Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
najde se tu prosím nějaká maminka,která měla miminko na Intermediálu v Ostravě??
Kdy vás pustili domů s miminkem?Kdy vás přijali k miminku na oddělení?Jak to tam chodí?
Jsem z Olomouce,ale musela jsem porodit ve 30tt v Ostravě.Máme dvě holčičky a musely být na JIPce a teď na OPN.Příští týden mě už asi přijmou k nim.Tak bych ráda věděla na co se připravit.Holky mají 1700g,ale denně krásně přibýrají.
Všem moc děkuji za nějaké info.Martina
Já jsem tam byla se synem, ale bezprostředně po porodu, nebyl tak maličký. Co ale vím, tak děti se pouští domů po té, co dosáhnou váhy 2 kg, pravidelně přibývají a nemají problémy s jídlem. Kamarádka s dvojčaty tam byla 3 týdny.
Pokud už nejsou na JIP, tak už brzo budeš moci za nimi. První den si asi nechají holky ještě na boxu, ty za nimi budeš docházet a oni ti budou všechno ukazovat. Pak ti je dají na pokoj a budou vás pořád kontrolovat. Kojit se musí po 3 hodinách přesně, když nevypijí předepsanou dávku, musí se dokrmit stříkačkou. Psychicky se připrav na teror ze strany sester - co se týče kojení, vše se váží, přesně zapisuje, atd. Pamatuj, že papír snese všechno a v nouzi si klidně ty čísla vymysli, hlavně buď v klidu ![]()
Jinak prostředí je tam pěkné, pokoje po 2 s příslušenstvím, můžeš si zaplatit TV. Na půl hodinky můžeš odejít z oddělení - třeba nakoupit, atd. Maminky jsou tam v domácím oblečení, není nutné pyžamo. Na návštěvu dovnitř může jen otec dítěte, jinak všichni jen přede dveřma ve vestibulu.
Martina
Ahoj Marti,
mockrát děkuji.Teror sester???
![]()
No,s kojením to bude teda u nás asi špatné.Jsem doma už 14dní bez dětí.Sice odstříkávám po dvou hodinách a dělám vše co se kde píše a kdo mi co radí,ale už jsem bez mlíčka
Denně krásně přibýrají,ale na noc musejí mít ještě sondičku.Jsou slabé a neudýchají to.Ale dvě kila budou mít už o víkendu (podle doktorky).Byla jsem tam teď v neděli a jedna maminka tam krmila s láhvičky,ale klouček byl už větší.Strašně se tam za nima těším,ale zároveň z toho mám děsné nervy.Nesnáším nemocnice a jen představa,že tam můžu zůstat třeba ty tři týdny??Hrůza!!!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.