Norethisteron - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.6.24 15:40

Ahoj holky.. dnes jsem dostala prášky norethisteron na vyvolání menses. Nemám to 3 měsíce. Z velkého stresu, nervu. To co se dělo, mě srazilo na kolena. Nikdy jsem nemela takový výkyv. Mám obavy z tohoto léku, jak tady čtu nějaké příspěvky, jaký je to hnus…ale co nadělám… už to chci dostat. 3 testy negativní. UTZ v pořádku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20582
6.6.24 19:17

@JáMyšellka-no snad to pomůže a proč nedala doktorka vyvolávací injekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.8.24 12:08

Přidávám aktuální zkušenost, brala jsem 2× denně asi 6 dní před očekávanou MS, po vysazení dorazila do tří dnů, průběh standardní, možná o něco delší. Ale co se dělo následující cyklus rozhodně standardní nebylo :D ač na akné netrpím, osypal se mi celý obličej, včetně obřích podkožních bolavých hrůz, zhruba od půlky cyklu jsem měla pocit, že mám PMS, neskutečný výkyvy nálad, mrzutost, bolesti podbřišku, citlivá prsa, všechno špatně. Až teď s druhou MS mám pocit, že se to vrací do normálu. Takže za mě funkční lék, ale pokud to nebude vyloženě nutné, příště radši odmenstruuju v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23038
3.8.24 12:56

Tak to jsem teda zvědavá jaký bude následující cyklus. Také jsem měla tento prášek, 2× denně a dokonce dva dny před dobráním začalo špinění. A dostala to za další dva dny asi. Pak během ms nějak v půlce mě tak píchlo dole a to jsem jela v autě naštěstí neřídila a udělalo se mi tak trošku zle, ale pak to přešlo. Jestli mě ještě čeká nějaké dobrodrůžo, no tak to „se těším“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.8.24 14:59

Jelikož jsem na toto vlákno narazila v době bráni tohoto léku, nechám tu i svoji zkušenost. Po samovolnem potratu došlo u mě k hormonální nerovnováze, kdy kvůli anovulacnimu cyklu se objevili cysty na obou vajecnicich a narostla sliznice. Paní doktorka v Apolináře mi nakonec nasadila na 10 dnů tento lék, prý by to mohlo pomoct i na cysty i na nastartování cyklusu. V době používání léku se dostavilo několik nežádoucích účinku - větší teploty, zimnice a nejhorší asi hrozné depky a problém se spánkem. Po vysazeni 3.den jsem byla na gynde kvůli jinému problému a paní doktorka mi udělala i ultrazvuk (1 cysta již nebyla vůbec a 2 se o hodne zmenšila). 4. den začalo hnědé špineni a pak rozjelo krvácení. Připravovala jsem se na jatka, ale zatím je to sice silnejsi ale jde to. Doufám tedka, ze se to zastaví samo a nebudu muset jet na injekci :) Nežádoucí účinky ještě furt pocituju, ale doufám ze po mesičkach odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
23.8.24 12:22

Tak i ja tu nechavam zkusenost zcela aktualni.
Dne 6.6.24 jsem rodila, po porodu nastaly problemy a musela jsem podstoupit kyretaz.
Pry ocitky budou chvilku a bude to lepsi. Takze krvaceni v podstate cele 2,5 mesice.
Proto nasazen tento lek a pokud nepomuze, tak znovu kyretaz.
Beru ho treti den a mam strasne bolest v podbrisku, potim se a porad lehce krvacim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.1.25 06:23

Vedlejší účinky

Ahoj,
tak jelikož moje gynekoložka neřešila neexistující menstruaci, zašla jsem si na IVF kliniku, kde mi chtějí dělat hormonální testy při MS a paní doktorka mi předepsala Norethisteron na 10 dní 3 tablety denně. Hned po prvních dvou dnech jsem sledovala mírné nafouknuti, zhoršení pleti, prvně jsem měla stále hlad a chutě (obzvláště na sýr :) ), pak se začaly přidávat změny nálad, bolest prsou, občas až deprese. Asi v polovině jsem začala být šíleně unavená, v šest večer jsem prostě lehla a nedokázala nic dělat. Jídlo mi už tak ani nechutnalo, večer zimnice, přes den pocení. Teď jsem druhý den bez léků a zatím se tedy necítím na to, že by MS měla přijít. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
4.2.25 22:30
@Andy880 píše: Více

Ahoj, dorazila ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.2.25 23:26

@Nikca3381 dorazila, asi 4. den po vysazení, v plné síle. Takže po X měsících bez menstruace to byla docela síla. 7 dní byl i pro manžela nezvyk 😂 😂 a v pátek mám výsledky testů, tak uvidíme co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.2.25 00:22

Tyjo super, jak dlouho jsi nemela menstruaci? Ja jsem po PPP a menzes jsem nemela od unora 2024 do dneska!! Takze rok, Dr mi dnes predepsal tento lek, tak jsem zvedava. Doufam, ze dorazi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.2.25 00:24

Jinak nejake vedlejší priznaky? Tloustuni(retence vody) navaly horka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.2.25 00:26
@Nikca3381 píše: Více

Ja furt cekala ze to prijde prirodni cestou..no cekat uz nebudu, zkousela jsem cinskou medicinu (byliny) ale je to totalne k nicemu si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.2.25 06:34

@Nikca3381 pravidelnou MS jsem měla jen v pubertě, pak mi dali HA, kvůli špatnému akné, na pár měsíců a uplně mi to vše rozhodilo, od té doby jsem to měla dost nepravidelně, velmi slabé a jen třeba na 3 dny. Po několika letech se dr rozhodla zkusit znovu HA. Ja byla už zoufalá, protože mi nikdo nechtěl pomoct, dělat testy atd a v té době jsem nevěděla, že potkám svého muže a vše půjde tak rychle. Ms byla samozřejmě pravidelná jako hodinky. Po roce užívání jsem ji vysadila ve snaze o miminko. První 4 měsíce ok, pak přestala. Kvůli stěhování jsem si našla jiného gynekologa a dr řekla, že budeme čekat. V prosinci jsem toho měla už dost a šla jsem tam znovu, ultrazvuk v pořádku, stěry také, chtěla jsem nějaký krevní rozbor, stav hormonů atd, ale dr řekla, že musíme počkat na menstruaci, která nepřicházela. Napsala jsem svůj problém na kliniku a tam mi řekli, že normální to rozhodně není ať přijdu na konzultaci. Chápu že brát léky na vyvolání ms aby mi udělali testy není zrovna nej řešení, ale po letech, kdy se doktoři nezajímají, to je pro mě jako dar z nebes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.2.25 06:39

@Nikca3381 no Norethisteron byl dost síla, to jsem měla snad všechno co můžeš najít v příbalovém letáku 😅 (deprese, nechutenství, otoky, hrozná únava), ale menstruace? Ty jo… čekala jsem že mě bude bolet břicho, nějaké varovné příznaky před, ale nic. 4. den jsem začala být nervózní, že jsem to stále nedostala, šla jsem do práce a uprostřed dne z ničeho nic bum a bylo to. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20582
5.2.25 09:38
@Nikca3381 píše: Více

a vyvolávačka nepomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...