Sterilizátor lahví do mikrovlnky

714
16.11.08 12:14

Sterilizátor lahví do mikrovlnky

Holky prosím o radu. V poledne dávám malé bebu, aby se mi trošku oplácaela. Dle dr. bysme jí měli 4× denně ale to se bojím, že by mi malá pak netahala z prsa, takže jsem si to takhle upravila jen přikrmujem v poledne, když mám méně mléka. No a kamarádka mi půjčila sterilizátor lahví do mikrovlnky. Je to taková miska s poklopem a přihrádkama na láhve a lahvemi. Jenže ona k tomu ztratila návod a nikdy to nepotřebovala. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to některá nemáte také doma. Jde mi o to, jestli tam můžu mít jen tu mojí jednu láhev od oběda, nebo jestli to musím mít plné lahví, na kolik to mám dát do mikrovlnky (mám s grilem) a tak. je mi jasné, že se to doplní vodou po rysku, ale dává se voda jen vně nebo i do těch lahví. Chjo. Darovanému koni na zuby nekoukej, ale já bych si nerada zničila mikrovlnku nebo kámošce ten sterilizátor. :( Sterilizátor vypadá asi takhle: http://www.ondalek.cz/…mikrovln.jpg jen je to jiná značka, nějaká neznámá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
16.11.08 12:53

ahoj, mám sterilizátor od aventu - ten co je na obrázku. takže, může tam být klidně i jedna lahvička, je to jedno, a voda se lije jen na dno nádoby po rysku. Určitě bych při sterilizaci nezapínala gril, při sterilizace na 700W jsem tam lahvičky dávala na 6 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
16.11.08 13:14

Jojo, souhlas. Klidně i jen jeden dudlík :-), vody po rysku (jestli tam máš rysku, já mám Avent a dávám 200 ml), vodu jen do té misky pod mřížku, do lahviček ne. Tím, jak se ta voda v MW hřeje, tak vytváří páru a ta horká pára právě steriluje ty lahvičky, dudlíky apod. - tzn. lahvičku tam postavíš obráceně - dnem vzhůru. Normálně umyji a pak dám do sterilizátoru. Dávám na cca 6 - 10 min. na ten předposlední nebo nejvyšší ohřev (cca 700 W).
Jen si dej pozor, abys do sterilizátoru nedala něco, co není určené pro sterilizaci v MW. Ale u těch lahviček na mlíčko a u většiny šidítek by neměl být problém. Spíš později třeba umělohmotné lžičky nebo některé hrníčky můžou dělat neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
16.11.08 13:16

Ahoj taky mám sterilizátor od Aventu, ale starší typ, dává se 200ml vody a doba vyvařování je 6min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
16.11.08 13:41

Supr. to jsem potřebovala. Děkuju moooooooooooooooooooc za rady!!!!!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.11.08 14:00

Take mam Avent,fakt staci i jen jedna vec,naliju 200ml a dam na 5 min od mikrovlnky.
Davam dudliky,lahvicky,savicky a via poharky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
16.11.08 15:43

Já mám ten straší od Aventu a dávala jsem ho vždycky na plný výkon na 4 min. a 200 ml vody!
Můžes tam dát i cumlíky, dudlíky (myslím šidítka nebo jak se tomu odborně říká). Klidně můžeš sterilizovat i jeden cumlík nebo jednu lahvičku!
Přesně jak píší holky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze