Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie66 ten pejisek mi teda není moc sympatický
spíš volim labroše, bernaka, ale chci ho, aby byl s náma, protože pes v boudě právě nechci, aby byl a zase berňak je koule chlupu, takže spíše kratkosrsté plemeno.
@Betina77 Berňák by doma nevydržel…A chceš většího psa? No já chodila do práce jak po domácím násilí bylo to hrozné, ale…Mám možnost srovnání a je to fakt člen rodiny je hrozně chytrá, krásná a neskutečně nás miluje…
@Lucie66 právě, že bernak by ani doma nevydržel a i ty chlupy by byly asi všude sice i krátkosrstý pouští chlupy, ale pořád se to dá
jo my chceme většího manžel malého psa nechce a já vlastně taky ne, švagrová má yorkšíra a to je děs a hrůza měli jsme jack ruslla a o tom ani nemluvím, takže u nás jsou favoriti velci dovolím si říct, že inteligence velkeho psa je opravdu jinde
nejsou, tak agresivní.
@Betina77 O inteligenci RR se dá ovšem s úspěchem pochybovat. Měla jsem ho. Většího blba jsem v životě neviděla.
Ridgeback je skvělý, ale až po pubertě. Kolem jednoho roku jsme mysleli, že tu naši asi rozervem
Plemeno se jmenuje Rhodéský/Rhodézský ridgeback, to jen tak na úvod. Není to tak úplně o plemeni, jako spíš o správném výběru jedince a jeho povaze. Je potřeba pečlivě vybírat chovatelskou stanici, zajet se tam podívat, poptat se na charaktery jednotlivých štěňat. Také je potřeba počítat s tím, že pes s PP něco stojí, potřebuje řádnou výchovu (cvičák) a fyzické zaměstnání. Zahrada je pro takového psa absolutně nedostatečná, každý den potřebuje pořádně vyběhat, nejlíp někde na poli. Pokud se vykašlete na výchovu a pes nebude mít dostatek fyzické aktivity, budete nešťastní vy i pes. Ale to platí asi o každém psovi, snad vyjma ultra gaučáků. Popřemýšlejte, jestli budete mít čas věnovat se naplno i psovi, přece jen když jsou děti, je těžké si na psa najít čas.
@Froseth přesně…ono když si někdo koupí psa za pár kaček z množírny tak pak tvrdí jak je hloupý, ale to spíš vypovídá o inteligenci člověka
@Lucie66 Přesně tak, ono je jednodušší tvrdit, že je pes hloupý, než si připustit, že neumím psa vychovat a je to vlastně moje chyba. Jinak osobně bych množírny zakázala, produkují křížence špatného zdraví i špatných povah. Kdo chce psa jako kamaráda a ne psa s PP, ať si vybere v útulku, udělá dobrý skutek a ještě to bude mít (skoro) zadarmo.
@Froseth Já bych si jakékoliv zvíře bez PP nekoupila, pokuď lidi nemají na počáteční vklad tak co teprve veterina, jídlo atd. Jinak útulek je fajn, ale já bych se bála, že v tom pejskovi nedokážu potlačit to co zažil…Vy máte RR?
Také bych si zvíře bez PP nekoupila, i když na výstavy nechodím
Já jsem měla vždycky převážně psy z útulku, nebo nalezence. Momentálně mám stafbulla a jednoho psa, který měl být utracený kvůli agresivitě. RR sice nemám, ale se psy pracuju (mám to jako koníčka), momentálně pracujeme na převýchově jednoho RR (koupený v množírně, psychicky labilní, agresivita pramenící z bázlivosti).