Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám takový menší problém.
Pár dní zpátky jsme si pořídily štěňátko.
Jelikož ma teprve 3 měsíce tak není zvyklá na to být doma sama. Snažíme se jí postupně učit ať zvládne být doma sama ale ve dnech kdy jsme s přítelem v práci to bohužel musí vydržet. Jindy pracuji z domu tak to problém není.. ale nastala aktuálně situace, kdy jsme našli na chodbě papírek s nápisem „Starejte se o své mazlíčky.. celý den tady řve“..
Je mi jasné že než si zvykne bude přes den sem tam kňourat ale v noci je potichu a nedělá nic.. noční klid nerušíme. Ráno před odchodem se jí snažime unavit ale nejspíš to nepomáhá.. musí si prostě zvyknout. Mám ale strach aby to nezašlo že strany sousedů dal..
Potřebuji poradit zda štěkotem který nejde extra slyšet přes troje zavřené dveře můžu nějak porušit klid v domě nebo tak??
Omlouvám se nemám s tím zkušenosti a nechci aby přišla stížnost i když v nájemní smlouvě jsou zvířata povolena.
Děkuji
Tak ono jde spíš taky o to, že celodenně kňourající pes může být pro někoho nepříjemným doplňkem. Zvlášť když je třeba celý den doma, pracuje, chce spát po noční a pod. Kdyby ho neslyšeli tak asi tam ten oznam nebude, jestliže se tedy jedná o narážku na vašeho psa. Pořídila bych domu menší kameru se zvukem, abych se přesvědčila jak se pes chová, dala mu nějaké hračky a kongy se žrádlem, aby se trošku zabavilo a hlavně bych se snažila utrhnout v práci a alespoň v polovině pracovní doby jej šla vyvenčit nebo našla někoho, kdo se toho ujme. Jinak pes se na pobyt osamotě musí taky trénovat, je to z principu smečkovitý typ a nechce být sám. Trénink spočívá v postupném odchazeni a odměnách. Nemůžeš očekávat, že bude v klidu ani jako štěně ani jako dospělák (nemusí z toho ani vyrůst) když jste s ním doma a pak na 9 hodin odejdete.
@Martha03 Kéž by to bylo tak jednoduché
Pracujeme s přítelem mimo město a i kdyby ne tak při mém typu práce si nemůžu dovolit odejít v půlce směny z práce.
Jednu fenku už máme a ta je tam s ní. Od štěňátka neměla problém. Samotu zvládala v klidu a to je hodně velký mazel ale svou práci neovlivnim. Z domu taky nemohu pracovat denně. Po stížnosti sousedky jsme začali štěně dávat do obývacího pokoje dál od bytových dveří a sem tam jí jde zkontrolovat maminka ale ta když vejde do vchodu tak žádné štěkání ani kňourani neslyší což mi taky přijde zvláštní ![]()
Tak u štěňat se většinou bere aspoň 2 týdenní dovolená, kdy se to zvíře učí zůstávat samo.
Ja vetsinou neresim, proc si lidi porizuji psa, kdyz na nej nemaji cas, ale tady mate stene par dni a uz je doma samo. Vemte si dovolenou a prostridejte se.
Stekat muze i ten starsi. Je to nova situace. ![]()
@Nickey7777 píše:
Jelikož ma teprve 3 měsíce tak není zvyklá na to být doma sama. Snažíme se jí postupně učit ať zvládne být doma sama ale ve dnech kdy jsme s přítelem v práci to bohužel musí vydržet. Jindy pracuji z domu tak to problém není.. ale nastala aktuálně situace, kdy jsme našli na chodbě papírek s nápisem „Starejte se o své mazlíčky.. celý den tady řve“..
Je mi jasné že než si zvykne bude přes den sem tam kňourat ale v noci je potichu a nedělá nic.. noční klid nerušíme. Ráno před odchodem se jí snažime unavit ale nejspíš to nepomáhá.. musí si prostě zvyknout. Mám ale strach aby to nezašlo že strany sousedů dal..
Potřebuji poradit zda štěkotem který nejde extra slyšet přes troje zavřené dveře můžu nějak porušit klid v domě nebo tak??
Omlouvám se nemám s tím zkušenosti a nechci aby přišla stížnost i když v nájemní smlouvě jsou zvířata povolena.
Děkuji
Knourající / štěkající zvíře je obtěžující i přes den, i když nejde o rušení nočního klidu. Pokud na něj nemáte čas, neměli jste si ho pořizovat. Ze začátku je třeba se štěněnti věnovat a zvykat ho postupně.
@Nickey7777 píše:
@Martha03 Kéž by to bylo tak jednoduché
Pracujeme s přítelem mimo město a i kdyby ne tak při mém typu práce si nemůžu dovolit odejít v půlce směny z práce.
Jednu fenku už máme a ta je tam s ní. Od štěňátka neměla problém. Samotu zvládala v klidu a to je hodně velký mazel ale svou práci neovlivnim. Z domu taky nemohu pracovat denně. Po stížnosti sousedky jsme začali štěně dávat do obývacího pokoje dál od bytových dveří a sem tam jí jde zkontrolovat maminka ale ta když vejde do vchodu tak žádné štěkání ani kňourani neslyší což mi taky přijde zvláštní
Upřímně je to jednoduché. Stačí při pořízení nového psa uvažovat logicky. To že už jednoho psa máte a ten má nějakou povahu neznamená, že ten druhý ji bude mít stejnou nebo ji nějakým zázrakem „chytí“ od toho druhého. Na stěně je nutné mít čas a pokud pracuji daleko od domu a nemam čas, pak nechápu důvody k jeho pořízení, notabene v případě, že už jednoho máte. Ale to je jedno, je to vaše věc a váš problém. Pokud nic neslyší ani matka, tak si kup kameru, dnes i na Ali seženeš za pár šupů a zhisti, zda to dělá skutečně vaše štěně. No a jinak je řada jasná, zvykat postupně, jak to uděláte je váš problém
@Nickey7777 píše:
Děkuji
Nezáleží na dveřích. Štěkot psa je slyšet i přes zdi.
Pracuji z domova a občas tu také štěká a vyje pes celý den. Je to otravné. O víkendu štěká také. Člověk si ani nemůže přispat.
Nic tím jeho štěkáním neporušuješ. Dbej ať je o chlupáče pořádně postaráno, ono ho to přejde.
Za tisicovku si koupis domu kameru a muzes koukat online, co stene dela. Nebo zpetne zkouknout nahrany zaznam. Taky jsem porizovala stene a rovnou jsem v praci hlasila, ze budu 2-3 tydny jenom remote a stene jsem zvykala postupne na samotu. A stejne jsem v kanclu co nejmin, aby jeste nebylo doma uplne samo 8-9 hodin. Kdyby ten koncept mych odchodu nechapal a prozival ho vic, byla jsem pripravena vzit si dovolenou. Sama nemam rada, kdyz nekde breci pes, tak se snazim byt ohleduplna i k ostatnim.
Neni divne, ze je zticha, kdyz prijde tvoje mamka - oni ti psi docela dobre slysi a obzvlast tihle brecici ze stresu - jakmile slysi nejake sustnuti na chodbe pred bytem, nebo i jenom vytah, tak prestavaji brecet a poslouchaji, jestli uz se jim panicek vraci.
Příspěvek upraven 02.11.23 v 14:47
@Temnástranasíly píše:
Nic tím jeho štěkáním neporušuješ. Dbej ať je o chlupáče pořádně postaráno, ono ho to přejde.
Ono ho to ovsem taky prejit nemusi. Bydlela jsem v dome, kde se celym barakem neslo knuceni psa cele dny. Nastesti jsme od nej bydleli daleko, tak to nebylo slyset tak moc. Ale byt primy soused, tak jsem fakt vytocena.
@Temnástranasíly Děkuji konečně normální ráda na kterou jsem se ptala… Někteří tady co mají moudrost celého světa mě udivují… Vychovávala jsem si psy celý život už jako malá a vim jak na výchovu… Ona neřve že stresu.. svým hodně hlasitým způsobem vyžaduje pozornost je prostě taková a když si ji člověk nevšímá kouše ponožky, nohy, vlasy a vše ostatní takže její knuceni a štěkání je pro pozornost.. potřebovala jsem vědět jen to zda můžu mít problém že strany sousedů aby nepřišla stížnost
Na cvičák docházím se svým psem přes 6 let a vím jak učit psa
jen mě zajímala situace se sousedy
@Nickey7777 píše:
@Temnástranasíly Děkuji konečně normální ráda na kterou jsem se ptala… Někteří tady co mají moudrost celého světa mě udivují… Vychovávala jsem si psy celý život už jako malá a vim jak na výchovu… Ona neřve že stresu.. svým hodně hlasitým způsobem vyžaduje pozornost je prostě taková a když si ji člověk nevšímá kouše ponožky, nohy, vlasy a vše ostatní takže její knuceni a štěkání je pro pozornost.. potřebovala jsem vědět jen to zda můžu mít problém že strany sousedů aby nepřišla stížnost
Na cvičák docházím se svým psem přes 6 let a vím jak učit psajen mě zajímala situace se sousedy
Tak pokud tě zajímá jen situace se sousedy jsi pejskař k pohledání, navíc empatický. Situace se sousedy může vygradovat ve slušné peklo. Nikdo nechce poslouchat štěkajícího psa. Domů si chodíme odpočinout. Vím o případu, kdy stejná věc došla až k přestupkové komisi.
@Nickey7777 píše:
Na cvičák docházím se svým psem přes 6 let a vím jak učit psajen mě zajímala situace se sousedy
Takze je vse vlastne v poradku. Vy obtezujete cely barak, ale ty resis, co ti muzou sousedi. Ty mas fakt dost ![]()