Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky máte někdo zkušenost stěmito tabletami? Já je dnes dostala na úpravu cyklu furt špiním nebo měsíčky 2-3dny a mezitím různé výkyvy špinění. Snažíme se už od května 2006 o druhé mimčo a doktor je furt v pohodě i když si stěžuju a dneska už my sice léky napsal, ale dvakrát mě nepovzbudili kvůli vedlejším účinkům. Máte tedy někdo zkušenost s nimi, že by vám pomohly? Díky
Noretistheron na úpravu cyklu? To slyším poprvé, já myslela, že se to používá jen na zástavu krvácení z dělohy a pak na odsunutí menstruace. Takhle jsem to použila na doporučení známé já a vřele nedoporučuju
, menstruaci jsem už vůbec nedostala, musela jsem na agolutinové injekce a absolutně jsem si tím rozhodila cyklus a měla jsem ještě nějaké další potíže (a to nepočítám tu beďarovou smršť
). Tak nevím, asi jestli ti to dal doktor, tak ví, co dělá (snad
), ale v téhle souvislosti mě to teda docela zarazilo, ono to cyklus spíš rozhazuje
. Možná se zkus zeptat ještě jinýho gynekologa, jestli by postupoval stejně.
Ahoj,
Také jsem měla problém se špiněním, přesně týden před menstruací jsem začala špinit a protože jsem poprvé potratila, můj gynekolog začal zkoumat proč. Udělal mi hormonální testy a zjistil, že mám zvýšený testosteron. Ten zapříčinil jak špinění před menstruací, tak krvácení od začátku těhotenství. Napsal mi Utrogestan a vše se srovnalo.
Radka
Tak já mohu přidat taky jen špatné zkušenosti. Podrážděnost, bolesti břicha + nafouklé břicho, pořád hlad, takže váha mi šla trošku nahoru.....no hrůza. Doktor mi je taky napsal na špinění prý na ovulační krvácení. Abych řekla pravdu, tak jsem je ani nedobrala. Jo a cyklus mám strašně rozhozený a to jsem to měla , jak hodinky. Jestli můžu poradit, tak si kup Kontryhelový čaj, já ho piju a po špinění ani památka ![]()
No vy mě úplně děsíte.protože se snažíme o dítě a ne ještě o další marné čekání a zhoršení situace.Vxpadá to ,že mám doktora nanic a to kněmu chodím 10let nejvyšší čas ho změnit.Díky za odpovědi.
Taky se snažíme už nějakou dobu o mimčo , tak mě to taky překvapilo, že mi ho napsal. Taky mi nutil antikoncepci, ale jak již jsem psala po Kontryhelu je to v poho , tedy zatím.
Dobrý den,
chtěla bych v září odjet na dovolenou a bohužel by mi měla v tomto období přijít menstruace.
Byl mi na oddálení menstruace doporučen Norethisteron, ale lékař mě upozornil, že je možný výskyt pigmentových skvrn během užívání Norethisteronu spolu s pobytem na slunci. V příbalovém letáku jsem se ale nic takového nedočetla a tak se chci zeptat zda je na tom něco pravdy. Nemáte někdo zkušenosti? Brala bych ho cca 6 dní.
Předem děkuji za odpověď.
Ahoj,já s ním tedy tyto problémy neměla a to jsem ho brala o hodně dýl.Toť moje zkušenost.Hezkou dovču a neboj se toho ![]()
Chtěla bych se zeptat já mam normalně menstruaci,nešpinim proste nic a doktorka mi je napsala..myslite si ze je to možné??já teda podle toho co tady pisete se mi to zda divne
hanules..prave já se taky snazim o mimi a ona mi napsala toto
Ahoj holky, moc prosím o radu ty, které Norethisteron užívaly. Za jak dlouho po vysazení jste dostaly MS? Mám totiž 2-3DC jít na krev kvůli hormonálnímu profilu, tak sonduji - musím to naplánovat tak, aby to nevyšlo na víkend. moc děkuji ![]()
@poupě píše:
Ahoj holky máte někdo zkušenost stěmito tabletamy?Já je dnes dostala na úpravu cyklu furt špiním nebo měsíčky 2-3dny a mezitím různé výkyvy špinění.Snažíme se už od května 2006 o druhé mimčo a doktor je furt v pohodě i když si stěžuju a dneska už my sice léky napsal,ale dvakrát mě nepovzbudili kvůli vedlejším účinkům.Máte tedy někdo zkušenost s nimi,že by vám pomohli?Díky
Já ho brala kvůli stejnému problému, neustála menstruace a špinění. Zastaví ti krvácení, když ho budeš brát a po vysazení to bude stát za to. Doktor tomu říkal „hormonální kyretáž“ No a pak jsem měla od špinění na pár týdnů pokoj, ale nakonec jsem zkončila na normální kyretáži.
Ahojky, já ho brala myslím od 21 dne cyklu 5 dní a po vysazení to přišlo zhruba za 3-5 dní.
@Hančule
Tuším že do 3 dnů…
Taky jsem to brala na nonstop špinění, menses poté v normě (nic silného), pak už špinění nebylo, ale ani další menses
Ptž jsem zvládla otěhotnět ![]()
Mmch, Noreth. braný v druhé polovině cyklu podporuje otěhotnění, to víš? U nás to vyšlo teda 100%. ![]()
No tak to jsem netušila, myslela jsem, že brání ovulaci a pro otěhotnění i následné těhotenství není vhodný. No, to je dobrá zpráva. Kéž by to tak fungoalo i u mě ![]()