Šternberk nebo Prostějov?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1965
26.3.09 10:44

Šternberk nebo Prostějov

Ahojte :)

Neni tu nejaka zkusena rodicka, co by mi poradila jestli rodit ve Sternberku nebo Prostejove? :oops:
Byla jsem rozhodnuta pro Sternberk, ale ted mi to kamaradka rozmlouva, ze tam nedavaji epidural, ze mam radsi zavitat jinam 8O

Jeste proc tak blbe vaham…jsem z Olomouce…fakultka kousek…ale do Olmiku se mi opravdu nechce…nejak me tam nelaka to prostredi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2264
26.3.09 10:51

Ahoj, já jsem rodila ve Šternberku a mohu jen vřele doporučit :) , nevím, jestli dávají epidurál, já jsem ho neptřebovala, malou mi vyvolávali a byla to rychlovka :wink: Podrobnosti by ti určitě řekli na prohlídce porodnice. Je to tam teď úplně nové, krásné a tak ochotný personál jsem nezažila nikde. Příští porod bude určitě opět ve Šternberku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
26.3.09 11:00

K tomu epiduralu…maji i na svych strankach napsano, ze ho aplikuji pouze po predchozi domluve. Jenomze asi tezko nekdo muze dopredu vedet kolikateho a v kolik hodin tam zavita, ze rodi :lol: Ta moje kamaradka rodila 22 hodin a bylo ji receno, ze by byla vybornou adeptkou na epidural, ale ze ji ho nema kdo pichnout, protoze porodni oddeleni nema sveho anesteziologa :roll: Takze tohle me ted trosku rozhodilo rozhodovani :lol: Ja vim, ze driv taky epidural neexistoval a slo to…ale clovek nikdy nevi, tak me to nejak uklidnovalo, ze kdyby slo do tuhyho, tak daji epidural… :lol: Ovsem kdyz vidim, ze nedaji ani po tolika hodinach, tak me to fakt desi :lol: Jsem srab nooooo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
26.3.09 11:33

Ahoj, jsem také z Olomouce a rodila jsem ve Fakultce. Před porodem jsem se taky rozhodovala kam nakonec půjdu, ale naštěstí vyhrála Olomouc. Měla jsem komplikovaný porod ukončený kleštěma - ačkoliv těhu bylo naprosto v pořádku. Malá najednou začala mít problémy a musela rychle ven, já byla málo otevřená a na císaře bylo pozdě. Nevím nevím, jestli by v menších porodnicích byli takto pohotoví. Ano prostředí nic moc, jídlo strašné (aspoň to moje, bo jsem měla šetřící dietu) ale za zdravou holčičku mi to rozhodně stálo. Tím Tě samozřejmě nechci ale vůbec strašit, jen tím chci říct, že jsou i důležitější věci než je prostředí. Přeju pohodový porod bez komplikací, ať už bude veden kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.3.09 11:35

Já jsem rodila v Prostějově a kromě jídla jsem byla absolutně spokojená. Měla jsem štěstí na bezvadnou porodní asistentku a i ostatní personál byl v pohodě. Milé sestřičky, hrozně moc mi pomáhaly s kojením, všechno vysvětlili. Na pokoji jsem byla sama později s jednou maminou, což je výhoda malých měst.
Co se týče epidurálu, tak jsem o něm neuvažovala a nakonec jsem rodila jen 3 hodiny, takže mi ho samozřejmě nikdo nenabízel. Myslím, že epidurál dají všude, pokud je porod opravdu dlouhý a bolestivý.
Přju dobrý výběr a ať není epidurál zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
26.3.09 14:16

Ahoj,
rodila jsem v Prostějově, epidurál jsem měla, když už jsem fakt nemohla dál, ale nadšeně se na mou žádost, pravda, netvářili. O jeho podání tam rozhoduje porodník.
Personál - myslím, že ať Olomouc, Šternberk nebo Prostějov - záleží, na koho narazíš.

