Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme problém že když jsme v práci na ranní tak nám pejsek štěká není to celou dobu ale tak 3× štěkne po 5 minutách nahrávali jsme si ho. A psal nám majitel bytu (družstevního) že na nás sousedé sepsali stížnost a teda že se máme vystěhovat tzn. 3měsíce tj. do ukončení smlouvy tak jsme s ním souhlasili že do toho data se vystěhujem, ale byt prodává takže k nám se budou chodit dívat zájemci taky jsme s tím souhlasili ale když jsem psala mu že co by to znamenalo kdyby jsme si sehnali byt o měsíc dříve a vystěhovali se tak nám napsal že ne protože jsme se ve smlouvě uvázali k placení nájmu až do konce takže bohužel ikdyby jsme se vystěhovali tak by jsme nájem museli platit. A tedkom jsme zjistila že má inzerát kde píše od tedka volný a nám nic neřekl. Může nás teda vystěhovat klidně do měsíce anebo musí počkat ty 3 měsíce?
Záleží, dokdy máte smlouvu a jakou máte výpovědní lhůtu. Toto je třeba si prvně přečíst.
Pokud máš ve smlouvě 3 měsíce, tak vás dřív vystěhovat nemůže ![]()
Tak pokud sám nedoručil písemné oznámení, že tě za 3 měsíce vykopne, nemáš důvod plašit.
Děkuji za info ve smlouvě mám 3 měsíce a to vychází do konce smlouvy ![]()
A Malike snažíme se ho zabavit i unavit ho ráno delší procházkou ale nějak to zatím nejde:( Čteme na internetu o tom články a snažíme se podle toho. Nějakou radu?
@kelll protištěkací obojek. Pro někoho to může být na první dojem moc drsné, ale realita je úplně jiná a navíc je to opravdu jediná spolehlivá a okamžitě fungující metoda. My jsme to zkusili u našeho psa, kterého jsem se snažila odnaučit štěkat v novém domě. Marně. Pak jsme dali obojek, 2 x dostal ránu tím nejmenším výbojem, pak jsem to už nastavila jen na varovné pípnutí (=jen zvuk) a od té doby nemáme problém. Pak chvilku pes obojek nosil, ale už štěkat ani nezkusil no a asi po týdnu jsme obojek sundala a od té doby ho nepotřebujeme (už je to několik let). Pes teď štěká jen když se něco děje a má opravdu důvod, takže to není, že by se úplně odnaučil štěkat a nehlídal. Hlídá, štěká, ale jen v tu správnou chvíli.
Aha děkuji za radu
a který přesně ten obojek máš je hodně druhů
@barca77 píše:
@kelll protištěkací obojek. Pro někoho to může být na první dojem moc drsné, ale realita je úplně jiná a navíc je to opravdu jediná spolehlivá a okamžitě fungující metoda. My jsme to zkusili u našeho psa, kterého jsem se snažila odnaučit štěkat v novém domě. Marně. Pak jsme dali obojek, 2 x dostal ránu tím nejmenším výbojem, pak jsem to už nastavila jen na varovné pípnutí (=jen zvuk) a od té doby nemáme problém. Pak chvilku pes obojek nosil, ale už štěkat ani nezkusil no a asi po týdnu jsme obojek sundala a od té doby ho nepotřebujeme (už je to několik let). Pes teď štěká jen když se něco děje a má opravdu důvod, takže to není, že by se úplně odnaučil štěkat a nehlídal. Hlídá, štěká, ale jen v tu správnou chvíli.
No to je nápad! Pes 3 krát za dopoledne štěkne a hned protištěkací obojek. To Ti sousedé musejí být pěkná paka.To kolikrát určitě víc křičí děti. Neříkám kdyby štěkal celý den nebo celou noc, ale takhle?
Jestli máte opravdu ověřeno, že pes si „štěkne“ třikrát za den po pěti minutách a není to v době nočního klidu, tak bych se na sousedy a jejich stížnosti vykašlala, to není žádný nepřiměřený hluk, spousta lidí dělá větší. Už vůbec bych to neřešila nějakými elektrickými protištěkacími obojky a podobnými nesmysly ![]()
Na mě osobně to spíš dělá dojem, že majitel bytu neměl koule na to vám říct na rovinu, že má s bytem jiné plány, tak si vymyslel nebo využil záminku k vystěhování. Každopádně jak vy tak on musíte dodržet smlouvu, vystěhovat vás před koncem výpovědní lhůty nemůže, stejně tak ale vy musíte celou výpovědní lhůtu zaplatit, i když se odstěhujete dřív.
@jannina1 zakladatelka píše, že štěká 3 x co 5 minut, tedy alespoň tak to chápu já. Předpokládám, že za občasný štěkot by sousedi stížnost nepsali.
No bohužel kolem nás jsou samí důchodci kteří sedí doma a vadí jím to
i tak málo a do očí nám nikdo nic neřekl ale pronajímatel nám poslal z družstva stížnost takže sama nic nechápu bylo tam i napsáno neopakovaně
Ve smlouvě máte 3měs, pak musí pán dodržet 3m, ale i vy. On ale ví, že vy byste klidně dřív, tak podle mě proto už teď někoho shání, aby pak přišel a řek Hele dohodnem se teda o měsíc dřív..snad je to pochopitelný, píšu jak tatar, děti se mi pokoušej navzájem utopit ve vaně, soudě podle zvuku
![]()
@kelll píše:
Děkuji za info ve smlouvě mám 3 měsíce a to vychází do konce smlouvyA Malike snažíme se ho zabavit i unavit ho ráno delší procházkou ale nějak to zatím nejde:( Čteme na internetu o tom články a snažíme se podle toho. Nějakou radu?
Pokuste se mu koupit míček který bude rozsypavat granule či pamlsky když sním psy si hranou a pak techniku odejdu a jakmile se rozsteka tak bynadat a zase odejit..