Štěně a čůrání doma

24.3.15 15:12

Štěně a čůrání doma

Zdravím, mám doma 11 týdenní štěně BŠO. Majitel měl štěňata doma a potřebu vykonávali kde chtěli. Chodím ven vždy 15 minut po jídle, po spaní, venčím pravidelně a procházky. Venku není problém, udělá potřebu a příchodu domů třeba za 30 minut louže. Četla jsem že by štěně mělo vydržet doma 2 hodiny a nečůrat. Přitom venku chválím a dávám pamlsky. Doma řeknu fuj a uklidím. Připadá mi to, že doma to bere jako normál se na koberec vyčůrat. Vím, že to je ještě malé štěně, ale bojím se, aby to nebrala, že doma na koberec je to normálka a nedělala to pořád. Dnes třeba se během 45 minut se na koberec vyčůrala 3 x a to jsem s ní běhala hned ven… přitom je chytrá, za 3 týdny se naučila sedni, lehni a ke mně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10185
24.3.15 15:18

Je to ještě mrňous, nám se naše fenečka naučila spolehlivě na venčení až mezi čtvrtým, pátým měsícem. Dělej to tak, jak to děláš, pravidelně brát ven, tam za úspěch pochválit, když to udělá doma, říct fuj, ale nijak víc nestresovat. On se to pejsek naučí, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
24.3.15 15:20

@janinakopretina Taky máme BŠO :) Je to úplně normální. Štěně vydrží dvě hodiny nečůrat pokud spí :mrgreen: Taky jsme se nalítali ven a stejnětak kolikrát jsme došli domů a on se vyčůral :D Věděl, že čůrat se má venku, jenže oni to tihle prcci ještě nedokážou udržet. Čůrají po jídle, po pití, po spaní, po sebemenší hře. Neboj se, není to tím, že je měla chovatelka doma, tak je má každej, ať doma nebo venku, chovatelé necvičí psi kde můžou a nemůžou čůrat. Ono jí to přejde a ty intervaly se budou natahovat a natahovat. Chce to vydržet. ;) Děláš správně, já jsem venku taky chválila a doma jsem řekla NE a šla to utřít. BŠO jsou chytří, ale máš doma ještě mimino :)

PS. S těma povelama jsi mě pobavila :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
24.3.15 15:24

Klid, děláš to dobře, je jí teprve 11 týdnů, je to mimino. Každým dnem to bude lepší, uvidíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
24.3.15 15:38

My jsem jí od malinka naučili do bedýnky na kočkolit. Takže v noci a když prostě nešlo jít ven, tak si odskočila tam.Je to chytrá potvůrka. Teď už celý den přes zimu když jsme v práci vydrží. Už je velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
24.3.15 15:40
@Gab-iii píše:
My jsem jí od malinka naučili do bedýnky na kočkolit. Takže v noci a když prostě nešlo jít ven, tak si odskočila tam.Je to chytrá potvůrka. Teď už celý den přes zimu když jsme v práci vydrží. Už je velká

Promin, ale to je zbytečná blbost u takhle velkých psů. Zbytečně jí pak bude odnaučovat od toho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.15 15:42

Děkuji, vím že to chce vydržet, ale, ale, někdy by jste vyskočila z kůže. BŠO jsou inteligentní a jelikož jsem doma na mateřské, tak se jí hodně věnuji. Naučila se rychle povel ke mě a tak jsem učila dál sedni a lehni. Pomaličku budu učit zůstaň atd. Jako odměnu má granule Platinum, jsou malé, měkké a moc jí chutnají. Pracuji na cvičáku a výcvik psa mě baví. Jsou i videa na internetu, jak třeba 10 týd. štěně poslouchá na základní povely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.15 15:43

Jsem doma, tak s ní ven chodím - není problém. A když jedu pryč tak jede se mnou autem. Bylo mi řečeno, že velké psy na písek, záchod pro psy, pleny, noviny se učit nemají. Ale chápu lidi, co chodí do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
24.3.15 15:45

@janinakopretina Já bych tolik nespěchala, štěňata jsou děti, potřebují si hlavně hrát. A výcvik jako hru. Počkejte až se dostane do puberty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.3.15 15:48
@Kikuška90 píše:
Promin, ale to je zbytečná blbost u takhle velkých psů. Zbytečně jí pak bude odnaučovat od toho. :nevim:

Tohle je blbost u každé velikosti psa, viz milion a jedna diskuze na téma „naučili jsme čivavu na plínu a teď nám čurá po bytě“.
@janinakopretina no to holt budeš muset vydržet. Je maličký a je úplně normální, že ještě neumí být čistotný, i když umí sedni, lehni atd. Bude to trvat ještě minimálně několik týdnů. Však děti se taky umí dřív samy najíst, mluví, rozumí a mají ještě plínu (a nemluvím o čtyřletých).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
24.3.15 15:51

@Hoa Mai Vím, ale nechtěla jsem bejt až tak zlá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
24.3.15 15:52
@Kikuška90 píše:
Promin, ale to je zbytečná blbost u takhle velkých psů. Zbytečně jí pak bude odnaučovat od toho. :nevim:

Jako blbost mi to nepřijde, když nechceš mít prochcanej koberec. Uplně normálně se to odnaučila a naučila si říct když chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.3.15 16:01

Náš Bárny se to naučil až po 4 měsíci. Chytrej byl taky, ale prostě mu asi musel dorůst močák. Je to jak s dítětem a plínana, taky to nejde hned. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
24.3.15 16:07

Žádného psa, ani malého ani velkého, jsem na plenky, hadry, kočkolit neučila.

@janinakopretina
Pokud čůrá takhle často, zkus se podívat, jak vypadá moč. Moje psice měla kolem tohohle věku silný zánět močáku, čůrala co 20 min. Já z toho byla na nervy, čůrala i ve spánku. Několikrát přeléčeno a až asi po 3. kůře antibiotik bylo po problému. Pokud se ti bude zdát moč lepkavá, tak při čůrání naber do mističky a dones na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.15 16:27

Večer jí venčím v 22.00 hodin a poté mě probudí ráno v 5.00 hodin a jdeme čůrat a kakat. Ve spaní nečůrá. Přes den vydrž klidně spát 3 hodiny a nic neudělat. Jak jsem zjistila, jen když pije tak hned poté čurá. Koberce máme obyčejné, až malá trošku vyroste koupíme kvalitnější. Koupila jsem i vysavač na praní koberců. Výhoda je zatím, že moč u štěňátek nesmrdí. Když chce kakat tak kňučí a je u dveří. Jen to čůrání. Kdy přítel hubuje, že to byla chyba chovatele, že štěňata neučil a že jsme si od něj brát šťeně neměli, že už základ nedostal. Ale chce to jen čas a silné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný