Štěně westík - rady

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
489
2.12.13 15:27

Štěně westík - rady

Už delší dobu toužím po pejskovi a včera jsem se rozhodla, že si sen splním. Po dlouhém rozhodování zvítězil westík, pokud vše dobře dopadne, tak si pro něj do 14dnů pojedeme. :srdce:.
Nikdy jsem pejska neměla, tak jsou zde zkušené chovatelky, které by poradily co a jak do začátku (spíš rady ze života). A co určitě pejskovi pořídit a naopak co je zbytečnost?
Chtěla bych, aby nás pejsek co to půjde všude doprovázel a byl to další člen rodiny. Děti(2,5roku a 5let) si pejska také moc přejí, ale ještě nemají vůbec tušení, že pejsek bude, tak snad bude obrovská radost :srdce:.

A nevíte jak westíci snášejí zimu? Vydrží pejsek např. téměř celodenní zimní výlet?

Děkuji za jakékoliv postřehy a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14500
2.12.13 15:39

Ahoj, měla jsem chovnou stanici westíků, jednu fenečku ještě mám. Celodenní výlet určitě zvládne, je potřeba je trimovat. Kde kupuješ? Klidně mi písni SZ, ráda poradím :) Znám i některé chovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5204
2.12.13 15:40

@veveronik celodenní výlet bych s ním určitě nepodnikala…pokud budete chodit na trimování, tak bude mít hodně holé bříško a k tomu ty dlouhé chlupy po straně, které v ošklivém počasí chytnou veškerou špínu, mokro, kterým westík proleze.
My jsme se s naší westí slečnou rozloučili letos v polovině září. Byla to úžasná psí holčička, která i přes svou komplikovanou povahu, která byla způsobena už u chovatelky-množitelky, nám zůstane napořád v srdcích.
Pejska bych si zase někdy přála, ale rozhodně ne teď, když je naší slečně 3,5 roku…necháme to až tak za 5 let, kdy bude už i naše dcera mít pojem o tom, co péče o psího kamaráda obnáší a že to není je to hezké jako štěněcí věk a muchlování, ale také povinnosti jako pravidelné procházky, krmivo, lékař a třeba i nemoci…
Přiznám se, že já bych už pejska, kterému se musí v takové velké míře pečovat o srst nechtěla, ale jinak jsme s Hany neměli žádné potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
2.12.13 15:42

@jannina1 To mi je jasné, že to bude z počátku doat práce.
Na celodenní výlet ho hned určitě tahat nebudeme, myslela jsem spíš celkově jak westíci snášejí zimu.

Pořád nevím jaké zabezpečení do auta pro něj bude nejlepší? Koukala jsem, že existují autopostroje, ale nevím jak jsou vhodné pro štěně??? Dost často budu jezdit v autě jen já a pejsek, tak ho potřebuju nějak zabezpečit, aby mi neběhal po celém autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.12.13 15:46

Veve, přepravka je ideální. Na tu chvíli, co bude štěně, pak stačí postroj. Moje fenka je zvyklá jezdit, je moc hodná a připoutaná většinou leží a spí. Westi mají úžasnou povahu a milují zimu. Podívej se na westik.eu, jsou to stránky mé kamarádky a ti jsou pořád někde venku :) A mají slušnou smečku. S tím holým bříškem to taky není tak divoké, já třeba v zimě moc netrimuju, břicho vůbec. A v -10 jsme byli u Špindlu a měla obleček, byla spokojená a nenastydla nám. Skoro celý den venku. Hýbala se, sem tam hospoda a bylo to v pohodě. Jsou to úžasní psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.12.13 15:51

My máme fenečku, v lednu jí bude 6 let. Je to sebevědomá bestie :), strašně inteligentní, zábavná a roztomilá, trošku žárlivá. Už v půl roce s námi dala týden v Krkonoších a celodenní hřebenovky, takže no problem. Co se týká srsti, tak ji nemá dobrou, zkrátka chyba. Nejde trimovat, srst se trhá, nemá a nikdy neměla tu pravou westí tuhou srst. Takže chodíme střihat na krátko a sekne jí to i tak. A když je mráz, chodí v kabátku, aby nenabalovala sněhové koule. Jinak ji samozřejmě považuju za nejchytřejšího psa na světě, spoustu jsem ji toho naučila, Pozná (100% ví o čem mluvím) asi 30 slov, dokáže rozeznat své hračky, takže o jakou si zavolám, tu přinese. V televizi rozeznává zvířata i bez zvuku (včetně Spasitele ze Simpsonů) Jé, to jsem se nějak rozpovídala :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.12.13 15:52

@veveronik A do auta máme psí bezpečnostní pás. Koupila jsem na Mallu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
2.12.13 15:53

@Peafowl ta je úžasná :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.12.13 15:54

@veveronik Děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
2.12.13 15:57

@Peafowl a od kdy se může pejskům ten pás dávat? Já si na tom moc nedovedu představit 10měsíční divoké štěně?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.12.13 16:01

@veveronik Ono to je vlastně takové zkrácené vodítko, které má z jedné strany karabinu (přicvaknu to ke kšírám) a z druhé strany stejnou koncovku jako bezpečnoství pás. Může sedět i ležet, ale kdybychom bourali, tak zkrátka neodlítne. A na těch kšírách mi to přijde pohodlnější a bezpečnější než na obojku. Nevím, nedovedu si představit rvát jí do přepravky, je zvyklá koukat ven, když projíždíme vesnicí-městem, dokonce jí občas dopřeju otevřené okýnko, aby mohla pozorovat cvrkot a machrovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.12.13 16:07

10ti měsíční štěně už je „velký pes“, to je v pohodě. U 2měsíčního to je problém :)

Peafowl, věřím :D Jsou to úžasní psi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
2.12.13 16:12

Westík je pes strašně tvrdohlavý, musíš od prvního dne jasně dát najevo kdo je doma šéf, jinak bude cvičit on s celou rodinou, není to zrovna nejlepší pejsek k malým dětem, bývá právě hodně žárlivý, ale neublíží. jak mu jednou povolíš na gauč, už nikdy mu to nezakážeš, ne že by neposlechl, ale v momentě kdy nebudete doma tak poleze kam on bude chtít. U westíka bacha na používání psího záchodu, jak ho naučíte na hadr, bude pro něj každej koberec nebo předložka hadr na kterej si uleví. Z vlastní zkušenosti píšu. Jinak je to moc chytrý společník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
2.12.13 16:14

@Amber já to špatně napsala, myslela jsem 10týdenní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
2.12.13 16:24

S. ivanka, to jste měli ale sakra pech :D Takového westíka neznám, a že jich znám dost :D Jen s tím gaučem souhlasím :)

Veve jasně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný