Norethisteron - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.7.21 16:39

Norethisteron

Ahojte, chtěla bych se zeptat, jestli má některá z vás zkušenosti s užíváním Norethisteronu na oddálení menstruace. Mám totiž hned dva tábory po sobě a ani na jednom by mi nebylo úplně příjemné, kdybych to dostala. Mám totiž hodně bolestivou menstruaci a tím pádem mě to vždycky minimálně na den vypne a nejsem schopná dělat vůbec nic. A protože jedu jako vedoucí, tohle si dovolit nemůžu. A proto přecházím k otázce. Prášky mám samozřejmě předepsané od doktorky, jen nevím, jak dlouhou dobu v kuse je v pořádku je užívat, tzn. o kolik dní nejvíc můžu menstruaci tímto způsobem odsunout. Šlo by takhle oddálit menstruaci o 20 dní? (to znamená vypotřebovat na jeden „šup“ celou krabičku s 45ti tabletami?)
Pro upřesnění: menstruaci bych měla dostat 4.8., ale tábory mám v termínech 1.8.-15.8. a pak hned druhý: 16.8.-21.8.
Moc prosím o rady, opravdu by mi to pomohlo. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
22243
24.7.21 17:07

Ahojky, je to hodně individuální, jsou holky, které mají hodně špatnou zkušennost s tímto přípravkem, já se zatím řadím do té skupiny, kdy mi nic extra negativního nezpůsobil a před patnácti lety sem ho brala měsíc v kuse, kvůli oddálení, s přítelem sme se vídali nepravidelně, já dělala směny, takže sem nechtěla ms mít, když sme se náhodou viděli a nic se mi nestalo, optala bych se gynekologa, zda to takto užívat můžete a pokud máte jinak vše ok, léky budete dobře snášet, já osobně v tom problém nevidím. Ale někdo jiný může napsat svůj negativní názor a zkušennost. Ať máte jen dobré zkušennosti a pěkné tábory :D
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.7.21 17:41

Lék můžeš užívat nejdéle měsíc v kuse :) záleží jak ti to mudr předepsala. Jestli ráno a večer nebo ráno-poledne-večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22243
24.7.21 18:15

Já vždy na oddálení brala jeden ráno, jeden večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.21 22:08

@lucypaja @ančapepča Moc děkuju za odpovědi, pomohly jste mi. Tak to teda zkusím, zkušenost už s těmito prášky mám, ale nebrala jsem je nijak dlouho.. Všechno bylo tenkrát v pohodě, tak snad bude i tentokrát. Hezké léto! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
22243
24.7.21 23:01

Držím pěstičky, aby i nyní bylo vše ok, já myslela, že léky také budu muset začít brát před dovčou, ale dnes sem to asi 26dc dostala, tak budu mít klid, jen bych si teda víc přála to těhu, pěkné léto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.7.21 23:10
@Anonymní píše:
@lucypaja @ančapepča Moc děkuju za odpovědi, pomohly jste mi. Tak to teda zkusím, zkušenost už s těmito prášky mám, ale nebrala jsem je nijak dlouho.. Všechno bylo tenkrát v pohodě, tak snad bude i tentokrát. Hezké léto! :srdce:

Bude to dobrý, uvidíš :kytka: užij si oba tábory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2520
13.8.21 19:56

Prosim o informaci, zda to nekdo tak mel…
Od ledna mam problemy s cyklem, neustale jsem krvacela a spinila dokola. Byla jsem na hysteroskopii - nalez z biopsie v poradku, po mesici a pul druha hysteroskopie s kyretazi.
Po ni jsem nikdy neprestala spinit, byla jsem na gynekologii po 4 tydnech od kyretaze, dle usg opet vysoka sliznice.
Doktorka mi nasadila Norethisteron na 14 dni.
V pondeli 9/8 jsem dostala po jeho vysazeni menses. Prvni den normalni sila, od utery silnejsi a nejhorsi streda, ctvrtek a dnes - krvacim jasne cervenou krvi, mam neustale lehke krece v podbrisku a menstruace je dost silna.
Uz jsem jednou tento lek mela, tenkrat pred 5 lety jsem taky po vysazeni mela silenou menstruaci, ale tmave cervenou s velkymi srazeninami a 5. den uz to bylo lepsi prave.

