnešní době je? Vrátit se muže kdykoliv. Jestli ze je tak ceněný trenér zde tak po něm přeci šahnou kdykoliv. Kór když vedení tvrdí jak ho berou pomalu za svého syna. Ale ze ho nechaji makat jak Ukrajince jim je jedno…
Ještě co se týče toho bytu. Já žila v bytě v podstatě krom prvních 2 let cely život tak sem zvykla a nevadí mi to. Partner ten žil v baraku ale posledních 8 let v bytech. Ono těžko bychom stejně mohli do baraku když domácnost funguje na jednom z nás. Na baraku se musí pořad něco dělat, opravy, kosit, nikdo to za vás neudělá. Proto je i pozitivum ze si můžeme pronajmout tu zahrádku. Bude oplocená, na leto ideal. Malému nějaký bazenek. Posezení a co víc.
Proste krom toho, že ta první sezóna nebude uplnej med finančně, mi přijde stěhování jako výhoda v mnoha věcech. Má na papíře dany od nového klubu přesně co dostane, za kolik. Ví přesně na čem bude. Jen podepsat…Tady se nehneme z místa. Ani pracovně, ani finančně. Ani jinak. Tam se nám otevřou možnosti. Všem. Zkusit se má vše. Ovšem jak toto narvat partnerovi do hlavy když jemu do hlavy rvou v práci opak. Achjo. Rodinu neposlechne ale nadřízené kteří mají postranní úmysly, ty jo. ![]()
Ch.
Napiš mu plusy a minusy na papir. Treba to jeste promysli, když to uvidi černé na bilem. Ale jinak, jeho prace, jeho volba, jeho konecne rozhodnuti. Ty ho muzes popostrcit. Ale vypoved musi dat on. A bez natlaku, jinak ti to muze zbytek zivota vycitat.
Jestli aktualnim klubem zije, tezko se to bude opouštět, pokud v sobe nema cílevědomost na karierni postup ![]()
Me pred rokem manzel popostrcil ke zmene prace, a jsem opravdu spokojena ![]()
Ale ja uz byla načatá sama a nemusela sem se stehovat. Ono stehovani i zmena prace je velkej kotrmelec a ne kazdy na to ma koule (a žaludek).
Ahoj,
Předem bych chtěla říct, že bych chtěla aby tato diskuze byla slušná. Bez napadání.
Chtěla bych poradit a slyšet názor nezaujatých osob.
Žijeme s partnerem momentálně na maloměstě. Přítel je trenér hokeje (krajska liga) já dřív v tomhle městě trénovala krasobruslařky, ale protože vedení bylo takové jaké bylo, sem odešla a následně otěhotněla. Nyní máme syna 5. Měsíců. A naskytla se nám možnost.
Partner je takový ze by nejradši žil ve svém městečku a zemřel na zimaku.
Pracuje od rána do večera. Stěžuje si jak je unavený, nemá na nás čas ani energii. Když má volno většinu dne prospí. A dostává za to dejme tomu ze průměrný plat. Nic méně když se mu to rozpočítá na odpracované hodiny, tak dostane cca 32kc na hodinu a to v dnešní době by ani ukačko nedělalo.
Nyní máme možnost se stěhovat do většího města. Respektive na jeho venkov (dojezd asi 20 minut autem do centra) protože partner nesnese město kde jezdí šaliny.. ale budiž.
Dostal zde nabídku přes protekci trénovat v extralize mládež. Samozřejmě to má ale háček. Nabídli mu pro první sezónu min peněz než má dosud. Nic méně nabídli práci i mě která ten schodek dorovná a navýší jestli mě chápete. (Žádná zdlouhava práce dejme tomu 4 hodinky týdně. (Moje maminka by pohlidala pracuje z domu takže tam problém není) A u partnera by klesla denní pracovní doba na cca 3 hodinky denně. Což je nic co si budeme. Samozřejmě mu bylo řečeno ze tento plat je pro první sezónu, podle toho jak se jim osvědčí mu samozřejmě můžou přidat. Záleží co mu pak daji za kategorie a jak se uvede.
Přes zname sem nám sehnala i byt. Levnější. A to o 4 tisíce než platíme teď. Je mi jasné že první rok si asi nevylítnem z kopýtka ale je to šance pro něj i pro mě na dobrou kariéru a co si budeme. Pro syna je město v dojezdovce 20 minut super na kroužky, hernicky. Atp… jenže partnerovi se to nelíbí. V dosavadním klubu na nej tlačí jak nemá odcházet, že mu zvednou plat ( to už slibovali loni) a kdesi cosi. A partner tomu věří.
Když si srovnám ja v hlavě svoje tak mi vychází proste větší mesto a extraliga lépe než maloměsto bez možnosti kariérního růstu a bez možností pro syna.
Jasně prostě je tam ta první sezóna s nízkými příjmy, ale nebudou o tolik nízké Neli stejné jako do teď a i kdyby máme peníze odložené bokem pro strýčka příhodu, které se mohou v případě potřeby použit. Za mě je každá zkušenost dobra i ta špatná a nebýt konexe, do extraligy by ho nevzali.
Jsem tak zaslepena nebo to dává rozum a partner je oblbnuty vedením dosavadního klubu. (Rada ještě podotknu, ze když jsme byli na pohovoru tak byl nadšený z nabídky, ale jakmile mu začali klavírovat do hlavy tak změnil názor)
Co byste dělali vy? Já se do města těším. Nebude to lehké první rok ale člověk musí něco obětovat pro to aby dosáhl toho co chce ne? Tady ho nepovýší. Děla jim tu jen poskoka. Vidí to celá moje i partnerova rodina. Jen on to nevidí. Všichni z rodiny nám řekli běžte ale on neposloucha mě nebo rodinu, ale pana seftrenera který ví ze by přišel o levnou pracovní sílu a horko těžko by ji nahradil.
Trochu sem se rozepsala ale snad to nevadí.
Díky za vaše názory. Připadne pokud je něco nejasné rada upresnim. Pouze názvy klubu a interních informaci se musím zdržet, to snad chápete. 😊
Ch.