No, jinak - co se týče prostředí - v Prostějově krásné, jen pokud bys měla vyvolávaný porod, tak jej stejně nejspíš proležíš na posteli, takže prostředí jde tak nějak mimo :? Nechci strašit tedy…

Pokud Ti jde o epidural hodně, tak nejsnazší volba je Olomouc - tam Ti jej nabídnou hned na příjmu spolu s dalšími možnostmi úlevy, případně vezmou krev na testy, aby Ti ho mohli píchnout okamžitě během porodu, když se rozhodneš. (Tj zkušenost několika kamarádek)

Přeju pěkný porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
26.3.09 14:21

Ještě reakce na Foltextku - měla jsem nepostupující komplikovaný porod zakončený vakuovým extraktorem, bo jsem se taky nemohla dootevřít, malý byl naprosto v pořádku. A pohotoví v Prostějově byli…
Tohle by měli zvládnout v každé porodnici :roll:

Jídlo je strašné všude, ale to je to nejmenší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
26.3.09 15:14

Handah tak to jsem ráda, že jsou takto dobří i jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
27.3.09 09:33

Moc dekuju za nazory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.09 12:40

Rodila jsem v Prostějově před rokem. Doktoři skvělí, porod. asistenku jsem měla naprosto úžasnou. Dokonce ani na jídlo si stěžovat nemohu.
U syna se ovšem po porodu vyskytly určité problémy a byl přes týden na JIP. Tamní lékaři velmi milí a ochotní. To se ovšem až tak nedá říct o zdrav. sestrách. Ale to je asi hlavně z toho, že i laik pozná, že je jich tam nedostatek s jsou zavaleni prací. Takže příště bych do PV určitě šla znovu, jen bych se ráda vyhnula JIP.

• Citovat
  • Upravit
Ahojda
19.11.09 18:42

Šternberk nedoporučuji!

Ahoj,rodila jsem ve Šternberku a rozhodně nedoporučuji.Porod mi vyvolávali,protože očekávali velké dítě.Syn měl skoro 4,5kg,bylo to dlouhé trápení,nešel vůbec ven.Nakonec jsem to nějak dokázala,ihned po porodu mě uspali pro krvácení.Na oddělení na nás nikdo neměl čas,nešlo nám kojení,byli jsme tam týden-hrůza.Jsem zdravotní sestra a takové chování a nezájem jsem nezažila.Celé šestinedělí jsem krvácela a poslední den mě vezla RZP do nemocnice pro masivní krvácení,kde mi po revizi oznámili,že ve mě po porodu nechali kus placenty.Pro mě teda pobyt v této porodnici jeden velký stres.

• Citovat
  • Upravit
3963
1.12.09 14:43

tak já rodila v březnu 2008 ve šternberku a asi bych nerodila nikde jinde,přes vešeré mé komplikace v těhotenství,po porodu se postarali perfektně a nemůžu si na personál ani nemocnici stěžovat,sestřičky i doktoři jsou perfektní…no a k tomu epidurálu,já o něj škemrala,protože trval strašně dlouho/celkem 23hod/ale bylo mi řečeno že neradi dávají epi,protože maminky špatně spolupracují…zřejmě jsou tím epi trochu ospalé a nekomunikují tak jak by lékaři chtěli…a kdyby se vyskytly komplikace u porodu,tak mamina by zřejmě nebyla schopna spolupracovat naplno,no ale myslím že porod bez epi se přeží dá… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.9.10 19:42

Dr. Labounek?

Jen si tak pročítám…Dr.Labounek se zaučoval v Šumperku a byl milý, jen porod nepostupoval a od 17hodin odpoledne mě po píchnutí plodové vody a podání oxytocinu bolelo celé tělo po 20hodinách. Stále přesvědčoval,že porod určitě půjde přirozenou cestou. Sestřička ho 3× přesvědčovala,že zavolá kolegu,ale Labounek nechtěl…Po 4 se ho neptala a volala dalšího porodníka,který mě okamžitě poslal na císař, protože by mi pravděpodobně praskla děloha.Dítě se stočilo a tlačilo bokem, takže se po 24 hodinách narodilo císařským řezem. Naštěstí vpořádku. Pokud mají být komplikace, tak budou skoro všude i ve Šternberku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ahojda
3.9.10 11:08

Rodila jsem před rokem ve Šternberku a nikomu bych to tam nedoporučila.I mé kamarádky,které tam rodily přede mnou nebyly spokojené.Nezájem sester cokoliv vysvětlit,kojení mi ukázaly jednou a hotovo,trap se sama.Syn měl žloutenku a nešel vzbudit,tudíž nechtěl pít a nikoho to nezajímalo a já nevěděla jak na to.A to nejsem žádná máčka:-)Vzpomínky mám pořád živé a nepěkné.Když mě vezli v šestinedělí rychlou a znovu operovali,tak mi primář v jiné nemocnici řekl,že je to vina porodníka.Naopak Prostějov si hodně žen velice chválí,ale já osobně příště půjdu do Olomouce.Prostředí je sice škaredé,ale důležité je,aby bylo v pořádku mimi,ten týden tam vydržím.A personál je taky fajn.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková