Štěně a štěkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
2.11.23 17:09

Psí štěkot nebo kňučení se rozléhá celým domem a poslouchat to většinu dne je šílené. U nás v paneláku mají všichni sousedi na patře psa, jedni i dva. A ti když začnou štěkat je to o nervy. Bohužel často i večer po desáté hodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 19:20

@Kockazvysocan Tyhle kecy si nech na někoho doma laskavě… O hloupé komentáře se nikdo neprosil…
V každé situaci kdy se domů přivede štěně prvních pár dní řve aby mělo pozornost. Poté to přejde aspoň tak to vždy bylo
:roll: :roll: :roll:
A ano zajímám se o sousedy
Nikdy jsme bordel v domě nedělali, žádná hlasitá hudba, kravál přes den ani přes noční klid na to tady jsou jiní experti… Šlo mi pouze o štěkot ale někteří nechápavy jedinci tady to můžou táhnout až na stížnost. Něco jiného je dospělý pes který stabilně několik let denně vyje a štěká
A něco jiného je když je po druhé doma sama a hned vylepena stížnost na dveřích
To mi přijde jako hloupost stejně jako tupý komentář od tebe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 19:21

@lucik2011 ano ale je rozdíl mezi štěnětem které je podruhé v životě samo doma
Do práce se snad sakra musí ;) ;)
A nebo mezi dospělým psem který s tím nepřestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 19:26

Prosím vás nechci tady rady od pejskaru kteří nemají nic jiného na práci než poukazovat na chyby ostatních… Každý má názor na svůj vlastní styl výchovy.. to je jak posadit bandu maminek a bavit se o výchově dětínema to mysl..
Chtěla jsem radu od normálního dospělé člověka který pracuje a má doma psa… Ne od někoho kdo je se psem 24 hodin denně… Na to opravdu čas nemám :nevim: :nevim:

Pro rejpaly.. raději ať doma řve než aby byla kde byla.. je poslední štěně z vrhu a nikdo ji nechtěl
Skončila v útulku už v 1 měsíci a byla tak do teď
Tak jsme si ji vzaly aby se měla dobře :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
2.11.23 19:39
@Nickey7777 píše:
@Kockazvysocan Tyhle kecy si nech na někoho doma laskavě… O hloupé komentáře se nikdo neprosil…
V každé situaci kdy se domů přivede štěně prvních pár dní řve aby mělo pozornost. Poté to přejde aspoň tak to vždy bylo :roll: :roll: :roll:
Nikdy jsme bordel v domě nedělali, žádná hlasitá hudba, kravál přes den ani přes noční klid na to tady jsou jiní experti… Šlo mi pouze o štěkot ale někteří nechápavy jedinci tady to můžou táhnout až na stížnost. Něco jiného je dospělý pes který stabilně několik let denně vyje a štěká
To mi přijde jako hloupost stejně jako tupý komentář od tebe :*

Kecy mas ty, tobe jde o to, kde a jak a jestli si muzou sousedi stezovat. Ani zminka o tom, ze byste se prizpusobili vy tomu psovi.
A tvoje agresivni reakce je jen dukazem, ze problem bude v tobe a ne v sousedech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.11.23 19:45

Slyšet to může být úplně v pohodě.
Jen dodám, že pes si zvyknout na samotu nemusí, může takhle vyvádět pořád.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.11.23 19:50

@Nickey7777 a ta fena doma taky byla z nevyhovující lh podmínek, umístěna v útulku, bez ranné socializace?

Jako že štěně kňučí, asi ty lidi chtějí mít klid. Jestli to je pochopitelně nebo ne je asi celkem jedno. Jim to vadí.

• Citovat
  • Upravit
2069
2.11.23 20:14
@Nickey7777 píše:Tak jsme si ji vzaly aby se měla dobře :zed: :zed:

No nevim, podle popisu, jestli se ma dobre. Prave proto, jaky mela start, by mela mit mnohem citlivejsi pristup a peci. Jeden pes z nikoho veterinare nedela, ale existuje neco jako selsky rozum.
Nekdy je lepsi nepachat dobro za kazdou cenu.

Sousedi si stezovat muzou, protoze celodenni knuceni a stekani neni bezny hluk, na vesnici ano, v panelaku ne a na stiznost muze dojit. Pak taky zalezi, jestli jste v najmu, majitel by vam mohl neprodlouzit smlouvu. V určitém pripade by mohla padnout i nejaka pokuta a kdyz to bude nejakou dobu trvat, muzou sousedi nahlasit i podezreni na tyrani.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.11.23 21:11

Štěně a štěkání

Zdravím,
máme obdobný problém. Cca 3 týdny máme štěně retrívra a u dvou předešlých tento problém nebyl. Tato štěká, jenom když odejdu na 5 minut s košem. Vím, že jsou se štěnětem starosti, ale tohle štěkání jsme opravdu nečekali. Naštěstí mám homme office, ale i tam člověk potřebuje odejít, tak sama nevím, jak to budu dělat. Pevně věřím, že se to časem zlepší a Vám přeji to stejné, hlavně pevné a silné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
2.11.23 21:26
@Nickey7777 píše:
Prosím vás nechci tady rady od pejskaru kteří nemají nic jiného na práci než poukazovat na chyby ostatních… Každý má názor na svůj vlastní styl výchovy.. to je jak posadit bandu maminek a bavit se o výchově dětínema to mysl..
Chtěla jsem radu od normálního dospělé člověka který pracuje a má doma psa… Ne od někoho kdo je se psem 24 hodin denně… Na to opravdu čas nemám :nevim: :nevim:Pro rejpaly.. raději ať doma řve než aby byla kde byla.. je poslední štěně z vrhu a nikdo ji nechtěl
Skončila v útulku už v 1 měsíci a byla tak do teď
Tak jsme si ji vzaly aby se měla dobře :zed: :zed:

zase spasitelský syndrom. otázka by měla znít pokud to není váš byt co majitel bytu až mu budousuusedi volat že tam pes řve. navíc štěně z nevhodných podmínek může mít psychiku horší a může ve štěkání pokračovat a začne štěkat i starší. A pokud už někdo ze sousedů píše lístky tak to není občasné vyštěknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 22:07

