Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobné zkušenosti. Jsem měsíc po zavedení stentu do ledviny kvůli kamenům. Zpočátku to bylo nepříjemné, bolestivé, krev v moči. Pak se to tak nějak usadilo a skoro jsem o něm nevěděla, i moč byla lepší. Je to ale pár dní, co se mi to zase vrátilo. Pobolívá to a krve je zase hodně.
Mám teorii, že za to můžu já, jelikož jsem uklízela na půdě a přenášela tam nějaké věci. Je to možné, že jsem si to zhoršila větší aktivitou? Nebo se mohlo s tím stentem něco stát?
Když mi ho zaváděli, prý ho přede mnou zaváděli jiné paní, které vypadl. Je možné, že by mi vypadl a kvůli tomu bych měla tyto problémy? Nebo jak by se to projevilo? Děkuji za odpověď
Stent si nevyndáš nějakou námahou, v té části, kde jsou ledvin, je pohyb minimální. ale na kontrolu si zajdi, když máš takové potíže.
Manžel se stentem strašně trpěl. Stačila menší námaha a hned krev moči a bolesti. Hospitalizovali ho v nemocnici, aby byl opravdu v klidu a to bylo o něco lepší.
Ano. Mne vypadl. Měla jsem s nim ale problém od začátku. Vypadl asi po měsíci. Strasne to bolelo. Vytáhly mi ho definitivně na Bulovce to byla taky libovka.Pak ale velika úleva. Zajděte si na kontrolní ultrazvuk
Byla jsem tedy na kontrole a stent byl v pořádku. Prý to je námahou, mám půlroční mimčo. Nakonec ale p. doktor zařídil, že mě vzali dřív na vyndání kamínků. Nyní už jsem z nemocnice doma. Děkuji za vaše reakce.