Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Před týdnem jsme si domů přivezli starou válendu od babičky. Predevcirem v noci mě něco štiplo, a dnes v noci také. Našla jsem 4 mrtvé štenice na potahu na matraci. Malá naštesti postipana není. Volala jsem na deratizaci a řekli mi 12,000. To fakt teď nemám. Nebo jen za ložnici 4,500,–.
Holky, mám nechat jen ložnici vyčistit od nich, nebo máte třeba zkušenost s dýmovnicí???
Díky
Sežeň peníze a nech udělat dezinsekci a ten špinavej hnus odvez na skládku, jinak zamoříš celý dům
Řeš to co nejdřív a s odbornou pomocí, náklady se ti 100% vrátí! Tohle není sranda, štěnice se množí geometrickou řadou.
Já bych tedy jako problém viděla to, že babiččin dům je nejspíš taky zamořený. Domluvte se s babičkou, jestli by se třeba částečně na deratizaci nepodílela, nebo ti nemohla půjčit. Případně někdo jiný, nebo na tohle bych si klidně vzala i úvěr od banky a žvýkala suché rohlíky, pokud bych neměla peníze, protože tohle se životně důležitě musí hned řešit.
Na skládku nevoz nic zamořeného štěnicemi! Domluv firmu a ty kusy nábytku odborně zlikviduje, zplynuje. Jinak je budeš šířit dál.
Já o nich nedávno viděla video, Youtuber Pan Plešatý měl cca. 50-minutové video s majitelem firmy na likvidaci těch breber. Najdi si to, je tam tel. číslo, na které můžeš i poslat fotky štípanců, potvrdí ti, zda je od štěnic a poradí bezplatně, jak to řešit nejvhodněji!
Tohle je šílený problém. U nás v rodině nešlo vůbec o velké zamoření a těch postřiků bylo potřeba několik. Řešilo se to hned, kdy byl zjištěn výskyt.
Nekupuj hlavně nic z drogerie, bez firmy se toho nezbavíš a i tak to může být na dlouhé lokte.
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více
Mám taky zkušenost, já se rychle odstěhovala a díky Bohu nic, ale máš to tedy „pěkné“ ![]()
Bydlíte v paneláku nebo domě? Určitě se musí vzít celý byt / dům, ale pokud jste v domě s více lidmi (třeba SVJ), měla bys to nahlásit a měli by se udělat byty kolem vás, pokud by se to pak rozlezlo, jde to vše na vás.
Poradila bych se o dobré firmě i co se týče ceny. Tu postel by taky měl někdo zlikvidovat, kamkoliv jí totiž povezete, všude se to může roznést.
Držím moc palce ![]()
Za mě určitě štěnice. Mám s nimi zkušenost a není to nic jednoduchého
Jen postřik atd nestačí tu valendu vyhoď.
a určitě vše zkoukni.
Jestli můžeš, sežeň si někde peníze a určitě to řeš co nejdříve. To stejně platí i u babičky. Těch postriků bude stejně potřeba více.
@izabe píše: Více
Máš zkušenost s těmi více postřiky? U nás v rodině s tímto situace naprosto otřesná.
@Monik29 píše: Více
V tom, zda dělat postřik v celém bytovém/panelovém domě se názory odborníků velmi různí.
On je tohle neskutečný bussines.
Každopádně předpokládám, že zakladatelka tu válendu nevezla pečlivě zabalenou ve fólii a pokud nebyldlí v rodinném domě, tak ten ksindl mohl vypadnout z té válendy už někde na chodbě a to je potom problém, to by se tedy nahlásit mělo.
Tak už jsem objednala deratizační firmu, přijedou v pondělí. Babička odmítá myšlenku, že by měla doma štěnice, s tím jsem ale počítala.
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více
Objednala jsi komerční nebo co máš někde v místě bydliště?