Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, máte některá zkušenosti s používáním stévie? Ráda bych to zkusila.
Co doporučujete - sušená, extrakt…?
Má nějakou chuť?
Je vhodná pro děti? (mám dvouletou dceru…)
Kolik se jí dává? Cena extraktu je víc než dvě stovky a je tam 50ml, tak abych to neměla na 5× do čaje ![]()
Hodně peču, dá se použít i takto? Kolik jste jí použili třeba do buchty?
Mám dvouměsíční mimčo a kojím a děsně mě honí mlsná, tak to potřebuju trochu upravit, páč bych za chvíli neprošla dveřma
A co jsem zatím o stevii četla, to mě nadchlo, má hroznou spoustu předností.
Mám teda zkušenost částečnou,mám prášek „Sladký polibek“ (prodává se to tedy jako péče o dutinu ústní
má to 10g ) . Zatím jsem to zkoušela jenom do čaje. Je k tomu taková miniaturní odměrka, která vydá aspoň za dvě lžičky cukru, takže zatím mi z toho vůbec neubylo. Ta chuť teda spíš připomíná sladidlo. Jo a dost špatně se to v čaji rozpouští.
Tchyně to myslím dává i do buchty, nebo do zálivky na salát.
Mám sušenou, použila jsem jednou do rajské, už nevím jak ale, asi jsem ji chvíli vařila ve vodě, pak slila. Taky by mě zajímaly zkušenosti druhých ![]()
Jo, taky mě to zaujalo, když o tom dneska mluvili v radách ptáka loskutáka ![]()
Zrovna včera jsem zahlídla nějaký tabletky v lékárně na pultě:-) Ona by měla mít dost vysokou sladivost, tak stačí troška. Budu muset taky vyzkoušet.
Sladim tim prkovy nekdy caj. Mam prasek a staci opravdu naprosty minimum. Ma to trosku nahorkly podton, asi jako sladidlo jak tu nekdo psal, da se zvyknout. Da se i pict, delala jsem treba muffiny, ale nejak mi to proste nepripadlo ono… ![]()
já ji zkoušela v těhotenství místo cukru protože jsem měla těhu cukrovku.Měla jsem pouze sušené lístky a zkoušela je povařit a pak použít odvar a nebo i drcené lístky,ale nějak mi to nechutnalo.Takže jsem usoudila že bez sladkého prostě musim vydržet.Kolik druhů výrobků ze stévie se prodává v ČR nevím,ale v zahraničí je prý daleko širší nabídka…
My máme doma rostlinku stévie, používá manžel, buď kouše celé lupínky jen tak na chuť, nebo si to natrhá do čaje, prý to osladí, ale musíš to pochopitelně vypít i s těmi kousky. Dětem to taky chutná.
Livlin píše:
My máme doma rostlinku stévie, používá manžel, buď kouše celé lupínky jen tak na chuť, nebo si to natrhá do čaje, prý to osladí, ale musíš to pochopitelně vypít i s těmi kousky. Dětem to taky chutná.
Prosím, kde jsi sehnala tu rostlinu, semena? |Dík ![]()
Já an to taky nedávno koukala a na internetu se dají sehnat jak sušené lístky,tak celé rostlina,tka smeínka tka i sirupy a tabletky atd. stačí je zadat do vyheldavače. sušená výjde 250g na cca 100,– Ještě nemám zkušenost,ale v nejbložší době plánuju vyzkoušet.
já bych také chtěla spíše celou rostlinu kde se dá sehna t a za kolik?
http://www.stevis.cz/…-stevie.html něco o pěstování. Vypadá to na náročnější rostlinku:-)
Máme stévii doma a žádný zázrak teda. Zelené lístečky jsou sice sladké, ale čaj neosladí vůbec. Tak ji sušíme, ze sušeného extrakt a ten sladí. No, asi s tím brzy seknem, sice je to zdravější než cukr, ale zuby máme zdravý, tlustý nejsme, kluci mají rádi med, houby zle…jo a koupila jsem hotové rostlinky v květináči na výstavě v Lysé nad Labem. A má ji třeba i Starkl na objednání.