Stent v ledvině a bolesti

Anonymní
23.6.22 16:39

Stent v ledvine a bolesti

Ahojte holky máte někdo zkušenost zavedeny stentu do ledviny v těhotenství? Před měsícem u mě zjistili zánět ledviny. Zavedli mi stent, chvíli to bylo dobří, ale v poslední době je to hrozní utrpení, nutkání na čurání, pálení, bolesti při čurání, a bolesti někdy i v ledvine při čurání, a sotva chodím, když ležím tak je to v pohodě. Některé dni taky nic nepociťuji a jsem v pohodě, ale mám spíš víc těch špatných dnů.
Před týdnem jsem měla krev v moči, tak jsem zajela hned na urologii, kde mi řekli ze to způsobuje stent, dělali kultivace moči co byl negativní. Dnes se mi zase objevil krev co mě už docela děsí a plus ti bolesti :( Zítra jdu na kontrolu u gynekologa který mi kontroluje stent jestli je funkční. Určitě s nim proberu moje potíže, ale zatím by mě zaujalo jestli i někdo jiný to měl nebo jenom já mám takové hrozně neštěstí :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
23.6.22 21:14

Zdravím a přeji brzkou úlevu!

Mám stent zavedený už 2 měsíce od 25tt po ledvinové kolice. Když vynechám bolest při zavedení stentu bez narkózy a bez analgosedace, tak následovalo 5 dní bolestí, křečí, třesu a zimnice, pak v domácím léčení bolest, kterou jsem rozdýchávala v leže v posteli 2 týdny, nebyla jsem schopná při té bolesti ani odpovídat dětem. Prý stentové obtíže. Pak už to bylo nesnesitelné - bolest od močáku celým močovodem až k ledvině a přidala se horečka, křeče, zimnice. Dostala jsem antibiotika a za 3 dny se to začalo zlepšovat. Po dobrání antibiotik 3 dny klid - ve smyslu, že v leže mě to skoro nebolelo, jinak při každém kroku jsem v močáku cítila dření stentu s následnou krví v moči a pálení při močení - pak znovu hrozná bolest od močáku, hrozné pálení a řezání při močení, znovu antibiotika… a po dobrání nanovo - tentokrát ale podle odběru prý ne močové cesty, ale zánět pochvy. Takže Jenamazol, po tom mi otekla pochva i vulva, už mě tam dole bolelo úplně všechno… A teď je mi zas vlastně hej - pokud ležím, jde to, pouze pálí močení, při jakémkoliv pohybu stent dře močák, takže bolí, krev v moči… a to je ten lepší stav - “pouze” stentové obtíže. A pořád ještě doufám, že se to zlepší a budu moct trávit ještě i nějaký čas mimo postel.

Prý jde o to, že jak rostoucí děloha “rozplácne” močák, tak ten konec stentu víc dře. A taky se stentem může vracet moč do ledviny (nejen z “rozpláclého” močáku), což se projevuje jako tlak až bolest v ledvině. Takže mě konkrétně je nejlíp v leže s břichem na bok, kdy děloha neutlačuje ten močák.

Mě by zajímalo, jestli někdo v těhotenství o stentu skoro neví a může normálně fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
23.6.22 23:40

Měla jsem od 24.tt. Ale z důvodu ledvinovych kamenů. Dítě šlo plánovanou sekci - uprosila jsem nejdrivejsi termín 38+0tt. Bolesti jswm měla stále - někdy víc někdy min. Celou dobu jsem měla záněty močových cest a antibiotika. Po porodu menší úleva, ale kameny (a stent) mi vyndali až po sestinedeli.
Byla to moje nejstezsi doba v životě. Bolest mě paralyzovala. Ale nakonec jsem to zvládla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.22 23:52

@Tuhy_LU já jsem teď v 24+4tt, už jsem dobrala čtvrtou dávku antibiotika stále nějaký jiní mi předepsali, měla jsem slabší ale i silnější antibiotika. Já vím lékaři vědí ze co smím a co ne, ale mám stejně strach jestli to nějak neublíží miminkovi. Jak píšete ze jste měla celou dobu antibiotika nebyla žádná komplikace?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.22 23:54

@Mic D. Děkuji vám za vaší odpověď ;) bohužel vypadá ze na to nebude žádný řešení než to cele zlo jenom nějak vydržet a zůstat silné ….

• Citovat
  • Upravit
14
24.6.22 07:56
@Anonymní píše:
@Mic D. Děkuji vám za vaší odpověď ;) bohužel vypadá ze na to nebude žádný řešení než to cele zlo jenom nějak vydržet a zůstat silné ….

Je to tak :palec: je potřeba zůstat silné. Se mnou dost cvičí psychika, většinou se cítím silná a pak mám chvíle zoufalství.

Mám skvělou gynekoložku, která mě opravdu dovede říct, co potřebuji slyšet: Třeba že stres a bolest vývoj mimča zásadně neovlivňuje - že dělali rozsáhlé studie na obětech autonehod a mimča se i po narození vyvíjela normálně (horší prý je horečka, tu je potřeba rychle kompenzovat) nebo že u porodu mi to vadit nebude, že to zařídí hormony, aby se tělo soustředilo jen na porod… Fakt mě podporuje :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.22 08:30

:mavam:
Ahoj, stent mám po druhé, těhu nejsem, je to ale peklo jak se píše výše, pokaždé mi lékař řekne že můžu do práce když mám stent, hrozně se divil že s tím nemůžu pracovat, prý můžu, ale to je teda vyloučené. Tentokrát mi ho nechají minimálně 3 týdny od operace/v pondělí mě operovali/, když bude vpořádku CT, tak mi ho pak po těch 3 týdnech vytáhnou…..
Je to boj, pevné nervy, je to na palici :cert:

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
24.6.22 14:11
@Anonymní píše:
@Tuhy_LU já jsem teď v 24+4tt, už jsem dobrala čtvrtou dávku antibiotika stále nějaký jiní mi předepsali, měla jsem slabší ale i silnější antibiotika. Já vím lékaři vědí ze co smím a co ne, ale mám stejně strach jestli to nějak neublíží miminkovi. Jak píšete ze jste měla celou dobu antibiotika nebyla žádná komplikace?

ATB jsembrala pak i při kojení. Malé je teď 2,5 roku a je zdravá. Jen má nějakou alergii - tu mají ale i starší děti. Byla tedy už parkrat nemocná ( zánět středního ucha a pak zánět dutin) a měla 2× ATB - ta ji normálně zabírala.
Takže o miminko bych strach neměla, ale pracujte na své psychice. A nezapomínejte ani na partnera - určitě vidí, jak trpíte a nemůže s tím nic dělat. Ale i tak i chlap chce mít svoji ženu nablízku. My volili takové intimnosti, abych to zvládla a jeho aby to potěšilo. Nechci jít do detailu, ale bylo to někdy fakt vtipné. Dneska se tomu smejeme.
A odměnou toho všeho bude skvěle miminko; držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.22 15:23

@Tuhy_LU děkuji vám moc ;)

Příspěvek upraven 06.07.22 v 15:48

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.22 08:58

Ahoj, jak se máte? :mavam:
Já už se těším jestli mi ten stent vytáhnou :cert:
Ale v nejbližší době to nebude, nevím jak to mám vydržet…..

• Citovat
  • Upravit
5
6.7.22 15:43

Ahoj ;) prášek Blokurima mě hodně moc pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.7.22 16:05
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se máte? :mavam:
Já už se těším jestli mi ten stent vytáhnou :cert:
Ale v nejbližší době to nebude, nevím jak to mám vydržet…..

Zdravím, s každým dnem je vytažení stentu blíž :palec:

U mě je to pořád nějak na stejno, jen mám teď lepší náladu a je mi víc jedno, že nic neudělám a že to bolí - asi už na mě působí hormony ke konci těhotenství. Vlastně mě pobolívá teď i druhá ledvina, přidala se další mykóza - už ani nevím co vlastně mě tam dole bolí. A včera mi volala sestra, že mi vyšel pozitivní streptokok B. A říkám si, že ten můj maličký vlastně nemá se mnou vůbec jednoduchou cestu na svět. Snad se narodí zdravý a silný a já pak budu schopná se starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.7.22 21:09
@Vivien17 píše:
Ahoj ;) prášek Blokurima mě hodně moc pomohlo.

Mě taky! Díky za tip :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky