Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
v červenci mám rodit v Podolí a při registraci mi dali lísteček, že při plném stavu mě nepřijmou. Tak se chci zeptat jestli se to někomu stalo, že ho i přes registraci nevzali a jak se to potom řeší?
Ahoj,
ja jsem tam rodila v prosinci 2006 a byla jsem posledni koho prijali, ono se to muze vstat v jakekoliv porodnici, ze proste maji plno. Pokud se to stane, tak by Ti v porodnici meli obtelefonovat okolni porodnice a zjistit, kde maji volno a pripadne zajistit i prevoz.
Je nejaka statistika, v kterem mesici se nejvic rodi deti? Docela by me to zajimalo, jsem srpet, jestli chytnu spicku, nebo ne. taky reg. v Podoli, uz se tesim jak se tam z P8 sinu pres centrum, aby me pak poslali na Blbovku.
Holky, ja mam doktorku, ktera me bude rodit, tak by me vysoupnout nemeli, ale byla jsem tam (v Podoli) ve ctvrtek vecer kvuli nejakymu problemu a prisla tam holka s prasklou plodovkou, tak ji rekli, ze ji natocej monitor, ale ze maj zavreno - plno a ze ji to zajistej bud v Thomayerce, na Bulovce nebo U Apolinare. Takze stat se to muze, at tam je clovek registrovanej nebo ne, a tusim, ze ji rekli, ze ji tam ma zavest manzel… ![]()
Pudloslava:
http://www.upmd.cz/?…
ale nejvíc dětí se prý rodí o úplňku ![]()
Befanba dik, nebylo by z celý čr? Z podolí mi to na moc není, protože v podolí stejně berou omezenej počet.
jojo, potvrzuju, rodila jsem pri uraganu Kyrill ![]()
Kamaradka mela rodit v Podoli, ale poslali ji do Krce, ze maji plno. Ale tam zrovna nebyla ani noha, tak pry byla mooc spokojena. No stejnak by me to pekne nastvalo ![]()
Ahoj
Já sice nejdu do Podolí, registraci mám v Krči, ale než budu chtít vyjet, tak si určitě cinknu do vybrané porodnice, že jedu a jestli náááhodou nemají stop stav. Právě abych třeba s prasklou vodou a v bolestech nelítala po celé Praze. A nebo volat 155, tam mají nejaktuálnější info o stavech v porodnicích, tak to radila PA na kurzu.
Pudloslava píše:
Befanba dik, nebylo by z celý čr? Z podolí mi to na moc není, protože v podolí stejně berou omezenej počet.
staták tuhle tabulku dává k dispozici:
zde:
http://www.czso.cz/…4032-08-2007
je to tabulka 6-7
v červenci se za psoeldních zhruba dvacet let rodí víc dětí než v srpnu, ale celkově je srpen tak druhý až třetí „nejdětnější“ měsíc v roce:-)
har.
Já tam rodila 7/2005 a 1/2007. Poprvé si mne tam nechali na vyvolání přes noc (preeklamsie) a podruhé jsem ob:,–(ila poslední porodní místnost. Ale když jsem chodila u prvního do poradny, tak nějakou maminku vezli až na Kladno, protože stop stav měla celá Praha.
Magrátka
Já jsem rodila v Podolí a měla jsem domluveného svého porodníka a ten mi říkal, že vždy mají pár míst v rezervě. Já měla termín zrovna když rekonstruovali a muj dr. mě uklidnil, že když to přijde tak mě přijmou i kdyby mě měli dát na gyndu na den a pak tepúrve k šestinedělkám. Moje kamarádky mají ale jinou zkušenost, obě byly registrované v podolí a nakonec obě rodili v Krči, ale obě byly spokojené.
tak mám za sebou porod v Podolí - císařským řezem,a hlásím naprostou spokojenost - prošla jsem P3-rizikové, JIP a P2-šestinedělí,a nikde žádný vyloženě problém nebo neochota ![]()
Jestli ještě někdy bude nějaké příště,nemám důvod jít jinam
.
Vidíte, pro rodící maminky nemaj v Podolí volné sály a já před dvěma lety strávila na porodním sále dvě noci, protože neměli volné místo na rizikovém… Přijali mě v sedmém měsíci s horečkou přes 39 a s podezřením na předčasný porod. Nakonec jsem vydržela až do devátého měsíce, ale na ty dvě noce, strávené na porodním křesle nikdy nezapomenu
. Jo a porodila jsem pak taky v Podolí - měla jsem kliku, hodinu před tím, než jsem přijela ještě maminky nepřijímali…
Ahojky,
chci se zeptat na spokojenost s porodnicí v Podolí v posledním roce. Hlavně na personál. Prý to není nic moc na p1…Ostatní části jsou naprosto v pohodě.
Ale co já vím…budu mít první miminko
a v žádné porodnici jsem krom toho, když jsem se klubala na svět já, nebyla. Tak bych Vás , mamky, moc poprosila o to, zda byste mi mohly říct víc. A taky jestli máte nějaké srovnání s Apolinářem. Mám pocit, že Podolí vyznívá lépe. Ale přítelkyně šváry u Apolináře studuje a jen ho chválí… Jenže sama nemá mimčo, tak to nemůže posoudit z pohledu maminy..
Tak moc díky za jakoukoli informaci
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.