Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, taky mi ho doktor předepsal když jsem jela na dovolenou k moři a kromě bolesti v podbřišku které mívám při menstruaci tak mi nic nebylo a po vysazení jsem to do třech dnů normálně dostala
![]()
Holky, kdo zobal norethisteron na zastaveni krvaceni ( dlouho ms ), po kolika dnech jste prestali krvacet?
Me se krvaceni zastavilo po 3 dnech uzivani, mela jsem brat 3 tbl denne, ale brala jsem 2 ( 1 rano, 1 vecer )
A chci se zeptat brali jste dal i kdyz krvaceni prestalo?
4 den po norethisteron a zastaveni me hrozne boli zada dole, bricho jak pri ms a nafoukle ho mam.
Je to normalni? Nevin zda vysadit uz ted a nebo pokracovat na tech 10 dni a pote se objevi ms kdy?
Brala jsem prvni tri dny 2 tablety pak po jedne tablete rano a vecer az se krvaceni zastavilo (asi po trech dnech) a brala jsem ho tech deset dni, behem toho jsem taky byla nafoukla a i jsem mela jak kdyby menstruacni bolesti…
a po vysazeni jsem to dostala do dvou dnu.
Brala sem taky nejdříve na menstruaci mimo cyklus což pomohlo ale po vysazení se my to stalo znovu tak znovu k Dr a pak dále na úpravu menstruace po vysazení nefungoval brala sem ho několik roků a vždy stejný učinek již před dvěmi měsíci sem se rozhodla skončit a místo toho piju čaj 14 dní před menstruaci a menstruace se dostaví a taky sem měla při tabletách bolesti zad břicha bylo to strašné ale teď díky čaji na klidnou menstruaci mám bolesti pouze při ms
Bral nikdo Norethisteron a Proveru na pravidelnou ms? Nemám ms bez léčby a teď jsem dostala tyhle tabletky. Pomohlo to nikomu? Děkuji
@mimi2017 Norethisteron beru zařídí spolehlivou ms ale jak léky vysadite tak jste zpět tam kde jste byla před užíváním teď sem ho brala dva cykly a zase vysadila a ms nikde jenom strašně bolesti prsou a břicha takže nejspíš si Zajdu na gyndu v pondělí a uvidíme co dál
@mimi2017 mám dotaz jestli vám to nevadí co vám řekli čím to máte způsobené? Mě totiž toho moc nerekli
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Ahoj holky,
mám takový dotaz. V červenci jsem užívala 14 dní norethisteron na úpravu cyklu (špinila jsem týden před MS). Po vysazeni jsem dostala MS normální délky i intenzity. V září přišla taky normální MS, akorát s týdenním zpožděním (41. den - normalne to dostávám mezi 30-35 dny). Na začátku října jsem měla kontrolu u svého gynekologa, řekl, že to zpoždění mohl způsobit právě norethisteron, že to může rozházet cyklus, jinak po kontrole vše v pořádku. Teď už mi ale zase mešká ta říjnová MS, dnes uz je to zase 41. den a pořád nic. Takže opět už týden zpoždění. Už dva týdny se prolévám kontryhelem a heřmánkem a žádný účinek
. Je možné, aby mi to norethisteron rozházel ten cyklus takhle na dýl?
Podotýkám, že těhu určitě nejsem a po gynekologické stránce vše v pořádku - ultrazvuk i cytologie. Díky za pomoc.
Krásný den, holky prosím o radu. Beru Norethisteron třetí den, dostala jsem ho na krvácení mimo cyklus. Cítím se po něm fakt strašně, je mi zle, mám návaly horka. Bral někdo takhle krátkodobě a vysadil? Můj gynekolog má dovču, abych se poradila. Moc všem děkuji. Nikdy jsem žádné hormony nebrala tak s tím vůbec nemám žádné zkušenosti. Moc všem děkuji. ![]()
Dobrý den, neberte ho je to pěkné " svinstvo " můžu vám napsat následky co mám.
@mimi2017
Dobry den, muzu se zeptat jake nasledky jste mela?
Dnes mi to dr predepsala na zastaveni krvaceni. ![]()