Štěkot psa v bytě

12
1.4.15 15:41

štěkot psa v bytě

Máme problém že když jsme v práci na ranní tak nám pejsek štěká není to celou dobu ale tak 3× štěkne po 5 minutách nahrávali jsme si ho. A psal nám majitel bytu (družstevního) že na nás sousedé sepsali stížnost a teda že se máme vystěhovat tzn. 3měsíce tj. do ukončení smlouvy tak jsme s ním souhlasili že do toho data se vystěhujem, ale byt prodává takže k nám se budou chodit dívat zájemci taky jsme s tím souhlasili ale když jsem psala mu že co by to znamenalo kdyby jsme si sehnali byt o měsíc dříve a vystěhovali se tak nám napsal že ne protože jsme se ve smlouvě uvázali k placení nájmu až do konce takže bohužel ikdyby jsme se vystěhovali tak by jsme nájem museli platit. A tedkom jsme zjistila že má inzerát kde píše od tedka volný a nám nic neřekl. Může nás teda vystěhovat klidně do měsíce anebo musí počkat ty 3 měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
1.4.15 15:51

Záleží, dokdy máte smlouvu a jakou máte výpovědní lhůtu. Toto je třeba si prvně přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
1.4.15 15:52

Pokud máš ve smlouvě 3 měsíce, tak vás dřív vystěhovat nemůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.4.15 15:54

Hlavně by to chtělo odnaucit psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
1.4.15 16:09

Tak pokud sám nedoručil písemné oznámení, že tě za 3 měsíce vykopne, nemáš důvod plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.4.15 16:17

Děkuji za info ve smlouvě mám 3 měsíce a to vychází do konce smlouvy :)

A Malike snažíme se ho zabavit i unavit ho ráno delší procházkou ale nějak to zatím nejde:( Čteme na internetu o tom články a snažíme se podle toho. Nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
1.4.15 16:32

@kelll protištěkací obojek. Pro někoho to může být na první dojem moc drsné, ale realita je úplně jiná a navíc je to opravdu jediná spolehlivá a okamžitě fungující metoda. My jsme to zkusili u našeho psa, kterého jsem se snažila odnaučit štěkat v novém domě. Marně. Pak jsme dali obojek, 2 x dostal ránu tím nejmenším výbojem, pak jsem to už nastavila jen na varovné pípnutí (=jen zvuk) a od té doby nemáme problém. Pak chvilku pes obojek nosil, ale už štěkat ani nezkusil no a asi po týdnu jsme obojek sundala a od té doby ho nepotřebujeme (už je to několik let). Pes teď štěká jen když se něco děje a má opravdu důvod, takže to není, že by se úplně odnaučil štěkat a nehlídal. Hlídá, štěká, ale jen v tu správnou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.4.15 16:36

Aha děkuji za radu :) a který přesně ten obojek máš je hodně druhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.4.15 16:39
@barca77 píše:
@kelll protištěkací obojek. Pro někoho to může být na první dojem moc drsné, ale realita je úplně jiná a navíc je to opravdu jediná spolehlivá a okamžitě fungující metoda. My jsme to zkusili u našeho psa, kterého jsem se snažila odnaučit štěkat v novém domě. Marně. Pak jsme dali obojek, 2 x dostal ránu tím nejmenším výbojem, pak jsem to už nastavila jen na varovné pípnutí (=jen zvuk) a od té doby nemáme problém. Pak chvilku pes obojek nosil, ale už štěkat ani nezkusil no a asi po týdnu jsme obojek sundala a od té doby ho nepotřebujeme (už je to několik let). Pes teď štěká jen když se něco děje a má opravdu důvod, takže to není, že by se úplně odnaučil štěkat a nehlídal. Hlídá, štěká, ale jen v tu správnou chvíli.

No to je nápad! Pes 3 krát za dopoledne štěkne a hned protištěkací obojek. To Ti sousedé musejí být pěkná paka.To kolikrát určitě víc křičí děti. Neříkám kdyby štěkal celý den nebo celou noc, ale takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
1.4.15 16:46

Jestli máte opravdu ověřeno, že pes si „štěkne“ třikrát za den po pěti minutách a není to v době nočního klidu, tak bych se na sousedy a jejich stížnosti vykašlala, to není žádný nepřiměřený hluk, spousta lidí dělá větší. Už vůbec bych to neřešila nějakými elektrickými protištěkacími obojky a podobnými nesmysly :roll:
Na mě osobně to spíš dělá dojem, že majitel bytu neměl koule na to vám říct na rovinu, že má s bytem jiné plány, tak si vymyslel nebo využil záminku k vystěhování. Každopádně jak vy tak on musíte dodržet smlouvu, vystěhovat vás před koncem výpovědní lhůty nemůže, stejně tak ale vy musíte celou výpovědní lhůtu zaplatit, i když se odstěhujete dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
1.4.15 17:09

@jannina1 zakladatelka píše, že štěká 3 x co 5 minut, tedy alespoň tak to chápu já. Předpokládám, že za občasný štěkot by sousedi stížnost nepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.4.15 18:41

No bohužel kolem nás jsou samí důchodci kteří sedí doma a vadí jím to :( i tak málo a do očí nám nikdo nic neřekl ale pronajímatel nám poslal z družstva stížnost takže sama nic nechápu bylo tam i napsáno neopakovaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.4.15 19:25

Ve smlouvě máte 3měs, pak musí pán dodržet 3m, ale i vy. On ale ví, že vy byste klidně dřív, tak podle mě proto už teď někoho shání, aby pak přišel a řek Hele dohodnem se teda o měsíc dřív..snad je to pochopitelný, píšu jak tatar, děti se mi pokoušej navzájem utopit ve vaně, soudě podle zvuku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.4.15 19:33
@kelll píše:
Děkuji za info ve smlouvě mám 3 měsíce a to vychází do konce smlouvy :)A Malike snažíme se ho zabavit i unavit ho ráno delší procházkou ale nějak to zatím nejde:( Čteme na internetu o tom články a snažíme se podle toho. Nějakou radu?

Pokuste se mu koupit míček který bude rozsypavat granule či pamlsky když sním psy si hranou a pak techniku odejdu a jakmile se rozsteka tak bynadat a zase odejit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.4.15 19:36

Ten míček máme :) a na chvíli ho to zabaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie