Rhodecký rigeback k dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4622
24.3.15 07:34
@Elí2014 píše:
@Betina77 O inteligenci RR se dá ovšem s úspěchem pochybovat. Měla jsem ho. Většího blba jsem v životě neviděla.
:roll: :roll: hlavně že ty jsi chytrá. Takouvou kokotinu může napsat jen ten co jim nerozumí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
24.3.15 07:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
24.3.15 08:01

@Lucie66 na to jsem úplně zapoměla. Kamča štěkala tak 1 do roka a to jsme se vždycky letěli podívat co se děje. Když jí byly 2 roky tak si oblíbila plížení za cizíma lidma a štěknutí za zády, naštěstí jí to tak za 2 měsíce přestalo bavit. Jenom jsme viděli, že zalehla, tak jsme volali a měla po překvapení. Máme teď buldočka a ten si vyštěká vše, ale zase je víc hravý. RR bavila jen hoňka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
24.3.15 08:24

@jana9020 jeee francouzskyho? A jaky je? Chtela bych k RR jako kamaradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
24.3.15 08:39

@Lucie66 jj frbulka, je úžasná, ale děsný závislák, všude chce s náma. To, ale není vzhledem k velikosti problém. Ve Slovenském ráji s námi slezla všechno, na řetízkách byla v tašce, to by s RR nešlo. Jako kamarádka by se určitě hodila. Je to takový nebojsa. Švarg má 2 leonbergry a vyhrají si všichni. My tedy nemáme žádného gaučáka, spíše je to takový hrošík, miluje procházky a kaluže s velkým množstvím bláta, ale voda jí nevadí tak jde snadno dát do pořádku. Neumí, ale plavat, je těžká a má krátké nožky, a tak by šla po pár tempech ke dnu. V potoce a na mělčině se, ale válí. No rozdíl proti ridgebackovi je obrovský. I v pití vody, potřebovala by kyblík a ričule stačila miska na týden. Chtěla jsem k dětem menšího psa, aby s ním mohli chodit sami a byla to výborná volba. Ričulu si koupíme, až budem bez dětí, ať nás má kdo prohánět a k ní samozřejmě buldočka :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
24.3.15 08:47

@jana9020 jééé to jste mě potěšila :lol: Calie je taky závislák, ale k maličky už nemůžu štěně ridgebacka dlouho jsem vybírala a pak vybrala frbulka všichni mě strašejí, ale já se nevzdávám příští jaro je má :jazyk: A co nemoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
24.3.15 13:39

@Lucie66 No, je mi těch psů prostě líto. Někdo zk..ví psa a pak ho chce nemilosrdně utratit, i když pes za to nemůže. Výjimečně si vezmu i nějaký takový případ do dočasky, aby se pes trochu srovnal a měl šanci jít do normální rodiny. A jinak útulkových psů se bát nemusíte, většina psů je tam proto, že prostě někoho omrzeli, nebo jim zemřel páníček, ne kvůli problémům s chováním. Kamarádka si brala před půl rokem z útulku zlatého retrívra a je to neskutečný mazel, hodnějšího psa prej nikdy neměli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
24.3.15 14:10

@Froseth Tak já jsem právě kvůli dětem psa z útulku zavrhla. Říkala jsem si, že nikdy skutečně nevíš, co se mu dělo a kdy to „bude chtít vrátit“. Když jsem byla malá, měli jsme týraného basíka. Byl zlatý, ale jak bylo slunce a chtěl po něm něco nějaký chlap, tak mu seplo a mazec. Když jsme to zjistili, tak jsme se těmhle situacím prostě vyhýbali a v pohodě. Šel z rodiny, kde byl pán alkoholik a tloukl ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
24.3.15 15:51

@Fialik Samozřejmě, jak jsou děti, je potřeba na to brát ohled a radši neriskovat :) Ale ono je kolikrát horší vzít si psa z množírny, který bude labilní, než psa útulku ;)

Příspěvek upraven 31.10.16 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.3.15 05:40

@Lucie66 to záleží pes od psa. Buldočci trpí na záda, protože jsou krátcí. Naše zatím měla problémy asi 3× za 3 roky a vždy stačilo ji držet v klidu s tabletku proti bolesti. Doktor říkal, že by neměla prochladnout a nosit svetr, jenže když obléknem svetr, tak se Kamča změní v akrobata a metá přemety a kotrmelce, což je na ty záda ještě horší. Jen někdy snese šustákovou bundu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
25.3.15 06:51

@jana9020 Ty to, ale slusi :) A je s papirama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.3.15 08:29

@Lucie66 s papírama je, ale má trošku předkus, tak jsme ji nenechali uchovnit. Bez PP bych psa nechtěla, maximálně od někoho o kom vím, že je pes v pořádku s PP jen ho majitel neuchovnil, protože nerad chodí na výstavy nebo je neuchovněný pro nějakou vadu co by mi nevadila.. výška, barva a tak. Stejně je třeba rodiče vidět, neboť i chovné fenky nejsou někdy nic moc, u RR obzvlášť. My jsme měli vysokou osvalenou a to co vidím teď, jsou takové malé vyzábliny :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
25.3.15 10:09

@jana9020 ja bych taky bez pp nechtela. Calie stala 23000kc a vubec nelitujem…koluk jste dali za frbulka? Bude to asi podobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.3.15 10:18

@Lucie66 před 3 lety 15000, ceny byly zhruba všude stejné. U štěněte je jen problém, že je hrozně malinké a pořád se plantá, takže jsme ji párkrát nechtíc nakopli. No ridgeback jak almara to není :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
25.3.15 11:06

@jana9020 jeee to je krasny ja se trochu obavam co na nej povi nase 35kilova laska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný