Rhodecký rigeback k dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
23.3.15 16:11

@Lucie66 ten pejisek mi teda není moc sympatický :-D spíš volim labroše, bernaka, ale chci ho, aby byl s náma, protože pes v boudě právě nechci, aby byl a zase berňak je koule chlupu, takže spíše kratkosrsté plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.3.15 16:19

@Betina77 Berňák by doma nevydržel…A chceš většího psa? No já chodila do práce jak po domácím násilí bylo to hrozné, ale…Mám možnost srovnání a je to fakt člen rodiny je hrozně chytrá, krásná a neskutečně nás miluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.3.15 16:20

@Betina77 A co třeba krátkosrstá kolie? Ty jsou skvělý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.3.15 16:29

@Lucie66 právě, že bernak by ani doma nevydržel a i ty chlupy by byly asi všude sice i krátkosrstý pouští chlupy, ale pořád se to dá :-) jo my chceme většího manžel malého psa nechce a já vlastně taky ne, švagrová má yorkšíra a to je děs a hrůza měli jsme jack ruslla a o tom ani nemluvím, takže u nás jsou favoriti velci dovolím si říct, že inteligence velkeho psa je opravdu jinde :) nejsou, tak agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.3.15 16:33

@Betina77 O inteligenci RR se dá ovšem s úspěchem pochybovat. Měla jsem ho. Většího blba jsem v životě neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.3.15 16:36

@Elí2014 :D asi to není pravidlem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.3.15 16:43

@Betina77 Věř mi, že je.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.3.15 16:43

Ridgeback je skvělý, ale až po pubertě. Kolem jednoho roku jsme mysleli, že tu naši asi rozervem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
23.3.15 17:22

@Elí2014 tesat do kamene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.3.15 18:05

@Elí2014 no…radši se nebudu vyjadřovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
23.3.15 18:23

Plemeno se jmenuje Rhodéský/Rhodézský ridgeback, to jen tak na úvod. Není to tak úplně o plemeni, jako spíš o správném výběru jedince a jeho povaze. Je potřeba pečlivě vybírat chovatelskou stanici, zajet se tam podívat, poptat se na charaktery jednotlivých štěňat. Také je potřeba počítat s tím, že pes s PP něco stojí, potřebuje řádnou výchovu (cvičák) a fyzické zaměstnání. Zahrada je pro takového psa absolutně nedostatečná, každý den potřebuje pořádně vyběhat, nejlíp někde na poli. Pokud se vykašlete na výchovu a pes nebude mít dostatek fyzické aktivity, budete nešťastní vy i pes. Ale to platí asi o každém psovi, snad vyjma ultra gaučáků. Popřemýšlejte, jestli budete mít čas věnovat se naplno i psovi, přece jen když jsou děti, je těžké si na psa najít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.3.15 19:09

@Froseth přesně…ono když si někdo koupí psa za pár kaček z množírny tak pak tvrdí jak je hloupý, ale to spíš vypovídá o inteligenci člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
23.3.15 20:52

@Lucie66 Přesně tak, ono je jednodušší tvrdit, že je pes hloupý, než si připustit, že neumím psa vychovat a je to vlastně moje chyba. Jinak osobně bych množírny zakázala, produkují křížence špatného zdraví i špatných povah. Kdo chce psa jako kamaráda a ne psa s PP, ať si vybere v útulku, udělá dobrý skutek a ještě to bude mít (skoro) zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.3.15 21:00

@Froseth Já bych si jakékoliv zvíře bez PP nekoupila, pokuď lidi nemají na počáteční vklad tak co teprve veterina, jídlo atd. Jinak útulek je fajn, ale já bych se bála, že v tom pejskovi nedokážu potlačit to co zažil…Vy máte RR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
23.3.15 21:10

Také bych si zvíře bez PP nekoupila, i když na výstavy nechodím ;) Já jsem měla vždycky převážně psy z útulku, nebo nalezence. Momentálně mám stafbulla a jednoho psa, který měl být utracený kvůli agresivitě. RR sice nemám, ale se psy pracuju (mám to jako koníčka), momentálně pracujeme na převýchově jednoho RR (koupený v množírně, psychicky labilní, agresivita pramenící z bázlivosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný