Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nešla bych do toho a to jsem pejskař a celý život mam dohoromady dite a psa. Deti se narodily kdyz byl pes dospěly. K takhle malému děcku bych si štěně nepořídila, počkala bych aspoň 3 roky.
Záleží na tobě, jak jsi ochotná vstávat a celkově se štěňátku věnovat, a pak také na tom, jaké je tvé dítko. Musíš počítat s venčením v noci, brzy ráno, okusováním věcí atd.
Měla jsem štěňátko, když byly děti malé, a zvládala jsem to v pohodě. Ale ex nedělal noční a ráno venčil on.
Nedoporučuji. Štěněti se hlavně musíš věnovat a vychovat ho, dohromady s tak malým dítětem to neni moc dobrá kombinace. Ze začátku ti bude nejspíš všude čůrat než se naučit říct a vydrží delší dobu, dite do toho šlápne, sedne. Bude na dite skákat, kousat ho a že to od těch štěněcích zubů bolí pěkně i dospělého.
@Hanča1234 A kolik bylo dětem a jak jste to vše měli prakticky, štěně na domě nebo v bytě? Co to kousání jehličkama? ![]()
@Anonymní píše: Více
Děti byly malinké. Žili jsme v bytě a štěně mělo spoustu hraček. Nemůžu říct, že by děti kousalo nějak moc, musí se prostě hlídat. A to oběma směry – děti jsou taky lumpíci a můžou štěňátko tahat za uši nebo cokoliv jiného. Vychovávat se musí obojí. Venčení bylo hodně časté. Večer jsem chodila já a ex byl s dětmi, ráno když vstal, chodil on. Já pak obstarala děti a šli jsme ještě na procházku třeba za dvě hodiny. V létě to bylo fajn, dalo se být venku celkem hodně a štěně chodilo s námi. Když bylo unavené, vezlo se v košíku sporťáku. 😂
Měli jsme jorkšírka. Pořizoval se, když měla dcera asi 1,6 měsíců. Nemám vůbec špatnou zkušenost. Od začátku se jí vysvětlovalo, ukazovalo, jak se o něj staráme, co se dělá, nedělá. Do všeho zapojovat. Komentovat. Miloval ji, spával s ní v posteli. Vozil se v košíku pod kočárem. Chce to všeobecnou trpělivost a klid ve vlastní duši. Musí se jít dítěti příkladem. Pak bylo druhé, třetí dítě a kocour Briťák, když měl nejmladší rok. To byla obří parta doma. Ten zas chodil a strašně hlasitě mňoukal, brečel, hledal je, když odjeli na víkend k prarodičům.
@Kelsey1 To je hezké, trpělivost a klid ve vlastní duši, souhlasím s tím, to mám, máme třetí dítě a jsme šťastný a celkově fungujeme moc fajn. Jen nemám zkušenost se psy, s dětmi jsem profík a trpělivost už mi vytrénovaly ![]()
@Kelsey1 to nám dělá kočka, jakmile přítel odejde tak mňouká a hledá ho. Když přijde tak mu vynadá kde byl ![]()
Za me záleží jaké plemeno. My mame cely život boxery a to je obrovsky temperament. Ted si dospěla dcera pořizovala štěně boxerky a moji nejmladší bylo necelých 6. A bylo to akorát. Byly chvíle, kdy stene ve hře ostrými zoubky zaútočí na dítě..naše malá utekla třeba na stůl než jsme doběhli. Ale jiné dítě ný štěně mohlo uhodit. S nějakým malým klidným plemenem to ale asi fungovat může.
Jinak ja jsem ohradní typ. Dite melo asi do 2 let obrovskou ohradu v jídelně. Pes ma obrovskou klec v chodbě i obýváku. Takze ja bych eknhlaven nenechávala samotné - malér se může stát během minuty. V minulosti nam takhle holcicka z rodiny “zkazila” moc hodnou fenku a ta uz pak nesnášela děti v tomto věku. Byla to naše chyba a byl to okamžik.
Venčení mi přijde jako bez problému, ale bydlím v some se zahradou, v bytovce je to asi těžší.
Nešla bych do toho. My jsme si k rok a půl staré feně pořídili dítě, to bylo v pohodě. Další štěně pak přišlo, když bylo dětem 8 a 10 to už bylo zase v pohodě, ale miminu štěně bych nedala. Ono se to nezdá, ale ty první měsíce jsou se štěnětem masakr, pokud chceš z něj něco vychovat, něco ho naučit. A mít k tomu malého lidského škodílka, to je o blázinec, nebudeš vědět koho řešit dřív. U nás se jednalo o Gordon Setra, takže větší pes, lovecké plemeno.
My jsme si k ročnímu dítěti pořídili mladého psa, ale. Máme mraky let zkušeností a máme několik psů a barák a ven stačilo vyjít v pantoflích.
I tak ten začátek byl mazec. Dalšího mladého psa jsme si pořídili, když dítěti byly 4 roky a to už bylo úplně něco jiného.
Takže za mě záleží na dítěti, na plemeni a na tom kde a žijete. Štěně potřebuje pravidelně venčit, může ze začátku konat potřebu ještě doma, potřebuje socializovat zvládneš to i s malým dítětem? Co nemoci dítěte?
Zvládneš obstarat mladého psa i v době nemocí dítěte, průjmu psa, atd… Musí se naučit být sám doma, ze začátku nemůže být mraky hodin doma sám, atd…
Musíš mít oči na zadku, atd…
Edit u nás se šlo dneska venčit už ve 2.30 hodin, jeden ze psů rozhodl, že chce ven.
Venku byli na procházce ve 22.00 hodin ještě…
Zalezi velmi na podmienkach. Do bytu (= na vencenie vzdy vypravovat seba aj dieta) by som to nerobila, problem by bol to vencenie pred naucenim hygieny. Do domu (stena treba vyvencit = otvorim dvere na zahradu kludne 20× denne) to neni takto vobec problem. A potom zalezi na plemene - mala som labra-stena prinesene k 3m miminu a nebol najmensi problem, dieta so psom sa zabavili cele hodiny spolu, fungovali spolu fakt krasne. Vsetky prechadzky a pobyt na zahrade spolu, akurat na cvicak som chodila bez dietata, ma predsa aj druheho rodica na ten cas. Pre mna to bola skvela synergia, teraz pri praci mam ovela menej casu na celodenne priebezne venovanie sa stenatu tak, ako to bolo na RD.
Ahoj,
máte někdo zkušenost s pořízením štěněte k 1,5-2letému dítěti? Jak jste zvládli začátky, výchovu, venčení v noci (manžel má někdy noční službu v práci), prostě vše?
Děkuju