Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jedlička12 píše:
@careynka
Stačí porovnat složení s jinými granulemi…obsahují 80% masa a 20% ovoce, žádný šrot apod., jiné granule se jim zdaleka nepodobají. Jsou to nejpodobnější granule takovému jídlu, které by jedli v přírodě.
Dál bych doporučila ještě Acanu, možná i Brit Care, zmiňovaný TOTW je také super.
Hlavně ne veterináři opěvovaný Hill's, Pro plan, Royal Canin a podobný splašky.
no to jo, ale nemuzes rict, ze maji nejlepsi slozeni. Ja znam nekolik psu, ktery na nich byli a uplne jim rozhodily telo a vubec nesedeli. Je tam strasne moc bilkovin, kdyz se podivas do slozeni
a ty posledni vete nediskutuju, to jsem napsala uz na prvni strane
nutram ted zacal delat taky krmivo bez obilnil
@careynka
Jak jsem psala, jeho složení je nejpodobnější přirozené stravě, jakou by měl pes v přírodě. A to je podle mě pro psa nejlepší volba, pokud to ovšem snese. Samozřejmě ne všem psům sedí. Ale pro začátek pro štěně bych to volila a pak by se vidělo ![]()
@Jedlička12 píše:
@careynka
Jak jsem psala, jeho složení je nejpodobnější přirozené stravě, jakou by měl pes v přírodě. A to je podle mě pro psa nejlepší volba, pokud to ovšem snese. Samozřejmě ne všem psům sedí. Ale pro začátek pro štěně bych to volila a pak by se vidělo
ja kdyz to porovnam s barfem, tak rozdil je tam velikej, nevim jak to, ale je to tak ![]()
nejlepsi je podle me jen suseny krmivo od barona
@careynka
Ano, tak barf je samozřejmě ještě hodně daleko před Orijenem a ostatními granulemi. Barona neznám, mrknu na netu, díky za tip ![]()
@careynka
Mimochodem, je finančně náročné krmení barfem? Několikrát jsem o tom už přemýšlela, ale vždycky mě někdo odradí, že je to pracné a drahé.
@Jedlička12 píše:
@careynka
Mimochodem, je finančně náročné krmení barfem? Několikrát jsem o tom už přemýšlela, ale vždycky mě někdo odradí, že je to pracné a drahé.
neni, je to jen o zvyk a vychazi to tak cca stejne, zalezi jak velky mas psy
@careynka
Psy mám dva, jeden 2 letej 15 kg a pak 10 týdenní štěně JRT. Myslím si, že by to nemuselo být tak hrozné, ale prý se štěňetům musí mlít kosti a tak…
@Jedlička12 píše:
@careynka
Psy mám dva, jeden 2 letej 15 kg a pak 10 týdenní štěně JRT. Myslím si, že by to nemuselo být tak hrozné, ale prý se štěňetům musí mlít kosti a tak…
urcite bys nasla hodne knizek o barfu, ten zacatek je drahej, protoze se musi koupit doplnky, ale vydrzi dlouho
@Jedlička12 já si to počítala a samotné maso vyjde o dost levněji, než granule. Pak k tomu nějaká ta zelenina a různé doplňky tu cenu trochu zvýýší, ale pořád nás to vychází levněji, než granule. Jen je s tím trochu víc práce a musí mít člověk dost místa v mrazáku ![]()
@mamartina píše:
@Baslerinda Jakýma granulema prosím tě krmíš, že jsou tak drahý? Myslím že o tom čím dražší tím lepší to není
Nemusíš vkládat smajly které kroutí očima, nikde jsem nenapsala čím krmím ani jsem se nezmiňovala o tom, že čím dražší, tím lepší. Granule mi chodí ze Seattle.
Btw - průměrné dvě stovky za kilo mi nepřijdou jako nějaká hrozná částka, to se zlobte jak chcete.
@Baslerinda No právě, zakladatelka se zeptala jaké bysme jí doporučili granule pro šťendo v určité cenové relaci a ty jsi napsala jen jestli si náhodou nedělá p.del a že TY kupuješ za tolik a tolik jakoby si se chlubila ale co tedy kupuješ stejně nenapíšeš. a kroutit očima si můžu jak chci
![]()
U nás je to cca 100,– za kilo MOC, takže nějákých 80 kč velkoobchodní a nemám pocit, že by potom zvířátka nějak strádala ![]()
@mamartina píše:
@Baslerinda No právě, zakladatelka se zeptala jaké bysme jí doporučili granule pro šťendo v určité cenové relaci a ty jsi napsala jen jestli si náhodou nedělá p.del a že TY kupuješ za tolik a tolik jakoby si se chlubila ale co tedy kupuješ stejně nenapíšeš. a kroutit očima si můžu jak chci![]()
![]()
![]()
@Baslerinda Posílám dálší dávku kroutícimi se očima smajly
![]()
@Baslerinda Prosím tě, jakými krmíš vůbec granulemi? Takové drahé jsem nikde nikdy neviděla a 200,–Kč za kilo, to bych musela vykrást banku ![]()
Nejdůležitější je vždycky přečíst si pořádně složení.
Ono většinou kvalita roste s cenou, ale nemusí to tak vždycky být (viz Proplan, Hills, Royal canin atd…), ale i co je kvalitní, nemusí každému psovi sednout.
Já krmím štěně NO granulemi Brit Care junior large breed jehněčí s rýží a spokojenost. Cena kolem 1000,– za 12 kg, nyní se dá sehnat za ty peníze v akci 15 kg.
Chtěla jsem začít krmit Acanou, která je podle mého o něco kvalitnější a za ty samé peníze, ale bohužel mému štěněti ani trošku nesedla, nejen, že nechutnala, ale měla po ní průjem. Kdyby někdo měl zájem o 2 kg krmiva Acana puppy junior, klidně mu je za babku, či za nějaké pamlsky pro psy, přenechám.