Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kacatko 1986 zase taková extrém to asi není, ale je to silnější než předtím, kdy jsem léky nebrala. Měním vložku asi každé 2 hodiny. Na druhou stranu jak rychle to začne, tak rychle to zase skončí. Takhle silné to mívám 2 dny, pak už to rychle slábne. Já během menstruace piju 3× denně kontryhelový čaj. Pomáhá na stahy dělohy, i proti bolesti. Pokud to máš takhle silné, zkus poporodní vložky. Budu na tebe myslet, ať to máš za sebou. Ach ty ženské starosti ![]()
@Reynna diky, dneska uz je to o hodne lepsi.. ale vcera a predevcirem fakt masakr:(( byla jsem dneska v CARu, myslela jsem, ze by mi mohli pomoci, ale odkazali me na obvodniho gyndr, ze oni pry takoveto veci neresi…
Tak hlavně, že mrcha slábne. Zhoršit už se to nemůže, bude jenom líp. Zkusila bych se zeptat na gyndě, aspoň pro klidný pocit, že je to v normě.
@Reynna uz je to dobre, dnes jen spinim.. nasadim pro jistotu nejake zelezo, protoze se citim dost slaba:(
kazdopadne uz jsem objednana na endokrinologii, protoze takhle to dal nejde no..
Ahojky, mám takový dotaz asi měsíc a půl mi meškala menses tak sem si zašla k doktorovi po vyšetření nic nezjistil a tak mi předepsal Norethisteron na vyvolaní menses. Já čekala ještě do konce měsíce jestli přirozeně nepřijde sama. Norethisteron sem začala brát až od 25.9 a po 15 dnech užívaní menstruace nikde tak sem si zašla k panu doktorovi znova a k mému překvapení jsem v 5.týdnu těhotenství. A moje otázka zní nemohla jsem miminku nějak ublížit. Máte stím někdo zkušenosti? Díky za odpověd
@Mony23 Zkusenost mam, cetla jsi tuhle diskuzi, nebo jsi jenom nspsala dotaz, aniz by jsi ji cetla?
Četla jsem diskuzi, ale jsou tady otázky spíš jestli užívat nebo neužívat. Chtěla jsem aby mi napsal někdo kdo užíval a přitom byl těhotný a vše bylo v pořádku. Takovou informaci jsem tu našla jen jednu a ráda bych od více lidi zkušenosti.
@Mony23 No ono takovych pripadu asi moc nebude, ja osobne neznam nikoho. Krome sebe.
Ja, i presto, ze jsem brala Noretisteron aniz bych vedela, ze jsem tehotna, jsem porodila naprosto zdrave dite. V takhle rannem tehotenstvi, nez se vajicko vubec zahnizdi a zacne nejak fungovat s krevnim obehem matky chvilku trva. ![]()
@Mony23 já se ptala doktora, protože mi to taky předepsal, aby mi RESTARTOVAL hormony a ptala jsem se, co když to začnu užívat a budu těhotná a on říkal že to nevadí
Zdravím všechny dámy,
prosím o radu, zda má Norethisteron vliv na účinky antikoncepce (konkrétně Dienille)? Asi týden před dobráním platíčka jsem začala trošku špinit, tak jsem nasadila Noreth. a brala ho společně s HA necelých 10 dní. Nevíte někdo, jestli náhodou nesnižuje účinnost antikoncepce?
Díky!
@zabvicka mě by spíš zajímalo, proč jsi si ho nasadila. Sama?
@zabvicka taky nějak nechápu, proč ti ho dali nebo proč sis ho nasadila, když bereš antinu?
Protože jsem potřebovala posunout MS, která přišla dříve.
Teď už s tím nic nenadělám, přístě si to raději rozmyslím… Má tedy Nor. na HA nějaký vliv?
@zabvicka jasně, jen nechápu, proč jsi nebrala HA v kuse raději, aby MS nedorazila vůbec… no asi to vliv má, jako na hormony… ale na účinek HA jako že bys otěhotněla to asi ne
Ahoj stalo se některé, že podobu užívání nor.. krvácela děkuji (užívat jsem ho začala týden před ms)