Štěnice v RPG bytech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.8.17 12:36

Štěnice v RPG bytech

Nemáte prosím někdo zkušenost jak se to v RPG (Residomo) bytech řeší?
Sousedka se mi svěřila s tím, že má v bytě štěnice. Bojí se přiznat se aby nemusela platit nakonec postřik celému vchodu. Platí to RPG z fondu oprav? Máme docela strach že to přeleze k nám. Nejlepší by bylo udělat postřik celému vchodu, ale chápu, že sousedka nechce platit postřik ani ve svém bytě, jsou to tisíce a tisíce :cert: a neví jestli to je od ní nebo to přelezlo už od někoho, to se asi jen tak nezjistí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
19.8.17 13:16

U nas to platil vždy fond oprav…protože i když to je jen v jednom bytě např, tak se musí vystříkat všechny..ale asi by bylo fajn se na to jen tak nenápadně zeptat předsedy družstva, jestli to třeba mají někde zakotvené ve stanovách nebo tak.. :think:

• Citovat
  • Upravit
4332
19.8.17 13:37

Zjišťovala jsem, jak je to s přelézáním štěnic a případným preventivním postřikem.
Přelézají prý do kříže - takže ne pod a nad ale jako piškovrky. Informaci mám od jedné deratizační firmy.
A s tím postřikem jako prevencí. Bohužel se preventivně nestříká, protože je to neúčinné. je potřeba zasáhnou živou štěnici, kterou postřik zahubí, pokud v bytě zatím štěnice nejsou, tak pokud dnes vystříkají, tak za pár dní nalezené štěnice tam v pohodě přežijí. Proto se potřiky dělají opakovaně, že v mezidobí dozraje další várka a na tu už ten původní postřik nepůsobí.
Je docela možné, že štěnice jsou i v jiných bytech a majitelé se, stejně jako Tvá kamarádka sousedka, bojí ozvat a situaci řešit. Štěnice rozhodně samy od sebe nezmizí a pokud se neprovede desinsekce, tak se akorát postupně rozšíří do celého domu. Navíc, si je můžete postupně roznosit během případných návštěv, nebo i po chodbách. První štěnici mohl dovézt třeba někdo z dovolené a rozhodně se nemusí jednat o sociálně slabšího člověka. Mít dnes doma štěnice není žádná ostuda, spíše je pomalu zázrak, když je nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
19.8.17 13:40
@smurfka píše:
U nas to platil vždy fond oprav…protože i když to je jen v jednom bytě např, tak se musí vystříkat všechny..ale asi by bylo fajn se na to jen tak nenápadně zeptat předsedy družstva, jestli to třeba mají někde zakotvené ve stanovách nebo tak.. :think:

Ach jo, i v olomouckém kraji? :roll:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
19.8.17 13:58
@Klopotkova píše:
Ach jo, i v olomouckém kraji? :roll:

ehm..pokud to měl být nějaký dotaz, potom ho nechápu, chtělo by to psát v rozvitých větách.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
19.8.17 14:02
@smurfka píše:
ehm..pokud to měl být nějaký dotaz, potom ho nechápu, chtělo by to psát v rozvitých větách.. :nevim:
.

Příspěvek upraven 20.08.24 v 21:13

• Citovat
  • Upravit
169
19.8.17 14:58

Já s nimi mám osobní zkušenost, protože má práce obnáší hodně cestování. Napřed jsem nevěděla od čeho mám poďobkané ruce, než mi kolega řekl, to je od štěnic… prohledali jsme pokoj až jsme je našly, nebyly v matraci ani v posteti (což je nejobvyklejší) ale na stěně zalezlé pod poličkou. Následovalo okamžité stěhování a odjezd domů se striptýzem před domem abych nemohla nic zanést do domu. Chtěla jsem jen říct, že jsem si o tom hodně zjišťovala a o lezení do kříže slyším poprvé, ale je to možné. Každopádně do bytu přelezou téměř jakoukoliv cestou, jsou tak ploché, že se protáhnou téměř kdekoliv. Lezou po fasádě, stoupačkami… a jen tak se jich nedá zbavit. Deratizace musí proběhnout 3×. Každopádně vylézají v noci, vadí jim světlo a ne každému se musí udělat po kousnutí pupínek, pozor na to. Už bych to nikdy nechtěla zažít, mě osobně to hodně ublížilo. Nemohla jsem spát, nezhasínala jsem a všude jsem je viděla. Kdykoliv někam přijedu, první co je, hledám malé hnusné potvůrky. Tohle bych nikomu nepřála, ale pokud víš, že se vyskytují v okolí, je potřeba to nahlásit. Hrozně rychle se to množí a je to téměř nesmrtelné. Není na co čekat, chce to urychleně řešit. :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 14:59
@Klopotkova píše:
Jsem z Prostějova a nerada bych, abychom měli v bytě štěnice třeba od sousedů apod.

no, štěnice jsou třeba i v Motole na nemocniční ubytovně. bydlí na ní jak mimopražský nemocniční personál, tak rodiče hospitalizovaných dětí. přitáhnout to ve svých věcech mohou kamkoli po republice :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.17 21:38

No je to hrozné

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky