Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Poraďte prosím, jestli si mám vzít neschopenku na stimulaci. Za 14 dní jdeme do CAR (Gennet), aby jsme se domluvili jaká metoda bude pro nás nejlepší atd… a nevím, jestli si mám říct o nechopenku na stimulaci. Ani nevím, jestli budou ochotni mi ji vystavit. Mám celkem stresující zaměstnání. Není dne, kdy bych se v práci neruzrušila a nerozčílila. Moc děkuji za rady. A všem držím palce.
Ahoj! Pokud pujdeš na IUI (inseminace) tak neschopenku nedostaneš, je to jako plánovaná soulož. A jestli budete mít IVF tak to asi záleží na stimulaci a taky na CARU jestli ti jí vystaví, ale je to jenom můj názor tak nevím. Hodně štěstí a at se brzo zadaří.
Pokud pujdes na IVF, tak myslim pujde neschopenku domluvit od zacatku stimulace, vetsinou ji davaji standardne az 2.kontrolu pri stimulaci cca 7-8.den cyklu, ale samozrejme pokud neni problem, tak si ji clovek muze vzit az v den odberu a pokracovat s ni do tehotenskeho testu. Urcite zalezi na konkretnim CARu, ale myslim, ze z toho nedelaji az tak velkou vedu. Vetsinou nejake projevy stimulace (zalezi samozrejme na davkach, zda nemas PCO) se projevi az kolem toho 7-8.dne cyklu - trochu pobolivani v podbrisku, pocit nafouklosti..ale je to individualni. Pokud se hodne zvetsi vajecniky, tak si neschopenku clovek vzit musi..