@RomSlo Moc děkuji, tak snad se brzy zadaří. S pejsky co jsme měli nebo co jsou v rodině taky takový problém nikdy nebyl.. vím a je mi jasné že každý pes je jiný ale tohle bude asi na delší dobu.
Přestala spát i s námi v ložnici a na noc ji dáváme do vedlejší místnosti kde má vše co potřebuje + spoustu hraček. Prvních 10-15 min kňučí ale pak je celý večer klid a ticho než jdeme venčit.
Jinak je moc šikovná ale tohle je velký průser no. Zvládá pomalu hygienické návyky, základní povely začíná chápat jen to aby byla sama je horší
První týden jsem byla taky na homeoffice ale jako customer manažer nemůžu být stále doma.. snad se zadaří nám oběma :srdce: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 22:09

@Markéta80 lístek napsali po prvním dni co byla doma sama
Jindy neštěkala jelikož jsem byla s ní doma. Dum je plný důchodců a být nemám pronajatý od nějakého majitele. Noční klid neporušuju a štěkání pochybuji že dělá celý den v kuse když víc jak polovinu dne štěně prospí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.23 22:14

@Markéta80 plus nevím jak mám chápat větu „za nevhodných podmínek“
Od prvního dne se jí snažime dát vše co potřebuje. Navštěvujeme cvičiště pro psy, po zdravotní stránce je dle veterináře naprosto v pořádku. Snažíme se jí socializovat ať nemá do budoucna problém s cizími psy a zvířaty celkove. Veškerou stravu a co se týče péče má snad nejlepší co mít může.
Kámen úrazu je pouze u toho že já potřebuji chodit do práce a nemůžu si vzít týden volna. S tímto jsem nepočítala že bude problém se samotou jelikož jak jsem již zmiňovala, nikdy jsem toto chování u štěněte nezažila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
4.11.23 09:33
@RomSlo píše:
Zdravím,
máme obdobný problém. Cca 3 týdny máme štěně retrívra a u dvou předešlých tento problém nebyl. Tato štěká, jenom když odejdu na 5 minut s košem. Vím, že jsou se štěnětem starosti, ale tohle štěkání jsme opravdu nečekali. Naštěstí mám homme office, ale i tam člověk potřebuje odejít, tak sama nevím, jak to budu dělat. Pevně věřím, že se to časem zlepší a Vám přeji to stejné, hlavně pevné a silné nervy.

Naše štěně taky dělalo bordel. O samotě jsme museli natrénovat. Bylo to na palici. Prostě jsem pořád chodila ven za dveře. Hlavně když odpocivala. Nejdřív jen ke dveřím, vzala jsem klíče, obula boty, poslala psa na místo. A znovu a znovu, když přestala reagovat a zůstávala v pelechu, tak jsem vzala klíče, obula se a otevřela dveře, poslala zpátky za dveře. Když byla schopna zůstat v pelechu, zavřela jsem dveře a šla ji pochválit, plus pamlsek. Další fáze byla zavřít dveře za sebou. Ale vážně jen zavřít a zase otevřít. Když byla za dveřmi, dostala lehce vynadano a poslala jsem ji na pelech, když byla na místě, veliká pochvala. No a pak jsem dobu za dvěrma prodlužovala. Nejdřív 5 vteřin, zase opakovala pochvalu nebo pokárání. A hlavně jsem se s ní nepoučila, ani nevitala. Dobu za dvěrma jsem po pěti vteřinách prodlužovala. Když bylo ticho, zůstala jsem prostě o chvilku déle. Jako pakárna, já vím. Pak když jsem se dostala na 50 vteřin o samotě byla jsem šťastná jako blecha. No a pak už přidávala cca po půl minutě. Pak jsem si chodila na chodbu(bytový dům) vypít kafe. Přečíst knížku a když už zvládla 30 minut tak příště už zvládla hodinu, pak dvě, pak 4. Zatím nebyla doma déle než 5 hodin, pracují z domova, ale několikrát týdně ji nechavam doma samotnou, aby byla zvyklá. Sousedi tvrdí, že nic neslyší. Byl to masakr, ale u nás fungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.11.23 09:39
@Nickey7777 píše:
V každé situaci kdy se domů přivede štěně prvních pár dní řve aby mělo pozornost. Poté to přejde aspoň tak to vždy bylo :roll: :roll: :roll:
To mi přijde jako hloupost stejně jako tupý komentář od tebe :*

To není pravda. Normálně to funguje tak, že se nad pořízením psa lidé rozmyslí, pořídí si ho v takový čas, kdy si mohou vzit dovolenou, třeba oba na střídačku, tak, aby byl první měsíc pes minimálně sám. A odchody se trénují po chvilkách, přes minuty až po hodiny. Ono přivést osmi týdenní štěně a nechat ho 8 hodin samotné je prasárna. I když tam má druhého psa. :nevim: Může ho to přejít, ale taky s tím můžeš bojovat celý život toho psa. Separačka je sviňa. Pochybuji, že ten prcek tam knuci kvůli pozornosti.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný