Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Take ted beru Noreth. uz 7. dni, jeste mam 3 dni pred sebou.. Jsem docela v pohode, az dnes mam trochu tlak v podbrisku, ale nic vazneho.
Jen mam obavy, aby mi prisel menzes do tech 4 dnu, jak se pise v pribalovem letaku. Pak me ceka Ivf cyklus. Jediny vedlejsi ucinek, ktery jsem pocitila, je, ze je mi tesne obleceni a jsem takova nemotorna, uz po 3. dni uzivani jsem mela 2 kila navic.
Snad to pujde s menzes dolu!
A nastesti uz nepribiram!
@Modra svetluska píše:
Take ted beru Noreth. uz 7. dni, jeste mam 3 dni pred sebou.. Jsem docela v pohode, az dnes mam trochu tlak v podbrisku, ale nic vazneho.Jen mam obavy, aby mi prisel menzes do tech 4 dnu, jak se pise v pribalovem letaku. Pak me ceka Ivf cyklus. Jediny vedlejsi ucinek, ktery jsem pocitila, je, ze je mi tesne obleceni a jsem takova nemotorna, uz po 3. dni uzivani jsem mela 2 kila navic.
Snad to pujde s menzes dolu!
A nastesti uz nepribiram!
ahoj, já ho také brala. nyní už ho 5tý den neberu a MC nikde
tak mi dnes píchly dvojtou dávku agolutinu..jsem z toho nervozní, protože máme také před IVF, vše naplánované, léky doma..tak snad to agolutin rozjede..a o břichu mi ani nemluv, jsem nafouklá jako balon, celkově nevrlá a ospalá..držím palečky at Vám jde vše jak má ![]()
@Jarpa Tak koukam, ze jsme si napsali ve stejnou chvili ve dvou ruznych diskuzich ![]()
Ted uz by se to melo rozjet po agolutinu! Drz se! ![]()
A snad ty vedlejsi priznaky brzo prekoname! ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat, poprvé jsem dostala nor. a po vysazení je to dneska 5 den, a nic, krom špinění nic, je možné že bych mohla být těhotná? Brala jsem ho jen na posunutí MS kvůli dovolené. včera kdybych měla jen jeden tampon na celej den tak by stačil, tak nevím nechci si dělat test moc brzo abych nebyla zklamaná. díky za odpoveĎ.
@beruska1788 Ahojky, nekterym holkam se menzes take nedostavil, museli jit na vyvolavacku, takze bych jeste s testem pockala. Jsou to hormony a nekdy na ne telo reaguje takto…nemuze se hned nastartovat.
Chtela bych se podelit se vsemi o vlastni zkusenost s norethisteronem.
Brala jsem ho 10 dni na oddaleni menzes, ktery se dostavil za 4/5 dni. V prubehu uzivani jsem mela asi 2 kg navic (voda), ktere jsem dostala dolu po nekolika dnech menzes. Zadne jine vedlejsi ucinky jsem nepozorovala. Nemela jsem ani bolesti pri menzes, jen jako obvykle. Krvaceni docela v norme, jen pul dne trochu silnejsi, ale nic hrozneho. Takze moje zkusenost je urcite pozitivni ![]()
Ahojky tak by me zajimalo jestli je normalni to ze jsem to dalsi mesic nedostala. Zatim cekam ale asi bidu delat test uz 14dni mozna dyl me boli podbrisek. Tak jsem zvedava jak to bude
![]()
@beruska1788 - těhotná být můžeš, pokud bereš norethisteron v druhé polovině cyklu…pokud ho bereš na počátku cyklu - dle příbalového letáku blokuje ovulaci, tudíž v tomto případě otěhotnět nelze…
Pokud máš blokovanou ovulaci a po vysazení norethisteronu se ti do 2-4 dní nedostavila menstruace, kontaktovala bych mudra a on ti řekne další postup…kočky tu hodně psaly, že jim píchl injekci a mestruace se jim rozjela..
Já už jsem dobrala 2 cyklus norethisteronu ( oba dva cykly jsem brala 2×1 )…první cyklus mi blokoval ovulaci, druhý cyklus jsem měla lék nasazený až v druhé polovině menstr. cyklu - tudíž jsem otěhotnět mohla…ale muž byl v lázních tak z toho nic nebylo..
Ale tento měsíc ( 3 v pořadí a snad poslední )…si už hlídám ovulaci ovu testy, tatka zobe léky na podporu spermoušů a snad se nám otěhotnět zadaří…Norethisteron začínám brát až 16 dc…dnes jsem 6dc a začala jsem testovat ovu - velmi mě překvapilo, že seč je test pořád dle pokynu negativní, byl na 6dc hodně silný..tak to vypadá na brzkou ovu a taky důvod toho, že jsme se snažili vždy strašně pozdě…takže tak…Držím ti palce, pokud chceš otěhotnět, aby tam to mimčo bylo ![]()
@ron2011 ahoj ja ji brala jen 10 dni na posunuti ms a to 7mesic a od te doby nic takze tesznu a pak zavolam dr
Ahoj holky, pokusim se obnovit diskuzi. Snad nekdo odepise.
Presne 15. den cyklu jsem zacaka krvacet a dost silne, bylo mi neskutecne zle…pichalo me ukrutne na vajecniku dva dny a pak to přešlo do podbrisku. 4.den krvaceni jsem sla k doktorovi a po vysetreni a utz mi nasadil Norethisteron na 10 dni 1-0-1. Dobrala jsem ho a za dva dny bolesti jako pri ms, i to jakoby zacalo..spineni, vysel krvavy hlen, pak jen naruzovely a vic nic. Za dalsi dva dny jen na papire trochu hnedeho hlenu a vic ani ťuk. Dneska jsem paty den po dobrani, zadny hnen, nespinim, je mi dobre az na prujem a obcas pobolivani zaludku. Protoze se snazime o mimi, udelala jsem si test, ale byl snehobily. Mam jeste cekat zda ms dorazi nebk rovnou volat dr? Jsem z toho zmatena
@kopretina79 muzes zavolat.to nic nestoji vzdy se na tebe muze. mrknout. ja to pp dobrani dostala vzdy do 2 dni, Tbrala jsem Ho 3 mesice a teď jsem prvni mesic bez leky a zatim dobry.. Zadne spineni nic.. Abych to nezakrikla.. O dite se snazime od unora..
@ron2011
Asi ano. Ja jsem mu volala ve stredu kdyz jsem to dobirala a rikal, ze prijde ms a hned po ni mam prijit na kontrolu. Ms nikde, tak ho asi opravdu navstivim ![]()
A tobe drzim palecky, treba se zadarilo ![]()
@kopretina79 díky…ale už to nestihnem jak jsem plánovala..za měsíc nastupuji zpět do práce, tak to nebudem hrotit ![]()
@ron2011 tak clovek nikdy nevi ![]()
My tomu take nechavame volny prubeh, jeden si neco planuje a priroda to zaridi podle sveho
Ahoj všem, chci se zeptat, mam brat norethisteron 10dni.Az dorazi menzes, tak je mam brat, od toho dne kdy dorazili znova? diky ![]()