Tentokrat mi prijde, ze to vubec neslabne a je mi divne, ze ze me jde tak jasne cervena krev bez srazenin (mela jsem jen dve)..
Nevim, zda mam jeste cekat nebo plasit a jet na pohotovost nekam :nevim: :nevim:
Od 17. dne cyklu mam nasadit Proveru pro upravu cyklu…

EDIT - tak sem jela na pohotovost, protoze jsem mela cim dal vetsi krece. Dostala jsem tam injekci na zavinuti delohy, ktera by to krvaceni mela zmirnit. Jinak nalez ok, pry je to normalni stav po tom Norethisteronu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.22 18:58

POMOC ????

Ahoj holky, chtela bych se jen zeptat jestli tyto leky nekdo dostal kvuli cyste na vajecniku? :think:
Snazime se o miminko a dnes se u me zjistila 5cm cysta na vajecniku a dostala jsem tyto leky. A ted vsude ctu ze to je na upravu menstruacniho cyklu apod.
Ja mam menstruci normalni a pravidelnou tak ted nevím jestli to vubec uzivat abych si jeste nepritizila 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22243
25.1.22 22:51

Ahojky, ono tam záleží, jak te n lék máš brát a dle toho dělá co má, věřím, že ti ho dali dobře? Někdy cysta může odejít s ms, ale máš jí teda dle mého pěkně velkou, tak držím pěstičky, aby zmizel a vyšlo vám těhu, ten lék je na více problémů, takže si fakt myslím, že ok. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
1.9.22 01:06

Ahoj, mohu poprosit o vaše zkušenosti co se tyče norethisteronu a dalších cyklu? Brala jsem ho cca 14 dni vše bylo OK žádné příznaky po vysazeni jsem dostala ms za 4 dny byla jako normálně jen mě víc bolelo břicho a první den větší sraženina jinak v pohodě ale teď čekám další ms už mám zpoždění 6 dní (podle aplikace která mi vypočítává průměrnou délku cyklu, nemám pravidelne cykly) občas mě trochu zaboli břicho ale jinak žádné příznaky na ms nemám jsem jen porad unavená a nafoukla. Jak moc vám norethisteron rozhazel cykly? To jsem se nikde nedocetla 🤷🏻‍♀️ Měli jste to posunuté dopředu nebo dozadu a o kolik dni cca jestli si pamatujete 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
1.9.22 20:21

Mě to nic neudělalo. Vše bylo OK další MS přišla načas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22243
1.9.22 20:38

@Hana94-ahoj mě nikdy nic nerozházel a nemůžeš být těhotná? Na každého působí jinak, znám i negativní reakce a zcela rozházený cykus, pokud byl sex, zkusila bych test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
1.9.22 22:25

@lucypaja ahoj o mimco se snažíme 4 roky už jsme i po jednom IVF tak ze by to vyšlo zrovna teď no nevím tomu moc nevěřím 😁 test jsem zkoušela v pondělí a byl negativní, dnes ráno sem malinko zaspinila ale jen tak malinko ze to byl spis nahnedly výtok nebylo to ani na intimku tak nevím počkám ještě co se stane během zítřka a v sobotu zkusím test to už bude 42 dni. Nejhorší je ze teď 14.9. jedem zase na dovcu a měla jsem to vypočítane ze to dostanu ještě doma ale teď nevím pokud testy budou negativní tak v úterý radši skocim na krev a kdyžtak na vyvolavacku a budu doufat ze to stihnu před dovolenou 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22243
1.9.22 22:33

@Hana94-no náhody se dějí, ale když byl tt negativní, raději bych pak zašla na gyndupopř tu krev, když jedete na dovču, tak ať máš jasno. Ale to těhu bych vám moc přála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí