Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nickey7777 píše:
@Markéta80 plus nevím jak mám chápat větu „za nevhodných podmínek“
Od prvního dne se jí snažime dát vše co potřebuje. Navštěvujeme cvičiště pro psy, po zdravotní stránce je dle veterináře naprosto v pořádku. Snažíme se jí socializovat ať nemá do budoucna problém s cizími psy a zvířaty celkove. Veškerou stravu a co se týče péče má snad nejlepší co mít může.
Kámen úrazu je pouze u toho že já potřebuji chodit do práce a nemůžu si vzít týden volna. S tímto jsem nepočítala že bude problém se samotou jelikož jak jsem již zmiňovala, nikdy jsem toto chování u štěněte nezažila.
Nepočítala, nezažila. Počítat s tím, že psa musím intenzivně naučit samotě je zrovna to první na co u každého štěněte myslím. Některým to jde lépe, jiným hůř. Ale vždy to chce nad tím přemýšlet.
@Nickey7777 píše:
@Temnástranasíly Děkuji konečně normální ráda na kterou jsem se ptala… Někteří tady co mají moudrost celého světa mě udivují… Vychovávala jsem si psy celý život už jako malá a vim jak na výchovu… Ona neřve že stresu.. svým hodně hlasitým způsobem vyžaduje pozornost je prostě taková a když si ji člověk nevšímá kouše ponožky, nohy, vlasy a vše ostatní takže její knuceni a štěkání je pro pozornost.. potřebovala jsem vědět jen to zda můžu mít problém že strany sousedů aby nepřišla stížnost
Na cvičák docházím se svým psem přes 6 let a vím jak učit psajen mě zajímala situace se sousedy
Nevis.
@Tonka83 píše:
Naše štěně taky dělalo bordel. O samotě jsme museli natrénovat. Bylo to na palici. Prostě jsem pořád chodila ven za dveře. Hlavně když odpocivala. Nejdřív jen ke dveřím, vzala jsem klíče, obula boty, poslala psa na místo. A znovu a znovu, když přestala reagovat a zůstávala v pelechu, tak jsem vzala klíče, obula se a otevřela dveře, poslala zpátky za dveře. Když byla schopna zůstat v pelechu, zavřela jsem dveře a šla ji pochválit, plus pamlsek. Další fáze byla zavřít dveře za sebou. Ale vážně jen zavřít a zase otevřít. Když byla za dveřmi, dostala lehce vynadano a poslala jsem ji na pelech, když byla na místě, veliká pochvala. No a pak jsem dobu za dvěrma prodlužovala. Nejdřív 5 vteřin, zase opakovala pochvalu nebo pokárání. A hlavně jsem se s ní nepoučila, ani nevitala. Dobu za dvěrma jsem po pěti vteřinách prodlužovala. Když bylo ticho, zůstala jsem prostě o chvilku déle. Jako pakárna, já vím. Pak když jsem se dostala na 50 vteřin o samotě byla jsem šťastná jako blecha. No a pak už přidávala cca po půl minutě. Pak jsem si chodila na chodbu(bytový dům) vypít kafe. Přečíst knížku a když už zvládla 30 minut tak příště už zvládla hodinu, pak dvě, pak 4. Zatím nebyla doma déle než 5 hodin, pracují z domova, ale několikrát týdně ji nechavam doma samotnou, aby byla zvyklá. Sousedi tvrdí, že nic neslyší. Byl to masakr, ale u nás fungoval.
Moc hezky jsi popsala, jak by se to melo delat ![]()
@Tonka83 píše:
Naše štěně taky dělalo bordel. O samotě jsme museli natrénovat. Bylo to na palici. Prostě jsem pořád chodila ven za dveře. Hlavně když odpocivala. Nejdřív jen ke dveřím, vzala jsem klíče, obula boty, poslala psa na místo. A znovu a znovu, když přestala reagovat a zůstávala v pelechu, tak jsem vzala klíče, obula se a otevřela dveře, poslala zpátky za dveře. Když byla schopna zůstat v pelechu, zavřela jsem dveře a šla ji pochválit, plus pamlsek. Další fáze byla zavřít dveře za sebou. Ale vážně jen zavřít a zase otevřít. Když byla za dveřmi, dostala lehce vynadano a poslala jsem ji na pelech, když byla na místě, veliká pochvala. No a pak jsem dobu za dvěrma prodlužovala. Nejdřív 5 vteřin, zase opakovala pochvalu nebo pokárání. A hlavně jsem se s ní nepoučila, ani nevitala. Dobu za dvěrma jsem po pěti vteřinách prodlužovala. Když bylo ticho, zůstala jsem prostě o chvilku déle. Jako pakárna, já vím. Pak když jsem se dostala na 50 vteřin o samotě byla jsem šťastná jako blecha. No a pak už přidávala cca po půl minutě. Pak jsem si chodila na chodbu(bytový dům) vypít kafe. Přečíst knížku a když už zvládla 30 minut tak příště už zvládla hodinu, pak dvě, pak 4. Zatím nebyla doma déle než 5 hodin, pracují z domova, ale několikrát týdně ji nechavam doma samotnou, aby byla zvyklá. Sousedi tvrdí, že nic neslyší. Byl to masakr, ale u nás fungoval.
Krásně jsi ten nácvik popsala. To je přesně to, co ten majitel štěněte potřebuje vědět. Jak se to nacvičí. Jak moc je to mravenčí práce. A že to pak funguje.
@Nickey7777 píše:
@lucik2011 ano ale je rozdíl mezi štěnětem které je podruhé v životě samo doma
Do práce se snad sakra musí![]()
A nebo mezi dospělým psem který s tím nepřestane
Nechápu, Ty sis myslela, že to štěně bude doma zticha, že to je něco jako plyšák? ![]()
K sousedům…u nás se i psali petice, bylo s tím dost problémů v paneláku.
Záleží, jak se sejdou sousedi.
Pokud jich je dost přes den doma, nebudou na to zvědavi.