Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám dotaz. Už jsem celý zoufalý. Máme stěně (2 měsíce staré) alpský jezevčíkovitý brakýř je to naše láska, ale když není něco podle něj tak začne být agresivní vrčet a hrizat. Respektive když si ho chce někdo pohladit tak extrémně vyjíždí Má někdo nějakou zkušenost jak ho to odnaučit?
Příspěvek upraven 21.07.23 v 17:42
2m štěně? jak dlouho ho máš? je to štěně a chce si hrát
To že kouše je u štěňat normální
Asi to chce si něco nastudovat o tom jak se štěně chová. vždyť to štěně doma máš pár dní a hned agresivní, nebylo by lepší štěně vrátit a chovatel mu najde zkušenějšího páníčka
je to lovecký pes tak snad bude i tak veden. Chce to ho zabavit a tohle plemeno prostě bude akčnější. Já to vidím i u svých psů, stejné plemeno, ale každá je jiná ![]()
Museli byste vysledovat, co to způsobuje, a s tím pracovat. Třeba to způsobili původní chovatele, muze být z mnozirny, tohle stenata nedělají. Hlavně ho za to nebijte. Naše fenka vrčela, když do místnosti vstoupil nějaký muž (byla tyrana), kdyz jsem byla poblíž tak jsem ji pritiskla k sobě. Plus spousta mazleni. A přešlo ji to.
@Markéta80 prošlo mi rukama pár takových štěňat a žádný tohle nedělal. Tenhle když ho chci zastavit tak ještě přidá. ![]()
Něco si načti, proč štěně „kouše“. Náš to loni dělal furt. Taky jsem googlila. Přeji zajímavé čtení.
My jsme ho odnaučili, že se říkalo fuj nebo nesmíš nebo zakňučet hlasitě, jak to dělá štěně. Oni se tak totiž ohmatávají, hrají si mezi sebou štěňáta i s tou maminou. Musíš mu dát najevo, že tobě je to nepříjemné. Klidně říct hlasitě aouu, nesmíš. Ať zprovozní, že je to špatně.
@Fanda v co na to chovatel. Vždyť ho musíš mít jen pár dní. chce si prostě hrát ![]()
Nechápu to, jak (ne)může být u dvouměsíčního štěněte po jeho. U takhle starého psa je to především o hře, než o nějakém výcviku. Samozřejmě se přitom může cvičit, ale formou hry. Nicméně ale dvouměsíční štěně určitě neudrží pozornost více jak deset, patnáct minut. Pak už to zase musí být o hře. A štěnata při hře koušou a vrčí, to je normální. Pořiď mu nějaké hračky. A pak je to podobné jako s děckem. Ty ho chceš uklidnit, chceš aby si přestal hrát. Děcko se taky začne vztekat, brečet,… Tohle chce jen trpělivost, postupně ho to přejde.