Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, jsem teď čerstvě po (sterilizaci) úplne odebrání vejcovodů ze zdravotních důvodu..
Po odchodu z nemocnice jsem se dotázala na základní info např. Kdy vypadnou stehy, jak pečovat o jizvy atd, ale úplně mi vypadlo se zeptat kdy je možný pohlavní styk od operačního zákroku ![]()
Na zákrok jsem šla 2 dny od ukončené menstruace tak jestli počkat do další menstruace? nebo se dodržuje šestinedělí??
Za každou radu a zkušenosti děvčata vam budu velice vděčná… ![]()
Ja mam spis technicky dotaz. Jako ze probiha ovulace po odebrani jen vejcovodu chapu, tudiz roste sliznice a probehne ms, ale kam zmizi to uvolnene vajicko? To se nejak vstrebava? Osobne bych pockala sestinedeli, ale zkusenost nemam.
@hospodki píše:
Ja mam spis technicky dotaz. Jako ze probiha ovulace po odebrani jen vejcovodu chapu, tudiz roste sliznice a probehne ms, ale kam zmizi to uvolnene vajicko? To se nejak vstrebava? Osobne bych pockala sestinedeli, ale zkusenost nemam.
vstřebá se v břišní dutině
@hospodki Neoplodněné vajíčko se normálně vstřebá. Pokud je oplodněno, pak teprve putuje vejcovody do dělohy.
Holky je fajn že 3 odpovite stejnou odpověď…ale neměla by jste některá odpověď na to co jsem se ptala já???
![]()
Jste některá z vás po tomto zákroku?? ![]()
Já měla po laparoskopii bolavé břicho, tak až přestalo bolet (mě ale nedělali jen sterilizaci, ale ještě rozrušovali srůsty a kyretáž kvůli nadměrnému krvácení). takže jsem pak ještě docela dlouho špinila
@Anonymní píše:
Já měla po laparoskopii bolavé břicho, tak až přestalo bolet (mě ale nedělali jen sterilizaci, ale ještě rozrušovali srůsty a kyretáž kvůli nadměrnému krvácení). takže jsem pak ještě docela dlouho špinila
Děkuju za odpověď…já vůbec nemám žádné potíže, jizvičky neboli..mám samovstřebatelne stehy a kdyby bylo na mě už bych na to vlitla ale muž se bojí aby mi neublížil ![]()