Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem byla po porodu na P1 a pohoda, ženský i dětský sestry naprosto v pohodě. Dětská dr. Černá taky, jen měla pořád hroznej fofr a bylo třeba se ptát, pokud jsem chtěla něco vědět.
Na P2 byly letos v únoru některý sestry pěkně protivný. Jak dětský, tak ženský. Ale byla mezi nimi i zlatíčka. ![]()
Tak díky
Je to prostě jako všude o tom, kdo tam zrovna slouží
Akorát jsem mluvila s kamarádkou, co porodila cca před rokem a půl v Podolí a byla, až na maličkosti spokojená. Tak si myslím, že to bude v pohodě. Jen musím s registrací počkat do 14tt.. Což mi přijde pozdě, ale v Podolí to prý dříve nejde..
Ahoj kočeny,
tak se taky pomalu chystáme na výjezd, sice ještě máme čas, ale kdo ví, kdy to přijde…
Nebyla jsem na žádném kurzu, nic
![]()
A tak mám otázečku, až tam pojedu jako rodící, kam mám jít? Kde se mám přihlásit, že rodím…,?Já vím, jsem hrozná… ale když se tady můžu zeptat zkušených, tak proč mlčet, že???
Děkuji za odpověď.
Ahoj Adus,
vylezes ty prvni schody nahoru a pujdes rovne a trosicku doleva a vzadu je vytah, tim pojedes do 4.patra → porodni saly.
Tam je zvonek na sestry a dal uz uvidis ![]()
Ja rodila v Podoli loni v dubnu, poprve jsem tam prijela v 5 h rano a to meli asi 4 porodni pokoje volne, poslali me domu (kontrakce po 3 min, ale zavrena
) a podruhe jsem tam byla ve 20 h vecer, vsechny porodni pokoje plny, nastesti jeden zrovna vytirali po porodu, tak me tam soupli ![]()
Nemela jsem zadnyho znamyho, obe PA super, doktor fajn (byl tam jen na posledni minuty a siti), na P4 vsichni uplne skvely, posledni noc na P2 sestry horsi, ale taky fajn. Priste tam rozhodne jdu zas!! ![]()
Ahoj Zelvi,
moc děkuji za radu, takže rovnou do 4. patra na porodní sály:))) to snad nezapomenu…
No, tak já doufám,že nás nepošlou jinam, takhle to mám dost daleko…
A ještě jestli se můžu zeptat, měla jsi pro mimčo své oblečení nebo erární jejich?
adus píše:
A ještě jestli se můžu zeptat, měla jsi pro mimčo své oblečení nebo erární jejich?
Mají tam erární oblečení, ale člověk může mít i svoje, což mi přijde zbytečný
Tady máš seznam, co je potřeba do Podolí
Jojo, muzes mit svoje, ale me to taky prislo zbytecny, protoze jsem ho balila jak mi ukazali a libilo se mi to → maji jen takove ty kosilky a nozky maji zabalene v plince a pak jsou v zavinovacce ![]()
Mela jsem akorat obleceni na cestu domu.
Jinak meli tam i vlozky, sitovane kalhotky, wc papir na zachode…vsechno jsem mela sebou a nepouzila, az doma
Mela jsem i zupan a tluste ponozky, ale celou dobu mi bylo siiileny vedro, takze jsem to nepouzila vubec (ale ja vetsinou, kdyz je nejaka hormonalni zmena, nebo tak, tak je mi hrozny vedro
), zupan obcas na chodbu..
Maji i nocni kosile, kdybys zapomnela nebo tak, ja mela dvoje pyzamo a rada posledni den vyuzila jejich, protoze i kdyz jsem se sprchovala 2 x denne + po kazdem curani, tak mi prislo, ze se silene potim a smrdim
![]()
Holky, mockrát děkuji za info…
No, já si právě chci vzít svoje oblečení na mimčo, uvidíme… když ho vemem, tak myslím, že tím nic nezkazím…
Adus: oblečení na mimčo je podle mě zbytečný. Eráry tam mají úplně v pohodě,kdykoliv to můžeš hodit do prádla a použít nový.
