Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím maminky, chtěli bychom si pořídit pejiska do domku už dost dlouho uvažujeme právě o tomhle psíkovi. Dost mám i o něm načteno o povaze atd, ale chtěla bych spíše slyšet, kdo s tímto psem má osobní zkušenost a jak se chová k dětem. Děti máme ještě poměrně malé čtyři a dva roky, takže vím, že nějaké to poškráleni psíka se stát může a nerada bych, teda aby došlo k nějakému neštěstí. Je to pes mohutný a potřebuje dost pohybu to není problém s tím se počíta, byl by s náma v domě a k dispozi má i zahradu. Opravdu mě zajíma jak zvláda situace s dětmi. Děkuji
Fenku má muj známý, k tomu 2 malé děti,5 a 2 roky, bez problému, zaleží dost na výchově psa.
Rigeback je nádherný pes. Mamčin přítel ho má a ten jejich je fakt svině. Dali ho i na převýchovu k nějakému profi cvičiteli psů za 20.000,– a ani to nepomohlo. Pošťačka k nim už ani nechce chodit. Malé děti ale doma nemají.
Každopádně je to jako s lidma, nejde paušalizovat.
Věřím, že pokud bude vyrůstat štěně s dětma od malička, budou kámoši.
Záleží opravdu jen na výchově. Ale ridgebacka bych se asi nebála. ![]()
Fenku možná, psa bych nedoporučovala a pokud nemáte s výchovou a výcvikem zkušenosti, tak bych doporučovala poohlédnout se po jiném plemenu. Ridgeback je poměrně náročný na výchovu, rozhodně to není plemeno pro začátečníky. A nevěř tomu, že k tomu, aby měl pes dost pohybu, stačí jen velká zahrada a psa tam prostě vypustit. Tak to opravdu nefunguje.
@Martis83 Jiště to já vím, že mu nestačí jen velká zahrada píšu to obrazně, že nebude zavřený jen v domě. S dlouhyma procházkama my počítame
i když co jsem se zatím dočetla, tak v dospělosti se s ních můžou stát i lenivci ![]()
Měli jsme doma (předloni bohužel zemřela), k dceři byla skvělá, dokonalá parťačka, nikdy jí neublížila. Ano, záleží na výchově, naše byla vychovaná, neskákala, neolizovala, nedělala bugr a štěkala naštěstí jen výjmečně.
každopádně je to hodně společenský pes, nesnáší být zavřený venku. Ano, čím byla starší tím méně se jí chtělo na dlouhé procházky.
Mám fenu 2 roky a teď mimino. Psa jsem nepořizovala, zbyl nám po někom jiném. Už bych do Ridge dobrovolně nešla. Fena je sice hodná, na dítě taky, nežárlí, ale já mám zkušenosti s výcvikem a musela jsem jí brát dost u huby. Musí být na žebříčku ve smečce poslední, jinak si dovoluje. Ale pořád strašně ničí, pokud se nudí a nemám na ní dostatek času (a kdo s malými dětmi má). K dětem bych pořídila jiné plemeno, nebo určitě ne psa, ale aspoň fenu. Je to přeci jen velký pes a ze cvičáku jich znám dost agresivních. Potřebuje pevné vedení. To už je lepší německý ovčák.
@2lochneska Takže lepší asi bude jít do labradora co má určitě lepší povahu není to paličaté plemeno a má rad děti. Jo je fakt, že u každého psa záleži na výchově, ale za každou cenu jít do psa u kterého by byl problém ho vycvičit z toho mám obavy. Proto se chci informovat, aby jsme později nelitovali.
Ano, určitě máte větší šanci u labrouše, že bude bezproblémový, než u ridgebacka. I když nic není 100%, už jsem zažila i pěkně agresivního labradora, nicméně to jsou vyjímky. ![]()
Rozhodně kupte štěně od dobrého chovatele, prohlédněte si matku, pozorujte, jestli má chovatel v rodině děti, kde má štěňata, zda je jejich matka kontaktní a podobně. Nekupujte štěně od množitele, který vám ho přiveze někam na parkoviště a vy nevíte, kde vyrostlo. První 2 měsíce života jsou u nich strašně důležité. Přeju hodně štěstí s výběrem a spokojený život se psem.
No tak my máme fenku 2 roky a musím říct, že jsem šťastná, že miminko přišlo až po ní, byla jako štěně dost drsná snažila se o dominanci bylo to děsný, myslím, že tenkrát by dítě zabila a teď? Je skvělá malá 5 měsíců jí chytá za jazyk a ona drží, věřím jí a nebojím se, ale štěně bych k dětem nedoporučovala, v brzké době chcem druhého pejska a vezmem si francouzského buldočka. Bylo by krásné mít dva RR, ale to by špatně dopadlo…
@2lochneska Právě, taky si myslím a s labradorem mám zkušenosti a nebyl a není s ním žádny problém, takže nebudu pokoušet štěstí a třeba jednou až děcka vyrostou si ridgebacka pořídime
díky
@Betina77 Tak těch možností je víc než jen labrador…Co třeba bulteriér?
@Lucie66 Z toho jsem měla obavy a teď vím, že tohodle pejiska teď k malým dětem pořizovat nebudeme.. i když asi bych i měla strach, kdbyby první byl pejisek a pak dítě, že by žárlil, ale je fakt, že člověk má asi prvně víc času na vycvik.