Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No já to brala právě abych to dostala.. sama od sebe nemenstruuju.. a od začátku MS začínám stimulovat na IVF.. je to nějaký divný že jsem to ještě nedostala.. dnes 6tý den od vynechání prášku..fakt divný… to budu muset zase řešit a vše je akorád zdlouhavý.. achjo
![]()
AHOJDA.TAK JAK TO TADY CTU TAK NEVIM, ALE NA ME ASI NEZABIRA.MAM MS OD 11.10,PRVNI POREVIZNI.hNED JSEM NASADILA KROUZEK NUVARING, A OD TE DOBY KRVACIM..NEJDRIVE ME DAL DR.PO JEDNE TABLETE TEN NORETHISTERON, NA 5DNI, A TED UZ DRUHY DEN BERU DVA PRASKY, A VZDYCKY ME PRIJDE, ZE TO ZABERE A EJHLE SUP A KREV ZNOVA.NENI TO TEDA ZADNY DRAMO, JEN PO UTRENI KREV, ALE DOCELA ME TO UZ VADI, A JE TO DLOUHY. VCERA ME VYSETROVAL A PRY VSE OK.MAM JE BRAT DALSICH 10DNI PO 2TAB. A PAK VYSADIT NAJEDNOU S KROUZKEM..DOCELA SE DESIM, CO PRIJDE PAK, ZA KRVACENI.Je taky mozne, ze na me vůbec nezabira??budu muset na kyretaz??i když dělohy je pry ok??,
Holky oživuji téma
nějak jsem nepročítala od začátku, možná že už to ze zaznělo.
Porosím užívala jsem Norethisteron na zastávení krvácení a špinění z dělohy… po dobrání se dostavila do týdne MS jak měla, ale přííííšerná, krvácím jak na jatkách
vždy jsem měla slabou MS tak jsem z toho docela rozhozená, už 3 den je to docela hooodně silné + sraženiny. Uklidněte mě, že je to normální
po těch tbl., a dlouhé pauze od MS že je to silnější ![]()
Ahoj ![]()
Taky jsem brala Norethisteron, ale kvůli oddálení MS (operace).
A první MS po vysazení stála za to
Ty KUSY co ze mě „padaly“… je to normální ![]()
Minulý měsíc jsem vysadila, do tří dnů dostala tu masakroidní MS a teď už mám týden zpoždění. Asi je to normální, že mi může Norethisteron rozhodit cyklus, co?
Ale jak to tady čtu o té podpoře těhotenství… ![]()
@BellinkaX Prosím tě, reaguji na tvůj příspěvek pár let zpět…snad to nevadí - jak dlouho jsi norethisteron brala…
Taky se půl roku snažím o druhé mrně a poslední dva měsíce jsem krvácela v kuse..lehce zvýsený prolaktin ( 19 měsíců po porodu )…proto na dysfunkční krvácení z dělohy mi byl předepsán shora uvedený lék…dostala jsem balení…(vlastně na 3 menstr. cykly…).. hned druhý den po užívání krvácení - spinění ustalo…zajímalo by mě, jestli musím norethisteron brát opravdu 3 měsíce…( je červenec a v listopadu bych měla nastoupit do práce a ráda bych měla jestě nějakou šanci otěhotnět ![]()
@ron2011
Nevadi ![]()
Ja ho mela na upraveni cyklu, na 2 mesice, brala jsem vzdy v druhe polovine cyklu, tj pred menses, no a po druhem zobani uz jsem byla v tehotna, upravena menstruace uz nedorazila
doktorka se potouchle smala a rikala, ze uzivani v druhe polovine cyklu podporuje otehotneni, coz jsem tusila, takze jsme toho vyuzili a bylo zadelano ![]()
@BellinkaX jsi prvni u ktere jsem si vsimla, ze lek brala v druhe polov. Cyklu a otehotnela…ja Ho mam nasazeny prvni mesic od 8dc tak uvidime jak dostanem ipraveno uzivani. As se mi vycisti deloha ![]()
Ahoj.
Ja jsem krvacela mimo cyklus, tak mi dr. napsala Norethisteron. No, ale uz tyden cekam na MS
Takze ja bych ho vzala a splachla do zachodu
Takhle rozhazet cyklus! A to se mi po druhem porodu tak hezky srovnal. Snad na minutu presne! Pristi tyden hodlam nakracet k te me moudre mudre, co s tim…
Rikala at prijdu na KO po mesickach - po jakych, kdyz zadny po tech pilulich co mi dala, neprisly ![]()
Ahoj, já beru norethisteron jen ted na 10dní aby se dostavila mencez, mám ji velmi nepravidelnou..také jsem se divila. že mi ho dr. dal. že je spíš na oddálení mencez,,ale dozvěděla jsem se, že nádherně upraví sliznici, že to neumí ani utrogestan..máme před ET,,jakmile se dostaví mc začnu užívat estrofem, pak podle utz utrogestan..
@BellinkaX - jaký dc před ms si ho brala? já mám problém se sliznicí a vím, že po tom co jsem ho jednou brala aby ustalo špinění mimo cyklus po zánětu tak mi krásně narostla ale ovu mi to zastavilo. páč když se začne brát před ovu tak ji může zastavit. takže jsem přemýšlela, že bych dr. řekla at mi ho napíše znovu (kvuli tomu růstu) a brala bych ho taky před ms ale až po ovu.
následná ms po tomto léku přišla na čas a byla o dost silnější. prý je to ale normální, páč tento lék působí na čištění dělohy něco jako,, bezpečnější kyretáž,,.
@Spendlicek píše:
Ahoj![]()
Taky jsem brala Norethisteron, ale kvůli oddálení MS (operace).
A první MS po vysazení stála za toTy KUSY co ze mě „padaly“… je to normální
Minulý měsíc jsem vysadila, do tří dnů dostala tu masakroidní MS a teď už mám týden zpoždění. Asi je to normální, že mi může Norethisteron rozhodit cyklus, co?
Ale jak to tady čtu o té podpoře těhotenství…
tak co byl to rozhozený cyklus nebo těhu? ![]()
Holky..která máte zkušenost s norethisteronem na vyvolání menzes? vím, že mi z Vás některé odpověděli..pomáhali..chci se zeptat dnes mi pan doktor napsal, že 8 dní užívání stačí, že ted mám počkat na příchod MC–stačí těch 8 dnů??já vím, že pan doktor ví co dělá, ale asi to sami znáte, že každou novou neznámou věc se snažíte s někým sdílet–kdo zná, ví, zažil..nemějte mě za tupce, ale já tak prahnu po mimi, že kontroluji vše..
![]()
@wej_a je to normální…čistí se ti děloha - proto se říká, že jde o hormonální kyretáž…
@hankamisa
Ja uz nevim
je to par let, jen vim, ze v druhe polovine cyklu… neco se mi plete ze cca10 dnu po skonceni menses, protoze jsem si rikala, ze to uz budu zase spinit, az to nasadim ![]()