Já jsem pak akorát používala svoji noční košili.ty jejich byly hrozně tvrdé,nepodajné-takový materiál jako klasické bílé prostěradlo. A mě to bylo hodně nepříjemný..měla jsem je jen první dny,kdy jsem víc krvácela,at si nezašpiním svoje.
adinko,tak to mě se stalo.řekli mi at si obvolám jiné porodnice,kde mají volno.už se mi tam ted podruhé nechce.
a oblečení na mimčo většinou dostaneš,ale to záleží na tobě.
Ahoj,
tak já jsem nakonec rodila na Vinohradech a nemůžu si stěžovat. Teda až na jídlo, ale to je všude stejný
. Jinak jsem měla všeho dostatek, oblečení na mimčo, plenky, košile. Sestry byly moc milý a snažily se mi se vším pomoct. Asi příště půjdu rovnou tam.
Ahoj, já si Podolí můžu jen vynachválit. Přijali mě v 7,30 s prasklou plodovou vodou a pravidel. kontrakcema po 4min, rodila jsem do 7,30 večer (první kontakci jsem měla v 4h), nakonec to ukončili císařem - porod byl divočejší, ale poznala jsem 2směny lékařů a sester, všichni super. Sestra mi i masírovala záda, nahřívala rýži proti bolesti - nesměla jsem vstát ke konci z křesla, mrňousovi klesal hodně puls při kontrakcích, tak aby byl monitor přesný. Měla jsem super anesteziologa, dával mi epidurál, při císaři mě držel za hlavu a vykládal si se mnou a říkal, co se děje a co mi aplikuje - což je podle mě potřeba, když po 15hod. je u operace někdo tak příjemný, dokonce i na jipce si se mnou vykládal. Všichni se vždy při příchodu představili a řekli, co jsou zač. Na jipce byla možná protivnější sestra, protože jsem hodně krvácela ale neměla jsem bolesti, takže jsem si po 12hod. vymohla převezení na pokoj a při tom ze mě tekla krev, takže volali uklízečku - tak sestra byla nakvašená. Ještě na porodním sále mi nabídli nadstandard, zarezervovali. Za to jsem byla ráda, protože na jipce mi řekli, že mě nepřevezou nikam a že dítě mi dají jen každé 3hodiny, že za mnou nikdo nesmí - až na pokoji, že mají plné pokoje. Naštěstí byla rezervace, takže jsem 13h po císaři se už plně starala o dítě. Na pokoji byl personál super - na sestru jsem měla telefon, když jsem ji potřebovala, tak jsem ji zavolala intercomem, přinesla mi čaj apod. Byla jsem tam jako v sanatóriu, manžel se mnou byl až do večera, koupali jsme spolu. A to,že jsem si vymohla hned pokoj možná mrňouse zachránilo od žloutenky, rychle jsem se rozkojila a ač měl žloutenku na spodní hranici nemusel do inkubátoru, protože se vyčistil. Sestry i lékařky - jak moje, tak pediatrička byli jako kamarádky - sice jedna sestra protivná, ale tím, že jsem si užila při porodu, tak jsem se z ní nehroutila, ale klidně jsem ji vše vyložila po svém a tvrdohlavě - a pustila ji z hlavy. Takže jsem prošla všemi porody - a všude super, příště jdu tam. Sice rychlé rozkojení je super, ale měla jsem z toho dvojnásobně velké nohy - jak jsem byla vyřízená po porodu a pak nesměla po císaři jíst a hned kojila, neměla jsem žádné živiny - ale po porodu člověk haldu věcí přejde ![]()
Osmanko: a nebyl ten anesteziolog tmavovlasej a vypadal jak herec Kaiser? Toho jsem měla já,a byl naprosto super!!!Musím říct,že mi byl na sále největší oporou.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.