Porodnice Podolí – při plném stavu mě nepřijmou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kokyna
23.5.10 12:51

Ahoj,taky jsem rodila v Podolí 2006 v prosinci a taky jsem měla to štěstí,měli STOP STAV,ale jedna maminka vypadla,takže mě přijali :potlesk: rodila jsem 18 hodin 8-o hrůza,ale personál byl naprosto úžasnej :wink: nikde jinde bych teda rodit nechtěla…švagrová rodila v Thomajerce,byla jsem jí u produ,aby tam nebyla sama,protože její manžel omdlívá při pohledu na krev,personál???No děs!Chovali se k ní,jako k nějaký špíně!Byli nepříjemní…Hrůza!A navíc jí nechali přenášet,u porodu se zjistilo,že má zkaženou plodovku,ale zahráli to tak,jako že „miminko se tam vykakalo“ tak proto,voda byla jako naředěné mlíko…no hrůza!Ihned jak pododila,tam malé vysávali žudek!Síla! :evil:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 00:22

ahoj, nedá mi to nepodělit se o nejčerstvější informaci o registracích v Podolí.

dneska jsem tam byla.. v 5.45 ráno jsem byla 5!, v 6 bylo zaplněno 10 míst, ale poslední 12 místo pak vydrželo do 6.45.

konečně ale někoho napadlo, že strkání před kartotékou je nedůstojné a jsou tací, co nehorázně předbíhají.. a na dveře kartotéky vyvěsili papír, kam se každý zapíše jménem při příchodu a v 7 ráno, když otevřou, pak podle tohoto papíru vyvolávají a zapisují.

v podolí jsem už jedno dítko porodila a porodnice na mě zanechala takový dojem, že tam jdu i podruhé… personál byl skvělý, jídlo se dalo jíst 8-) (což je poklona!) a péče byla perfektní! první krok mám za sebou a teď mi nezbývá, než doufat, že v den D bude skutečně místo.. 8-)

(raději anonymní, jelikož se se svým malým tajemstvím ještě moc nesvěřuju :) )

• Citovat
  • Upravit
15
1.7.10 21:12

Ahoj,

v Podolí jsem rodila loni v říjnu a nemůžu si to tam vynachválit! Po 38h dlouhém porodu (od začátku porodních bolestí) a 4 (!) hodinách tlačení, šel nakonec malý císařem, ale všichni byli super a maximálně mě podporovali. Zažila jsem klasický porodní sál, operační sál, JIP a P4 a nenarazila jsem na jedinou nepříjemnou osobu! Jedna sestřička na P4 byla, pravda, trošku přísnější, ale jako jediná mi ukázala techniku kojení a snažila se, abych se rozkojila. Jinak fakt vše úplně v pohodě, měla jsem strach po tom, co jsem předtím slyšela, ale myslím, že někdy je to také velmi subjektivní a některé maminky mají přehnané nároky a pak jsou zklamané. Vedle mě například ležela maminka, která měla problém skoro se vším a pořád si na něco stěžovala…Nevím, možná byla rozhozená po porodu, ale já jsem byla velmi mile překvapená, jak vstřícní všichni byli! Jestli budu ještě rodit, tak jedině znovu v Podolí. Všem nastávajícím maminkám přeji hodně štěstí, krátký a bezbolestný porod a hlavně zdravá miminka! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jarkaaaa
12.7.10 23:45

Dobrý večer, chtěla jsem se prosím zeptat na porodnici v Podolí, kde jsem zaregistrovaná a koncem října mám termín. Na stránkách porodnice jsem s hrůzou zjistila, že miminko je po porodu pouze 2hodiny u matky a pak je převezeno na novorozenecké oddělení, což si nedokážu představit. Jak je to ve skutečnosti? Je možné mít miminko v případě že je bez zdravotních potíží u sebe na pokoji? Všude se říká a hlásí že první dny hodiny a dny jsou pro mimčo nejdůležitější a mělo by být u mámy a nechce se mi veřit, že v dnešní době v porodnici jako je Podolí postupují jako za komunistů kdy se dítě přidávalo pouze ke krmení. Moc děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
2845
13.7.10 00:11

Ahoj Jarkooo,

já rodila 2× v Podolí a jednou na Bulovce a v obou porodnicích děti dávají na pár hodin na novorozenecké oddělení - nevidím na tom nic špatného a být tebou tak to neřeším dopředu - nevíš jak tvůj porod bude probíhat, jak se malý/á po porodu zadaptuje apod. Některé (dokonce bych řekla většinu) děti dávají na chvíli do vyhřívaného lůžka a hlavně jsou pod dohledem …a těch pár hodin jim rozhodně neuškodí :wink: . Navíc si myslím , že pokud bys na tom trvala, tak ti dítě (pokud bude dobrá poporodní adaptace ) a ty nebudeš vypadat , že vedle postele omdlíš, dají na pokoj hned (aspoň v Podolí…).
Já rodila ve 21 h a ráno v 6 h jsem měla malou na pokoji a to byla nedonošená (35tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jarkaaaa
13.7.10 10:55

AHOJ, MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ, JÁ RODILA POPRVÉ V MOSTĚ A TAM JSEM MĚLA MALÉHO PO PORODU U SEBE NEUSTÁLE. PO UMYTÍ A OBLÉKNUTÍ MI HO PŘILOŽILI A SPOLU JSME NA JEDNÉ POSTELI ODJELI AŽ DO POKOJE, TAKŽE MĚ PŘEDSTAVA ŽE NEBUDU MÍT SVÉ DRUHÉ ROBÁTKO U SEBE VYDĚSILA. JEŠTĚ TO ZVÁŽÍM A URČITĚ JSEM KLIDNĚJŠÍ.DĚKUJU MOC

• Citovat
  • Upravit
1
21.7.10 13:53

Jarko, rodila jsem v Podolí minulý týden císařským řezem. Po něm miminko u matky opravdu nenechají. Po spontánním porodu Vás převezou na šestinedělí bez miminka a opravdu Vám ho dají poté, pokud nemáte žádné potíže - závratě, teplotu a tak. Personál až na výjimky byl vstřícný a ochotný. Já osobně bych si však dávala pozor na osobní věci - když jsem ležela po řezu 24 hod na JIP ztratila se mi hotovost z peněženky (osobní věci tam dávají do nějakého skladu) a jedna maminka hlásila ztrátu kabelky - nevím, zda se pak našla, ale tamní směna se k žádnému hledání opravdu neměla. To mě dost našvalo a nemile překvapilo. Ale i v Podolí pracují jen lidé, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.7.10 14:49

kamarádky co rodily v podolí bez problémů spontálně měly děti u sebe, odjížděly s nimi z porodního sálu. žádné novorozenecké. jedině na odběr krve a na vit K děti odnesli, to trvá tak 15-20minut..

na druhou stranu, já po porodu 2transfuze krve, nebyla jsem schopná se ani posadit.. takže za novorozenecké jsem byla fakt ráda..Vojtu mi přinesli ukázat na pomazlení a pak až po 12hod od porodu na první kojení (přiložení na sále nepočítám)- to už mi bylo líp. ani ne 24 hodin po porodu jsem ho měla už na pokoji, bez problémů.. za novorozenecké jsem byla hodně vděčná.. a zejména za dokrm mateřinkou, stříkačkou, a pouze na mé přání.. (mlíko později, samozřejmě díky těm problémům..)

nemůžu si na podolí stěžovat ani jedním slovem! (nad jen ty sprchy.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dvorga
19.4.13 12:38

Ahoj, chci se zeptat maminek, co už v Podolí rodili. Brouzdám po stránkách UPMD a čtu si ceník jednotlivých služeb. Platí to opravdu každá z nás?? Kolik jste platily vy? Je mi to docela nejasné
Děkuji předem za odpověď GD

• Citovat
  • Upravit
182
19.4.13 12:50

Platila jsem za otce u porodu 1500kč a pak když mě propouštěli jsem dostala fakturu za pobyt (platí se pouze za matku, dítě zdarma ;) ), se kterou jsem šla do pokladny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dvorga
19.4.13 13:21

Ahojky, ještě bych se chtěla zeptat, zda byl někdo na nadstandardu. Zajímá mě jedtti se platí zvlášť za mě jako rodičku a případně doprovod, který tam bude s se mnou. Nebo jestli se platí celkově jen za ten pokoj. Děkuji GD

• Citovat
  • Upravit
182
19.4.13 15:56

Na nadstandardu jsem nebyla, jsou pořád plné, ale platí se jen za pokoj, doprovod si případně akorát dokupuje jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková