Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Froseth No právě, to jste moc šikovná, to je hezké. Já na výstavy taky nechodím, ale i tak…Vím prostě co mám doma…
Měli jsme RR skoro 5 let, zemřel na skrytou vadu srdce. V jeho 2 se nám narodil první syn a ve 4 druhý syn. Když byl na dvorku bez nás, trávil čas s kocourem. Prostě báječnej parťák. Oba s manželem máme psi od dětství, muž přešel z ovčáků a já z basetů a bulíků. Je to hooodně tvrdohlavé plemeno, puberťák je na mokrej hadr, ale miláček neskutečnej. Nemá třeba moc rád vodu a to ani v podobě rosy
a je fakt vtipné pozorovat, jak 40kg kolos přesně kopíruje dům, aby si neurousal ťapky, když jde čůrat.
No a zpět k tématu. Ve čtvrtek si jedeme pro nové štěňátko RR, je to srdeční záležitost. Staršímu synovi je 2,5 a mladšímu bude 0,5. Bude to na nás, abychom to zvládli.
Někdo mi říkal, že RR je pubertální blázen do 3 let. U některých psů se to pak změní a ten zbytek (rozuměj většina) zůstává šílená napořád
Dost to sedělo.
Každé plenemo má své, ale všichi potřebují čas, péči, výchovu, důslednost,… dost to připomíná východu dítěte.
@Lucie66 naše plavala jen jednou v Chorvatsku, když jsme se s přítelem potápěli a ona se vydala nás na širé moře hledat. Naštěstí ji kamarádi pomohli ke břehu. Vůbec by nás to u ní nenapadlo. A ještě se bála výšek, kladinu na cvičáku přešla, jen když byly co 10 cm piškoty. A když chodila po schodech, tak se raději opírala o stěnu. Když jsme šli ke známým do 7 patra, tak měla úplně bílý bok.
@jana9020 No podobné…Když byla malá tak ráda plavala, ale teď už ne minulý rok nám v létě spadla do vody a přítel jí musel vylovit
A kladinu tu jsme na cvičáku taky nezvládly, schody se taky hrozně bála těch bytovkových, doma nééé, ale u přítele rodiče bydlí v bytovce a ona je miluje tak to překonala ![]()
@g.sandova Taky myslím, paní chtěla spíš krátkosrtého…Já vím, že mě tady asi spousta lidí ukamenuje, ale labrador? Já nevím příjde mě trošku truhlíkovatej ![]()
@Lucie66 jo labroš pustí i zloděje domů, ale právě děti má rád
a na výchovu není, tak náročný, ale každopádně děkuju za názory, které mi také dost pomohly. Zvažuju vše, aby byl hlavně dostatek času na něho atd. To mi připomína jak v opakovačce vyměna manželek měli labroška zavřeného v kleci
než mít psa takhle radši ho vůbec ani nepořizovat.
Urcite je na vychovu pohodovejsi nez labrador. Tedy aspon co mam v okoli a muzu srovnat. Sama do budoucna premyslim o kolii nebo o pudlovi-strednim nebo kralovskym.
Ted mam kavalirku-uzasna. A kokra-uzasnej, ale s pp, bez pp bych nikdy neporidila.
Kavalirka je z mnozirny. K detem oba super, ucenlivi, ani ustekany nejsou
@Betina77 Jo to bylo hrozný bych brečela, známý mají taky labrouše a miminko a dokuď byl v pubertě tak jí kousal do nožiček to naše čubina nikdy neudělala od začátku malou bere za svou…
@g.sandova Jo a to štěkání to ridgeback prakticky neštěká nikdy toho si nesmírně ceníme ![]()
Mame 2 ridgebacki psa a fenu. Dcera má 11 měsíců a není problém. Jsou to milacci. Doporucovla bych psa, je daleko lepší na výchovu. Feny jsou dost tvrdohlave a své. Já jako dítě též vyrůstala s ridgebackem fenou a byla mým nej partakem, brala mě jako svoje štěně.