Štěnice, jak je vyhubit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
8.3.25 15:36

@Anonymní psala: Objednala jsi komerční nebo co máš někde v místě bydliště?

to jako „komerční“ nemůže být blízko? Nebo- jak chápat tu tvoji otázku? Objednala firmu, co to dělá zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
8.3.25 15:40
@Anonymní píše: Více

No právě, někteří to řeší sami nějakými postřiky, vyženou je z bytu, ale do vedlejších, vím, že pokud to nenahlásí a roznese, tak by to pak šlo opravdu asi za ní.
Jinak se radí do čtverce, prostě kolem toho bytu, ale nejsem odborník samozřejmě.
Taky si říkám, co ta babička, u té se nic neděje?

Já měla zkušenost v „bytě“, co byl postaven nad garáží a z garáže taky byt, podemnou bydlelo pár slováků, co tu jezdili za prácí a majitelka píp a stěhovala hodně nábytek, oni prý dokážou 39 týdnů bez lidské krve spát.
Takže byl srpen, přes 30 a 14 dní se nic nedělo až pak, podobné kousance a krvavé malé stopy na prostěradle i něco malého černého, za 14 jsem se stěhovala pryč a já jela jinam, máti vezla věci do paneláku, roznést se to mohlo, trnula jsem dlouho, ale díky Bohu nic.
Milé podvodnici a lhářce jsem tam pořádně vysypala prostěradlo hned u toho bytu :mrgreen:
Měli mě varovat ty schované Biolity atd., tím to lidé právě často likvidují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
8.3.25 15:47

Štěnice na rozdíl od ostatní hmyzí havěti fakt sama nevyhubíš. To sis pěkně vydělala :D Gauč by měl okamžitě letět a odborná deratizace. Tohle není o byznysu, u štěnic nepomůže fakt nic běžně dostupné. Stačí si nastudovat jejich životní cyklus. Fakt se jich jinak nezbavíš. Jejich vajíčka a nymfy jsou neskutečně odolný. Je nutná velice silná chemikálie, která z podstaty věci nesmí být běžně dostupná. Tohohle se fakt Biolitem a vyvařením nezbavíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
8.3.25 15:53

Jo a povinnost nahlásit v domě, bohužel. Jestli se to roznese, je to průser i pro ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 15:54
@Jazmine píše: Více

Business to je šílený, firmy říkají polopravdu u určitých věcí s tím spojených, máme šílenou zkušenost v rodině, kdy bylo potřeba několik postřiků, dotyčná kvůli štěnicím skončila i na psychiatrii, prostě to nedávala, byla pečlivá, měla zásahy firmy a nemohla se jich pořád zbavit a vůbec nešlo o velké zamoření, blbinama z drogerie se to vůbec neřešilo, naopak, byla hned zavolaná odborná firma, ale tím, že je to business jsem nechtěla říct, že kvůli jejich postřikům. Člověk se toho sám nezbaví, to jsem psala, za přípravky z drogerie taky dost zaplatí a nepomůže si jimi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.25 15:56

Nemusí se to hlásit nikde, dokonce ani ne na hygienu, protože štěnice nepřenášejí žádné nemoci narozdíl třeba od klíštěte a komára.

• Citovat
  • Upravit
3129
8.3.25 16:31

To tak nemáš docela pravdu. Záleží na stanovách společenství vlastníků. Zákon to sice nenařizuje, ale s odkazem právě na ně. Většinou to ve stanovách je. Navíc štěnice neznamenají že by byl někdo čuně, kolikrát se k nim dostane jako slepý k houslím. Je to přinejmenším slušnost, protože jak se to rozjede je to průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
8.3.25 16:33

A tady si právě protiřečíš. Ono je to právě takové svinstvo, že na to nestačí kolikrát ani deratizátor. Všechny deratizační firmy na to upozorňují, že likvidace v závislosti na rozsahu rozšíření nemusí být 100%. Právě proto je nutné jednat rychle a informovat okolí. Kolikrát deratizátor musí přijít třeba i 4×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 16:40

U nás v rodině byl 9×, ale jednalo se o dům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.25 16:42

A přitom, jak už jsem psala, vůbec nešlo o velké zamoření, ba naopak, právě o velmi malé, ale pořád kousaly a kousaly a ona z toho měla strašné reakce. Nějaký rezistentní kmen.

• Citovat
  • Upravit
1799
8.3.25 16:44
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 16:50

Tak já jsem rozhodně pro to, aby se to hlásilo, aby se lidé nemuseli obávat to nahlásit, ale bohužel - dnes si ještě někteří myslí, že tohle je ze špíny, podvědomí lidí o tomto právě moc není, někteří se i bojí, že budou muset platit dezinsekci celého bytového domu nebo paneláku, že je sousedé roznesou na kopytech.
Přitom je to stejné jako domů přitáhnout třeba covid, nešťastná náhoda prostě a platit by se to mělo z fondu… ale u nás, jak už jsem psala, šlo o rodinný dům, takže tyto věci odpadly, znám paní, ta to do paneláku dotáhla z dovolené a jí deratizátor říkal, ať nedělá paniku, ať to nehlásí a dokonce pan z hygieny říkal, že pokud deratizátor nemůže nic najít, to byl stejný případ jako u nás v rodině, šlo o velmi nízké zamoření a hnízdo se prostě nenašlo, že by se stříkat vůbec nemělo a tvrdil, že žádná povinnost to někde hlásit není právě proto, že ony nepřenášejí nemoci, což je jediné plus tohoto ksindlu

• Citovat
  • Upravit
3129
8.3.25 16:51

Pro efektivní likvidaci je dobré pochopit jejich životní cyklus. Deratizátor zlikviduje hlavně živé dospělé jedince a nymfy, ale už ne tak efektivně vajíčka. Z nich se líhnou nový jedinci, kteří brzy samy kladou. Je potřeba fakt důsledně uklízet a nespoléhat jen na daratizátora. V tom mezičase to ohromně pomáhá. Luxovat fakt denně a opatrně likvidovat ten obsah. To je má dodnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
8.3.25 16:53

To máš sice pravdu, jenže problém je, když pak kvůli tomu jinej musí zaplatit těch 17 tis. protože to vůbec nevěděl a třeba jen větral na chodbě…To si pak sousedi fakt dají záležet aby zjistili od koho to šlo, to fakt nes.er.e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 16:58

Moc dobře vím, jak ten životní cyklus funguje, po dezinsekci se právě nemá vůbec uklízet, člověk sice žije jak socka, ale je to ku prospěchu věci, aby se ta chemikálie neumyla, někdo říká, že se může luxovat, ale je lepší radši ani to nedělat, však se to udělá za cca 3 týdny před další dezinsekcí.
Důležité je vše prát minimálně na 60 na dlouhý cyklus, žehlit napařovačkou a být prostě opatrná.
No, vypadá to, že se jich nedávno zbavila, ale umělo to potrvat a bylo to peklo pro celou rodinu, je rozvedená a návnadu museli chodit k ní dělat moji rodiče, ona byla na psychiatrii, prostě toho bylo už moc, do toho ex manžel začal zase dělat problémy skrz děti.
Takže další stresy, aby si to ani nenatáhali domů a milion opatřenéí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný