Stévie - zkušenosti

358
3.3.12 11:22

Stévie - zkušenosti

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s používáním stévie? Ráda bych to zkusila.
Co doporučujete - sušená, extrakt…?
Má nějakou chuť?
Je vhodná pro děti? (mám dvouletou dceru…)
Kolik se jí dává? Cena extraktu je víc než dvě stovky a je tam 50ml, tak abych to neměla na 5× do čaje :mrgreen:
Hodně peču, dá se použít i takto? Kolik jste jí použili třeba do buchty?
Mám dvouměsíční mimčo a kojím a děsně mě honí mlsná, tak to potřebuju trochu upravit, páč bych za chvíli neprošla dveřma :lol: A co jsem zatím o stevii četla, to mě nadchlo, má hroznou spoustu předností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
3.3.12 11:50

Mám teda zkušenost částečnou,mám prášek „Sladký polibek“ (prodává se to tedy jako péče o dutinu ústní :) má to 10g ) . Zatím jsem to zkoušela jenom do čaje. Je k tomu taková miniaturní odměrka, která vydá aspoň za dvě lžičky cukru, takže zatím mi z toho vůbec neubylo. Ta chuť teda spíš připomíná sladidlo. Jo a dost špatně se to v čaji rozpouští.
Tchyně to myslím dává i do buchty, nebo do zálivky na salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
3.3.12 12:07

Mám sušenou, použila jsem jednou do rajské, už nevím jak ale, asi jsem ji chvíli vařila ve vodě, pak slila. Taky by mě zajímaly zkušenosti druhých :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
3.3.12 12:10

Jo, taky mě to zaujalo, když o tom dneska mluvili v radách ptáka loskutáka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15074
3.3.12 12:16

Zrovna včera jsem zahlídla nějaký tabletky v lékárně na pultě:-) Ona by měla mít dost vysokou sladivost, tak stačí troška. Budu muset taky vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
3.3.12 12:17

Sladim tim prkovy nekdy caj. Mam prasek a staci opravdu naprosty minimum. Ma to trosku nahorkly podton, asi jako sladidlo jak tu nekdo psal, da se zvyknout. Da se i pict, delala jsem treba muffiny, ale nejak mi to proste nepripadlo ono… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
3.3.12 12:18

já ji zkoušela v těhotenství místo cukru protože jsem měla těhu cukrovku.Měla jsem pouze sušené lístky a zkoušela je povařit a pak použít odvar a nebo i drcené lístky,ale nějak mi to nechutnalo.Takže jsem usoudila že bez sladkého prostě musim vydržet.Kolik druhů výrobků ze stévie se prodává v ČR nevím,ale v zahraničí je prý daleko širší nabídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
3.3.12 12:46

My máme doma rostlinku stévie, používá manžel, buď kouše celé lupínky jen tak na chuť, nebo si to natrhá do čaje, prý to osladí, ale musíš to pochopitelně vypít i s těmi kousky. Dětem to taky chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
3.3.12 13:05
Livlin píše:
My máme doma rostlinku stévie, používá manžel, buď kouše celé lupínky jen tak na chuť, nebo si to natrhá do čaje, prý to osladí, ale musíš to pochopitelně vypít i s těmi kousky. Dětem to taky chutná.

Prosím, kde jsi sehnala tu rostlinu, semena? |Dík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.3.12 13:15

Mela jsem susenou, jako nahrazka cukru je to vyborna vec! :-)

• Citovat
  • Upravit
5090
3.3.12 13:50

Já an to taky nedávno koukala a na internetu se dají sehnat jak sušené lístky,tak celé rostlina,tka smeínka tka i sirupy a tabletky atd. stačí je zadat do vyheldavače. sušená výjde 250g na cca 100,– Ještě nemám zkušenost,ale v nejbložší době plánuju vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
3.3.12 14:19

v tescu maji steviove sladidlo, planuju koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
3.3.12 14:26

já bych také chtěla spíše celou rostlinu kde se dá sehna t a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.3.12 14:47

http://www.stevis.cz/…-stevie.html něco o pěstování. Vypadá to na náročnější rostlinku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
3.3.12 16:01

Máme stévii doma a žádný zázrak teda. Zelené lístečky jsou sice sladké, ale čaj neosladí vůbec. Tak ji sušíme, ze sušeného extrakt a ten sladí. No, asi s tím brzy seknem, sice je to zdravější než cukr, ale zuby máme zdravý, tlustý nejsme, kluci mají rádi med, houby zle…jo a koupila jsem hotové rostlinky v květináči na výstavě v Lysé nad Labem. A má ji třeba i Starkl na objednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí